Re: Dieta Montignaca
800 ml bulionu warzywnego
1 duża cebula posiekana drobno
4 ząbki czosnku
275 gramow czerwonej soczewicy
4 lyzki koncentratu pimidorowego
1 lyzeczka zmielonego...
rozwiń
800 ml bulionu warzywnego
1 duża cebula posiekana drobno
4 ząbki czosnku
275 gramow czerwonej soczewicy
4 lyzki koncentratu pimidorowego
1 lyzeczka zmielonego kminku
1 lyzeczka zmielonej kolendry
1/2 lyzeczki imbiru
1/2 lyzeczki kurkumy
pieprz
sol
Mozna podać z jogurtem.
Ja nie dałam imbiru i kurkumy i smakowała jak pomidorówka.
Na patelni przesmazyć cebule z czosnkiem na lekkie zloto. Wtedy dodac przyprawy i koncentrat- wymieszac i posmazyc chwilke. Dodac wszystko do bulionu. Soczewice przeplukac i dodac do bulionu. Gotowac az soczewica zmieknie. Doprawic solą i pieprzem jesli trzeba. Ja dodatkowo miksowalam zupe. To jest zupa do zrobienia blyskawiczna.
zobacz wątek