Widok

Dlaczego ?

Biały, Europejczyk, najprawdopodobniej chrześcijanin, wjechał wczoraj celowo w tłum ludzi w Niemczech zabijając trzy niewinne osoby po czym popełnił samobójstwo. Posiadał broń.

Miał związki z organizacjami prawicowymi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja to lubię jak pijaczyna się odezwie i udowodni wszystkim, że on mędrzec a reszta idioci.
Tylko dlaczego ten wrodzony geniusz nie pociągnął za sobą żadnych życiowych sukcesów - zawodowych czy osobistych.
Kolejny na którym wredny świat się nie poznał.
Ach jaka szkoda.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

papieża ;P - przepraszam za pogwałcenie uczuć religijnych...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film na dzisiaj... może nie jest to tak ambitne dzieło jak rekonstrukcja zamachu na papierza... ale w pewnym sensie odpowie na zadane na początku pytanie Dlaczego ;D

https://www.youtube.com/watch?v=IbX4Vq0st4I

Squirrel-lka, administracja wycięła całe drzewko łącznie z moją odpowiedzią na pół ekranu, głównie do Ciebie. Trochę żalu mam, bo pisałem około 1 w nocy kosztem pół godziny snu. A lubię spać. Jest cień szansy, że zatrzasnąłem laptopa bez wyłączania opery i wszystko zachowało się na ekranie. Wtedy kopiuj-wklej zrobię po południu, ale małe szanse. Chyba jakieś newsy z Węgier jeszcze potem czytałem i pewnie one się zahibernowały

https://youtu.be/IqvmOsmwd5g?t=303
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiewiorko, zawsze należy szukać przyczyny zjawiska.
„Agresja” feministek, co do której stara się nieudolnie przekonywać raven ma swój początek w zawłaszczaniu coraz większych obszarów swiatopogladowych, a w konsekwencji wolności przez prymitywne umysłowo środowiska ultra-konserwatywne powołujące się przy tym na swoje przekonania religijne. Narzucanie tych przekonań prowadzi do fanatyzmu z obu stron.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedno co dobre, w tej całej sprawie, to fakt, że od razu sam się osądził, skazał i wykonał wyrok.
Oszczędził mnóstwa pieniędzy podatnikom, choćby na odszkodowania za niedogodności w pierdlu, na które uskarża sie Breivik.
O kosztach utrzymania więźnia nie wspomnę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fakt, rzeczywiście coś w tym jest... Z jednej strony skłonność do radykalizacji z jednoczesną łatwością relatywizowania w razie mniej lub bardziej dorywczej potrzeby, coraz powszechniejsze zjawisko. Dobrej nocy.

@Bęcwale:

Kruk wystarczająco jasno to napisał, ale widać nie trafiło to twego małego rozumku:
Nie wiem, co kierowało tym idiotą. Moze faktycznie, jak napisała Wiewióra, był po prostu chory psychicznie i w takim razie jego kolor skóry, poglądy czy wiara nie mają najmniejszego znaczenia. W każdym społeczeństwie trafiają się psychole.
Nie był to z jego strony wyraz walki o swe przekonania, bo robiąc ten czyn im zaprzeczał.
I to zasadniczo różni chrześcijaństwo od islamu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Znamienne jest w tym wszystkim to, ze skoro terrorysta jest „nasz” to nie ma stygmatyzowania.
Gdyby terrorystą okazał się człowiek o kulturze obcej, ocenialibyśmy od razu całe narody i religie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

'(...) a może właśnie przez te sympatie coś nie pykło ? (...)'
Jestem ostrożna z ferowaniem tego typu wyroków; na tej samej zasadzie można by zapytać, co odpaliło zawór bezpieczeństwa w umyśle lekarza, byłego radnego PO, który odpowiada przypuszczalnie za śmierć żony, córki i swoją własną czy tego pana, który kilka lat temu zaatakował ludzi w biurze PiS. Agresja i przemoc nie są domeną tylko środowisk prawicowych i fakt że czasem bywają reakcją na akcje strony przeciwnej nie stanowi dla nich usprawiedliwienia. Przemoc rodzi przemoc, wyjątkowo pokraczna postać perpetuum mobile, nie polecam.

Czyzby Panie wysadzając episkopat w Mexico City nie zgadzały się na celibat i żądały dopuszczenia do czynności zarezerwowanych dla mężczyzn ?

