Widok

Depilacja woskiem! na długo?!?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wiem że to nie jest typowy wątek weselny ale chciałam sie spytać tych dziewczyn, które korzystają z depilacji woskiem w salonach kosmetycznych... na ile taki zabieg wystarcza? :) bardzo proszę o informacje :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Raabit,

ja co prawda w salonie tego nie robilam tylko w domowym zaciszu, ale efekt byl suuper - kilka tygodni nie musialam sie o nic martwic, czasem tylko jakies pojedyncze wloski odrastaly, wiec musialam podgalac... Przyznam sie, ze juz tego nigdy nie powtorzylam, a to dlatego, ze jak dla mnie to bylo zbyt duzo roboty - a czasu brakowalo.
Mysle, ze jak pojdziesz do salonu to nie bedziesz musiala sie o nic martwic... no moze o to jak zniesc bol :)))

Ze wszystkich metod depilacji wosk jest najlepszy. Jednak najpierw dowiedz sie w ktorym salonie zrobia to profesjonalnie bo niechcaco! moga ci zostac siniaki - jesli pani kosmetyczka nie bedzie wprawna.
U mnie efekt urzymuje sie 2-3 tygodnie. Wosk stosuje od paru lat i wloski sa coraz slabsze i rzadsze. Ale niestety sa nadal.
dziękuje dziewczyny :)
ja cały czas używam depilatora Braun ale słyszałam ze wosk jest najlepszy! dwa dni po śllubie jade na dwanascie dni do Hiszpanii i dlatego zależy mi na skutecznej depilacji żeby nie zawracać sobie tym głowy na wycieczce :) to chyba sie przejde do salonu jeszce w tym m-cu żeby zobaczyć jaki bedzie efekt :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
musisz pamietac o tym, ze po pierwszym stosowaniu wosku mozesz miec zaczerwienione miejsca, no i nie wolno stosowac dezodorantow przez pierwszy dzien.a efekt- SUPER!polecam salon Antonio(ul. Kilinskiego) w Gdyni i p. Kamile!
Cześć Julianka,
dziekuje za porady! słyszałam o tych zaczerwienieniach dlatego chcę teraz spróbować zeby potem drugi raz zrobić sobie pod koniec sierpnia :)
a jakie są ceny w polecanym przez Ciebie salonie? :) chyba sie tam wybiore :)))

image
za pachy, brwi i bikini, ach no i jeszcze henna na brwi place 60 zl- cena porownywalna z innymi miejscami, a salon godny polecenia- czysto, fachowo, milo. Gdyby nie bylo p. Kamili p. Agnieszka tez jest ok!
jesli moge jeszcze doradzic- nie idz w przeddniu, ani pierwszym dniu miesiaczki- bardzo boli i nie chce wlosy sie usuwac. a co do samych zainteresowanych(wlosow:)musza byc troszke podrosniete co nie czyni zbyt duzego komfortu.
a depilacja nóg? ile kosztuje? :)

image
nie wiem nigdy nie robilam, ale mysle ze max 40 zl
Jeśli chodzi o depilację całych nóg woskiem (łącznie z bikini) to w porządnym salonie na pewno nie zapłacisz mniej niż 80 zł. Ale za to wystarcza na ok. miesiąc (u niektórych).

No i ja przyłączam się do pytania, które salony w Gdańsku byście polecały na taką depilację - profesjonalną i bez siniaków?

Scully

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Chcialam rowniez uprzedzic dziewczyny ktore beda szly na depilacje woskiem, zeby nie zostawialy tego na ostatnia chwile, bo moga byc duze problemy. Niektorzy reaguja na wosk w taki sposob, ze nawet nie moga sie dotknac do skory lub spac pod kocem czy koldra, bo skora jest tak podrazniona ze bardzo boli.
O zaczerwienieniach i np. zapaleniu wloska tez trzeba pamietac - zle dobrany wosk (jego skladniki) do skory ma wplyw na to ze moga wyskakiwac malutke wypryski na skorze w miejscu gdzie zostal wyrwany wlosek. Pozatym moga tez po depilacji wloski wrastac w skore, a nie ponad nia i wtedy trzeba je podwarzac np. szpileczka czy igielka zeby je wydostac na zewnatrz.
Po depilacji - a powinno ich byc 3 (bo ponoc sa trzy fazy wzrostu wloska) nalezy uzywac tego samego kosmetyku.
To co wyzej napisalam to czarna wizja wystepujaca u niektorych kobiet, ale potwierdzona przez kosmetyczki ktore zajmuja sie depilacja.
Ja mialam isc na to tez przed slubem, ale w koncu zrezygnowalam - sama sie pobawilam woskiem w domu i powiem ze wiecej wosku nie chce - moze odwarze sie na to ale najszybciej po slubie , bo teraz to jest za pozno i w dobrym salonie.
Mam jeden na oku, ale nie bede go polecac poniewaz sama na wlasnej skorze nie przekonalam sie czy jest dobry. Jak sprawdze to polece.
:)))

image
Poza tym czesto zdarza sie ze razem z wloskami i martwym naskorkiem .....schodzi opalenizna z nog. Troszeczke ale jednak.
Dla mnie od wosku nie ma lepszego sposobu.
Nawet po laserze odrastaja- siostra sprawdzila. A wosk jest o jakies 770 zl tanszy :)
[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
jak dla mnie wosk rewelacja...ja robiłam kilka razy sama w domku i na prawde nie jest to jakis duzy ból-bardziej boli depilator..a efekty super:)

Ja też chętnie bym się dowiedziała o jakims dobrym salonie w Gdańsku. Dziewczyny może macie coś sprawdzonego . Pozdrawiam

image

image

Wosk do depilacji HB, działa, robi różnicę, u mnie bez podrażnień, włoski odrastają coraz dłużej.
Zawsze tego nie lubiłam i zawsze szukałam sposobów na to, żeby depilować się coraz rzadziej.
I przynajmniej z aktualnego stanu rzeczy jestem naprawdę zadowolona.

U mnie wosk do depilacji HB robi różnicę. Wystarczy, cera wygląda lepiej, jest pozytywnie odmieniona.
Nie ma śladów po depilacji, ale najważniejsze, że faktycznie przy tym wosku golę się coraz rzadziej, a w dalszym ciągu wygląda to super.
Zatem chyba jednak można...

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry