Widok

Dentysta NFZ.

Witam wszystkich, czy istnieje jeszcze dentysta NFZ? Jeśli tak to jakie usługi przysługują mi w ramach NFZ? Przegląd darmowy? Czy taka placówka stomatologiczna znajduje się na terenie Gdyni, jeśli tak to gdzie? Jeśli nie ma istniejących placówek stomatologicznych NFZ w Gdyni bądź całym trójmieście to jaką kwotę należy uzbierać aby zdjąć kamień z zębów, dać znieczulenie, wyrwać zęba tylniego (jednego górnego i dolnego) nałożyć plombę. Jaki gabinet stomatologiczny istniejący NFZ polecacie? Jaki gabinet prywatny i ile za całość? Na co idą nasze składki zdrowotne skoro płacimy z roku na rok procentowo większe składki, a u dentysty nic za darmo nie można zrobić? Ja kiedyś w szkole podstawowej miałem dentystkę, od tamtego czasu nie miałem żadnej wizyty... już tyle lat. Dzięki z góry za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W przychodniach przyjmują dentyści na NFZ. W mojej, w Gdańsku, tak jest. Nie płacę za przegląd czy ściąganie kamienia, ani za amalgamat, ale jeśli chcę białą plombę, to tak. Zadzwoń do Twojej przychodni rejonowej i zapytaj.
Dziękuję bardzo, tak zrobię. Sęk w tym, że dawno nie byłem u dentysty - od lat bo drogo i nie zawsze mogłem wydać pieniądze na niego właśnie. Boję się tylko, że przychodnia moja powie mi, że nie mają podpisanej umowy z NFZ pomimo faktu tego ilu tam lekarzy specjalistów posiadają. W razie awarii to gdzie takiego szukać?
Jak w Twojej przychodni nie będzie, to zadzwoń do innej. Na pewno różnie to wygląda, ale warto sprawdzić, zanim się wyda majątek prywatnie. Ja mam dobrego dentystę, który przyjmuje i w przychodni, i w prywatnym gabinecie, ale po co jechać z Gdyni, jak w Gdyni na pewno też jest mnóstwo dobrych stomatologów. Poczekaj, może za chwilę ktoś kogoś Ci poleci z Gdyni...
Gdynia stomatologia Śródmiescie chyba teraz na ul. Obrońców Wybrzeża,kiedyś byli na Żwirki i Wigury teraz zrobili nowoczesniej ulice dalej.Wszystko jest w necie wpisz śródmieście stomatolog.Chirurdzy tez tam są na NFZ.numer 58 627 28 80
Wielki dzięki, jutro zadzwonię tam i się popytam o wszystko.

Inne tematy z forum Zdrowie

Nudny seks w długim związku (6 odpowiedzi)

Witam serdecznie, Jestem w związku w ktorym od poczatku seks był wspaniały. Czułam, że bardzo go...

Co najlepszego na erekcję (6 odpowiedzi)

Co polecicie na erekcję?

Poprawa libido (5 odpowiedzi)

Czy macie może jakieś pomysły na poprawę swojego libido? Biorę tabletki antykoncepcyjne i mam...

do góry