Widok

Dlaczego Pszok Żukowo jako jedyny w powiecie jest zamknięty? 

Kwarantanna to również okazja na porządki w domu, niestety odpadów nie można wywieść na pszok żukowo bo jako jedyny w powiecie jest nieczynny. Uzyskałam informację, że mogę wywieść na Szadółki, To po co ja płacę za śmieci w Żukowie? 
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Czego nie rozumiesz w komunikacie: Siedź na d*pie w domu. To jednak nie pora na pszok.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakie zagrożenie niesie za sobą wyjazd samochodem do PSZOK? Byłem tam parę razy i nigdy nie było tłoku, jest to na świeżym powietrzu. Możliwość zakażenia praktycznie żadna. Osoba skanująca kartę może robić to zdalnie. Co teraz ludzie mają zrobić z odpadami? Wyrzucać do lasu? Większe zagrożenie epidemiologiczne niesie ze sobą brak odbierania odpadów niż wyjazd do PSZOK.
Żeby sprawa była jasna, jestem za tym byśmy wszyscy siedzieli w domach, jednak taka skrajność nie jest potrzebna.
Tradycyjnie Gmina Żukowo nie ogarnia tematu. Firma, która wygrała przetarg na wywóz śmieci, wydała oświadczenie, że odbiór odpadów również jest zagrożony.
Zapewne możemy zapomnieć o wszystkich inwestycjach w Baninie, włodarze sobie znaleźli kolejną wymówkę - korona wirus.
Dla nich ważne, że inwestycje w Żukowie są robione a resztę wytłumaczy się wirusem.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gmina Żuk...jest taka przecież bogata.Sklepy otwarte do 16, max do 17.Drogi wywóz śmieci, szamba , kasują nas wszystkich ostro. Super fury ale jak rozmawiasz to nic się nikomu nie opłaca. To jest bogata gmina , oni nie musza przecież pracować
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do PSZOK-u nie wywozisz śmieci łatwopsujących się. Jeżeli wszyscy wpadną na taki pomysł żeby tam pojechać to już będzie tłum. Poza tym to nie jest czas na przemieszczanie się. Ja też zrobiłam porządki i mam trochę rupieci do wywiezienia ale do łba mi nie przyszło żeby to teraz wywozić. Poza tym mają być wystawki - wystarczy zgłosić do UG Żukowo - wystawisz przed dom w odpowiednim terminie i po sprawie. Ludzie siedźcie w domu i nie wyłaźcie bez powodu!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wystawka dotyczy tylko i wyłącznie gabarytowych odpadów.
Niby dlaczego teraz nagle wszyscy mają jeździć do PSZOK, jak przez cały rok tłoku tam nie było?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszyscy proszą aby przemieszczać się tylko jeżeli to absolutnie konieczne. Te twoje odpady gabarytowe czy budowlane to naprawdę nie poczekają?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Banino

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

do góry