Widok

Dla rocznego dziecka serek

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
gdzie można kupić serek naturalny Bieluch??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawie zawsze jest w Piotrze i Pawle i Leclercu, widywałam też w Auchan.
Biekuch jest z pewnoscia w auchan :)
Jesli szukasz nabialu o dobrym skladzie to w auchan spory wybor np jogurt naturalny marki auchan w zielono-bialym i niebiesko-bialym opakowaniu, bakoma gesty, jogurt kozi, serek homogenizowany swiezuch marki FigAnd. Pewnie jeszcze inne sa fajne produkty ale ja mam wlasnie te ulubione
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kruszynka, a ten FigAnd ile ma cukru/węglowodanów w 100g?
Weglowodanow 16g a tym cukrow 16g. Takie info jest na opakowaniu.
imageimage
W Tesco jest. Dobry sklad ma tez serek homogenizowany RolMlecz bez dodatkow smakowych. Jest w Piotr i Paweł
carrefour tez go ma, jest też świeżuch.
kruszynka, MOIM ZDANIEM to dużo cukru ma ten serek Świeżuch. Łyżeczka cukru waży 5 g to znaczy, że w całym opakowaniu serka jest tego cukru prawie 5 łyżeczek od herbaty! MASAKRYCZNIE DUUUUUUUUUUŻO.

Bieluch naturalny ma tylko 2 składniki (mleko pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie) a cukru 4g na 100g :-)
Twarożek wiejski z Piątnicy (twaróg ziarnisty, śmietanka) węglowodanów 2.4g na 100g serka :-)
Masz racje z tym cukrem. Jednak pewnie poki nie znajde innego to bede uzywala swiezucha bo i tak mieszkam go pol na pol z jogurtem naturalnym.
Piątnice znam :) pycha
imageimage
To już lepiej kupuj "Piątusie" mają 11g węglowodanów na 100g , co prawda daje to 2,5 / 3 łyżeczki cukru n serek, ale nie mają sztucznych barwników, według mnie te serki to alternatywa dla tych co nie jedzą jogurtów naturalnych.
Ja kupuje piątusie dla córki:)
jogurt bakomy gęsty nie ma dobrego składu, ma dodatek mleka w proszku! ludzie, czy wy rozumiecie co czytacie?

bakoma naturalny łagodny smak i bakoma naturalny 0% tłuszczu maja tylko mleko i kultury bakterii...nie znalazlam innego wśród komercyjnych producentów o takim skladzie, nawet jesli nie maja mleka w proszku, to maja dodatkowo bialka mleka.
Nowy naturalny zott do picia ;) wygląda tak samo jak stary - o złym składzie - tylko smuklejsze i wyższe opakowanie i plastikowa przykrywka, jest bardzo rzadki, ale smaczny. Tylko mleko i kultury bakterii. I komercyjny ;)
ooo, no dzięki, do sprawdzenia:)
Bakoma gesty nie ma w skladzid mleka w proszku
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie?

https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003120502111
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bieluch jest też dostępny w Stokrotce :)
Jogurt dobry jest też ze Strzałkowa, ale tłustszy bo na śmietance (ale to zdrowa alternatywa dla zagęszczanych jogurtów typu greckiego). W ogóle ze Strzałkowa mają dużo dobrych produktów (bez mleka w proszku i inych syfów) np. maślanka czy twaróg, ale trudniej dostępne - widziałam tylko w małych sklepach.
Sprawdź jeszcze raz strzalkowo i ich twaróg. Jeszcze miesiąc temu widziałam tam coś zupełnie niepotrzebnego w składzie. Niestety już nie pamiętam co :/ sama byłam zdziwiona, bo jogurt i mleko jest świetne.
Twarożku tak nie znam - fakt. Ale właśnie mam opakowanie (twarozek śmietankowy - taki w papierku) pod nosem u mamy i... nie ma składu... W sensie jest podana zawartość substancji odżywczych, ale składu "materiałowego" nie ma.
zwracam honor Kruszynka82- z ciekawości zerknęłam jeszcze raz na bakomę gesty duzy w biedronce i o dziwo ma w składzie tylko mleko i kultury bakterii...a więc okazuje się, że ten sam produkt ma rozne składy, w zalezności dla kogo jest produkowany...;/ co nie zmienia faktu, ze bakoma lagodny jest smaczniejszy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

do góry