Widok

Dicoflor 30 od kiedy zadziała?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Któreś z mam stosowały dla swoich pociech? My od 8 dni stosujemy jedną saszetkę dziennie bo mała jest na Bebilonie pepti po którym robi rzadkie kupy i zielone. Pediatra nam zapisała ten probiotyk, żeby kupy nie były takie rzadkie a zielone ponoć mogą być. Córa robi kupkę co 2-3 dni ale na razie poprawy żadnej. Czy trzeba czekać na efekty działania tego probiotyku, czy już powinno coś się zmienić? Jak to było u Was?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kupka co 2-3 dni? toż to nie ma sie czym martwić... :) a ile ma maleństwo? może podać odrobinkę kleiku raz dziennie? aaa dopajasz maleństwo wodą przy mm?
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
maleństwo ma 3 msc, nie dopajam, chyba że jest upał (tak mówiła pediatra) no ogólnie nie jest źle bo nie męczy się przy kupie ale gazów dużo oddaje, ale dość płynna ta kupa. Tak sobie myślę, że jak zacznie się rozszerzać dietę to może to się zmieni no ale do tego jeszcze chwila a nie wiem czy przez tak długi czas robienie rzadkich i zielonkawych kup jest oki. Za tydzień mamy szczepienie to zobaczę co pediatra na to.
image
Dicoflor w ogóle praktycznie nie działa z tego co mówiła nasza pediatra- najnowsze badania to wykazały. Także 100% lepiej lacidofil lub lacidobaby.
[url:]http://lilypie.com/">
A te kupki sa rzadkie czy wodniste? moja tez czasami robiła rzadkie... co do dicloforu zgadzam się z opinią wyżej, dla mnie wciskają go bo mają z tego profity, tak samo na stronie pediatrzy on line wiecznie polecaja diclofor ja mam acidolac i tez jest dobry. A dlaczego Twoje maleństwo jest na pepti??

Gazów moja oddawała tyle że się za głowę łapałam skąd tyle ich ma ale to minie, jesli maluszek się nie męczy to jest ok.
Powiedziałabym, że są takie półpłynne, nie wsiąkają w pieluszkę ale są takie maziste. Mała jest na pepti, bo pod koniec pierwszego miesiąca dostała wysypki i pediatra stwierdziła, że to alergia pokarmowa. Ja nie jestem do tego aż taka przekonana bo i teraz jej wychodzą takie pojedyncze i podskórne krostki no ale też bez sensu zmieniać co chwilę mleko, bo w sumie oprócz tego że te kupy są takie jakie są to nic się nie dzieje. A ten kleik ryżowy to od kiedy można podawać?
image
ja też lacidobaby używam i polecam - dzieci lubią to waniliowe
na bardzo gesta kupke tez polecacie?
image
image

Ten kleik jest po 4 mcu ;/ ale wiesz byc moze takie kupki sa dlatego ze to melczko lzej trawi, że zmiana mleczka, przyczyn moze byc kilka a kupka dziecka nie musi byc "bobkowata" :)... pilnuj ciemiaczka zeby nie bylo zapadniete poza tym mysle ze nie bedzie zadnych klopotow, moja do tej pory raz robi takie papki a raz twardsze stolce, mysle ze nie ma sie czym martwic a jutro pediatra Cie tez uspokoi-dla pewnosci tez bym ten temat poruszyla w koncu jestes mama i masz prawo sie niepokoić o swoje dziecko :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

do góry