Squirrellko, a może właśnie przez te sympatie coś nie pykło ?

Nie napisałam tego, żeby kogokolwiek cokolwiek zatkało. Napisałam o tym, co zauważam i w czym od pewnego czasu biorę udział. Kto wie czy paradoksalnie nie podziękujemy za jakiś czas PiS i ich akolitom za ten impuls;) Nie śmiałam oczekiwać takich efektów, choć martwi mnie agresja i radykalizowanie. Może po prostu inaczej już się nie da...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiście odpowiem przesympatycznemu gryzoniowi tylko wieczorem albo jutro. Bo muszę do Tczewa dojechac pilnie i gdzieś
Tu jest mój blablacar. Jak się pisze z tel to tak się zda, że ktoś się wetnie i narracja wątku się posypie. Paaa. Już jaskowa d. Wysiadam na klonowj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

raveny i Sadyle : zatkało kakao ?

Wracając do tematu - bo był od dawna bardzo chory, Sky'u, i coś nie 'pykło'. Dlatego. Prawicowe sympatie polityczne niekoniecznie mają tu wpływ decydujący - vide przypuszczalne tzw. rozszerzone samobójstwo w Lublinie.

O, okazuje się, że bym mógł. Ale wolałbym mimo wszystko tłumaczyć się z tego, co napisałem. A o tym, że feministki robią zamachy akurat nie pisałem.

'(...) upragnionego miliona pod sztandaremi chwd biskupom i wasze kaplice, nasze macice nigdy nie zbierzecie(...)'

Już zebrały, tyle że nie w jednym miejscu, nie o jednej godzinie, itd. Dziewczyny są bardziej zorganizowane niż wielu jest w stanie sobie wyobrazić, wspierający ich mężczyźni tym bardziej. Nie muszą wszyscy jak leci walić w tam-tamy, głośno krzyczeć czy zmieniać nakładki na zdjęciach. Jeśli komuś się wydaje, że tylko aktywni uczestnicy czarnego protestu myślą to co głośno mówią, to oderwał się od rzeczywistości razem z autkiem od Muska. Gdyby PiS miał świadomość rodzącej się ponownie małej - nie tej wielkiej, dziś wyłącznie ze znamionami degrengolady - ale tej zwykłej, ludzkiej solidarności, to by ich szlag trafił na miejscu. Kler i rozmaitych fanatyków tym bardziej. A sam kler, skoro już przy nim jesteśmy, jest traktowany dokładnie tak, jak na to zasługuje, zapracował na to przez ostatnie lata i na nic lepszego nie może już w tym kraju liczyć. W każdym razie na pewno nie ode mnie. Już nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

>Antifa i lewicowe bojówki robią piekło na ulicach miast,

Mógłbyś proszę podać przykład zamachu terrorystycznego wywołanego przez osoby powiązane ze środowiskiem „feministek” ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może był jakiś przypadek, że ktoś dokonał zamachu w imię Jezusa albo w imię Ewangelii. Ale nie mogę przypomnieć sobie ani jednego takiego przypadku. Natomiast zamachów i morderstw z okrzykiem wiadomo jakim były setki lub tysiące. Księża różne głupstwa plota, czasem niezgodne z Ewangelią, czasem agresywne. Ale takiego, co nawołuje do zabijania i obiecuje za to raj też nie kojarzę. Tymczasem imamow islamskich, którzy to robią kilkuset w Europie by się znalazło. Nie ma co gadać, bo stopień zaorania umysłowego społeczeństwa jest obłędny. Antifa i lewicowe bojówki robią piekło na ulicach miast, plakaty feministek na czarnym proteście to była czysta agresja, wulgarnosc i nienawiść. Wdarli się nawet pod kurie wrzeszczac "klecho wyjdź po dobroci", co zahaczalo o nazistowskie zachowania wobec Żydów. A idźcie w... swój własny Matrix. Może będzie was 10 tysięcy, może 50 na tych marszach, ale upragnionego miliona pod sztandaremi chwd biskupom i wasze kaplice, nasze macice nigdy nie zbierzecie. Tym matolkom z pisu taka radykalizacja opozycji jest na rękę. Sam chyba będę musiał na nich głosować skoro cała opozycja oprócz zbieraniny kukiza zwariowala i zdaje się jawnie wspierać ten agesywny obłęd
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (251 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry