Re: Dania wigilijne...
wiolka tego dorsza będę robiła po raz pierwszy,a przepis podawała Asiunia,wklejam:
Ryba po japońsku
Składniki:
1 kg. filetów z ryby
2 cebule
słoik ogórków...
rozwiń
wiolka tego dorsza będę robiła po raz pierwszy,a przepis podawała Asiunia,wklejam:
Ryba po japońsku
Składniki:
1 kg. filetów z ryby
2 cebule
słoik ogórków konserwowych
słoik papryki
vegeta
mąka
bułka tarta
jajko
olej
Zalewa:
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
mały przecier pomidorowy
4 łyżki keczupu
4 łyzki cukru
4 łyżki octu
sól
Przygotowanie:
Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobne słupki. Filety rybne posypać vegetą i obtoczyć w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą. Smażyć z obu stron na oleju. Zagotować wodę , dodać wszystkie składniki zalewy i gotować 3 minuty. Ryby i warzywa układać warstwami, a następnie wszystko zalać zalewą.
Odstawić do lodówki żeby się przegryzło.
Oj Aga współczuje,mnie tez dopadł wirus tak jak wspominałam w naszym wątku,dziś jest lepiej,ale nadal temp i łazienka co chwilę,nie wiem jak ja się wyrobię,miałam dziś jechac po ozdoby,bombki i prezenty i nie dam rady.Jutro wieksze zakupy z B,a w poniedziałek zamiast gotowac będe jeszcze dla wszystkich prezentów szukac,w tym roku na /wigili mamy przjaciól i nawet ppomysłu nie mam co im kupić,mama i jeszcze jedna przyjaciłóka z mężem,nie wiem jak to ogarnę.
zobacz wątek
11 lat temu
~czekolada-chili