Widok

Dicoflor30 czy Lacidobaby?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wiem, że po ok 3 tyg stosowania probiotyku należy go zmienić na inny, bo ponoć tylko tyle one działają, potem dziecko się uodparnia na dany szczep. My po 10 dniowej kuracji antybiotykowej i stosowaniu lacidofilu i lacidoenter musimy jeszcze przez 3 tyg stosować probiotyk i tu nie wiem który lepszy - lacidobaby czy Dicoflor30. Córka ma podejrzenie o nietolerancję laktozy, którą na razie ciężko stwierdzić bo może mieć ją teraz wtórną po antybiotykach. Nie wiem który probiotyk skuteczniejszy i lepszy, może jakieś opinie, stosowaliście je?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dawałam enterol (jak było kipesko po antybiotykach) a teraz daję biogaję i u nas biogaja bardzo dobrze się sprawdza
[url=http://www.forumticker.net/]image

Ja podaję teraz synkowi Dicoflor30, ale przy probiotyku trudno zauważyć działanie. Przynajmniej tak mi się wydaje.
image image
My podawalismy Lacidobaby
polecam Lacidobaby ale waniliowe, ma bardzo fajny smak i przynajmniej moja mała pije go z chęcią - daję go na przemian z enterolem bo to inny rodzaj bakterii - najlepiej na ulotce doczytać co się w tym zawiera i czym rózni od innego.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

do góry