Widok

Dermatolog -trycholog

Forumowiczki ratujcie...poszukuję lekarza dermatologa -trychologa. Przeczesałam forum ale jeśli już to polecacie jednego lekarza na Skłodowskiej , i on też ma różne opinie. Nie interesują mnie kosmetyczki z kursami trychologa, salony urody tylko lekarze, podejrzewam że tylko prywatnie, ale muszę coś zrobić z moim włosami, body jest z nimi coraz gorzej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam Klinikę Zdrowego Włosa, byłam w oddziale w Gdyni w Orłowie i jestem bardzo zadowolona. Wiem, że mają też swoje oddziały w Gdańsku, które mają też niezłe opinie. Bardzo profesjonalna obsługa, bardzo dobre efekty leczenia w niedługim czasie. Tutaj nr do rejestracji: 518651250

Polecam trychologa https://trychologia24.com.pl/

Ja mogę polecić Instytut Trychologii w Warszawie bo odratowali moje wypadające włosy. Masz sporo informacji na ich stronie jak zapobiegać i też walczyć sposobami domowymi, ale jeśli masz w okolicy Trychologa to idź na konsultację - https://trychologia.edu.pl/

Byłam kiedyś u trychologa, który niestety mi nie pomógł, więc zaczęłam brać tabletki na wypadanie włosów i używać drogich szamponów, które także nie przyniosły efektów. Postanowiłam jeszcze raz skorzystać z usług trychologicznych (ale już w innej klinice). Trafiłam z polecenia do https://trychologsmp.pl/. Pani trycholog zbadała moją skórę głowy i zaleciła badania krwi oraz zabiegi mezoterapii igłowej. Dobrano mi odpowiednie szampony do mojego problemu i moje włosy w końcu przestały wypadać. Jestem bardzo wdzięczna tej klinice za pomoc!

Mi z problemem skóry głowy pomogła Pani Magdalena z Kliniki Gorszewska. Fachowe i miłe podejście do klienta. Szybka diagnoza i co najważniejsze trafna. Po 3 wizycie problem zażegnany. Tobie być może tez pomoże, gabinet mieści się w Gdynii Legionów 112/2 blisko PPNT na pewno trafisz.

W Derm Estetyka masz dobrego trychologa. I trichoskopię na miejscu. Widziałam mnóstwo dobrych opinii o nim. Sama korzystałam z innych usług kliniki i zawsze byłam zadowolona. Pewnie trycholog też da radę ;) A serio to tu masz ich adres - Derm Estetyka, ul. Stefana Batorego 7/35, Gdynia. Jestem pewna, że Ci pomogą.

Miaałam właśnie na skłodowskiej i nie bolało. Wykonuje to lekarz, jest to bardzo krotkie nakłucie skóry głowy igiełką ( wcześniej wyobrazalam sobie ze bedzie to jakeis wycinanie i te sprawy ale niczegao takiego nie bylo). Czuje sie tyle co uklucie pszczoly , a moze nawet nie.

polecam Hair Clinic w Gdyni, specjalistyczny gabinet trychologi, profrsjonalne i indywiduane podejście do problemu. U mnie po 5 miesiacach i intensywnej kuracji efekty są niesamowite .

Jeszcze sie zastanowię ale może faktycznie zrobię tak jak tutaj piszesz. Orientuje się ktos czy to boli?

Wiesz co , nie wiem czy jest sens samodzielnei robić tą biopsję, no chyba,ze potem idziesz z tym do lekarza na fundusz aby zobaczył te wyniki. Najlepiej chyba byłoby zapisać się do kogoś od włosów (dermatolog specjalizujący się w leczeniu przyczyn wypadania) na wizyte,pogadać sobie o tym jakie badania Ci zaproponuje . Bo może jednak biopsja nie jest konieczna.

No dobra czyli wystarczy jak się tam po prostu zapiszżę i mogę się na tą biopsję wybrać? Czy będę miała z tym równiez wizytę?

Z tego co wiem to clinica dermatologica na skłodowskiej.

Słuchajcie a czy gdzies można prywatnie wykonać biopsję skóry głowy ? Lekarz dermatolog na fundusz mi coś takiego zaproponował , nie jest to refundowane. Nie dał jednak informacji gdzie można isć prywatnie.

No właśnie, chodzi o te badania , bo zwykły dermatolog ewentualnie oceni stan skóry głowy i zerknie na badania krwi, a ja z jednym i drugim nie mam problemów

Pewnie tak chociaż nie aż takie jak trycholog No i wnie wiem czy wykona biopsję skóry głowy czy trichogram, które często są bardzo przydatne.
Ale zwykły lekarz również będzie miał doświadczenie w leczeniu wypadania włosów?
No właśnie czyli w Trójmieście słabo z tą dziedziną, czyli pozostaje klinika na Skłodowskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
trychologią zajmuje się dr szlązak (gabinety w Gdańsku i Gdyni).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
z dermatologów spore doświadczenie ma Ewa Sierosławska. Dobrą dermatolog, którą mogę z czystym sumieniem polecić jest równiez pani dr oliwia komorowska. Mloda lekarz ale o dużej wiedzy. Żadna z nich nie specjalizuje się jednak konkretnie w trychologii ale ogólnie w dermtologii Wśród trychologów to kojarzzę jedynie dr michajłowskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
sama rownież szukam ale do warszawy to raczej sie nie wybiorę. Jak się sytaucja przedstawia jeśli chodzi o Gdask?
do góry