Widok
Film na dzisiaj... może nie jest to tak ambitne dzieło jak rekonstrukcja zamachu na papierza... ale w pewnym sensie odpowie na zadane na początku pytanie Dlaczego ;D
https://www.youtube.com/watch?v=IbX4Vq0st4I
https://www.youtube.com/watch?v=IbX4Vq0st4I
Squirrel-lka, administracja wycięła całe drzewko łącznie z moją odpowiedzią na pół ekranu, głównie do Ciebie. Trochę żalu mam, bo pisałem około 1 w nocy kosztem pół godziny snu. A lubię spać. Jest cień szansy, że zatrzasnąłem laptopa bez wyłączania opery i wszystko zachowało się na ekranie. Wtedy kopiuj-wklej zrobię po południu, ale małe szanse. Chyba jakieś newsy z Węgier jeszcze potem czytałem i pewnie one się zahibernowały
https://youtu.be/IqvmOsmwd5g?t=303
https://youtu.be/IqvmOsmwd5g?t=303
Wiewiorko, zawsze należy szukać przyczyny zjawiska.
„Agresja” feministek, co do której stara się nieudolnie przekonywać raven ma swój początek w zawłaszczaniu coraz większych obszarów swiatopogladowych, a w konsekwencji wolności przez prymitywne umysłowo środowiska ultra-konserwatywne powołujące się przy tym na swoje przekonania religijne. Narzucanie tych przekonań prowadzi do fanatyzmu z obu stron.
„Agresja” feministek, co do której stara się nieudolnie przekonywać raven ma swój początek w zawłaszczaniu coraz większych obszarów swiatopogladowych, a w konsekwencji wolności przez prymitywne umysłowo środowiska ultra-konserwatywne powołujące się przy tym na swoje przekonania religijne. Narzucanie tych przekonań prowadzi do fanatyzmu z obu stron.
@Bęcwale:
Kruk wystarczająco jasno to napisał, ale widać nie trafiło to twego małego rozumku:
Nie wiem, co kierowało tym idiotą. Moze faktycznie, jak napisała Wiewióra, był po prostu chory psychicznie i w takim razie jego kolor skóry, poglądy czy wiara nie mają najmniejszego znaczenia. W każdym społeczeństwie trafiają się psychole.
Nie był to z jego strony wyraz walki o swe przekonania, bo robiąc ten czyn im zaprzeczał.
I to zasadniczo różni chrześcijaństwo od islamu.
Kruk wystarczająco jasno to napisał, ale widać nie trafiło to twego małego rozumku:
Nie wiem, co kierowało tym idiotą. Moze faktycznie, jak napisała Wiewióra, był po prostu chory psychicznie i w takim razie jego kolor skóry, poglądy czy wiara nie mają najmniejszego znaczenia. W każdym społeczeństwie trafiają się psychole.
Nie był to z jego strony wyraz walki o swe przekonania, bo robiąc ten czyn im zaprzeczał.
I to zasadniczo różni chrześcijaństwo od islamu.
'(...) a może właśnie przez te sympatie coś nie pykło ? (...)'
Jestem ostrożna z ferowaniem tego typu wyroków; na tej samej zasadzie można by zapytać, co odpaliło zawór bezpieczeństwa w umyśle lekarza, byłego radnego PO, który odpowiada przypuszczalnie za śmierć żony, córki i swoją własną czy tego pana, który kilka lat temu zaatakował ludzi w biurze PiS. Agresja i przemoc nie są domeną tylko środowisk prawicowych i fakt że czasem bywają reakcją na akcje strony przeciwnej nie stanowi dla nich usprawiedliwienia. Przemoc rodzi przemoc, wyjątkowo pokraczna postać perpetuum mobile, nie polecam.
Jestem ostrożna z ferowaniem tego typu wyroków; na tej samej zasadzie można by zapytać, co odpaliło zawór bezpieczeństwa w umyśle lekarza, byłego radnego PO, który odpowiada przypuszczalnie za śmierć żony, córki i swoją własną czy tego pana, który kilka lat temu zaatakował ludzi w biurze PiS. Agresja i przemoc nie są domeną tylko środowisk prawicowych i fakt że czasem bywają reakcją na akcje strony przeciwnej nie stanowi dla nich usprawiedliwienia. Przemoc rodzi przemoc, wyjątkowo pokraczna postać perpetuum mobile, nie polecam.
Nie napisałam tego, żeby kogokolwiek cokolwiek zatkało. Napisałam o tym, co zauważam i w czym od pewnego czasu biorę udział. Kto wie czy paradoksalnie nie podziękujemy za jakiś czas PiS i ich akolitom za ten impuls;) Nie śmiałam oczekiwać takich efektów, choć martwi mnie agresja i radykalizowanie. Może po prostu inaczej już się nie da...
'(...) upragnionego miliona pod sztandaremi chwd biskupom i wasze kaplice, nasze macice nigdy nie zbierzecie(...)'
Już zebrały, tyle że nie w jednym miejscu, nie o jednej godzinie, itd. Dziewczyny są bardziej zorganizowane niż wielu jest w stanie sobie wyobrazić, wspierający ich mężczyźni tym bardziej. Nie muszą wszyscy jak leci walić w tam-tamy, głośno krzyczeć czy zmieniać nakładki na zdjęciach. Jeśli komuś się wydaje, że tylko aktywni uczestnicy czarnego protestu myślą to co głośno mówią, to oderwał się od rzeczywistości razem z autkiem od Muska. Gdyby PiS miał świadomość rodzącej się ponownie małej - nie tej wielkiej, dziś wyłącznie ze znamionami degrengolady - ale tej zwykłej, ludzkiej solidarności, to by ich szlag trafił na miejscu. Kler i rozmaitych fanatyków tym bardziej. A sam kler, skoro już przy nim jesteśmy, jest traktowany dokładnie tak, jak na to zasługuje, zapracował na to przez ostatnie lata i na nic lepszego nie może już w tym kraju liczyć. W każdym razie na pewno nie ode mnie. Już nie.
Już zebrały, tyle że nie w jednym miejscu, nie o jednej godzinie, itd. Dziewczyny są bardziej zorganizowane niż wielu jest w stanie sobie wyobrazić, wspierający ich mężczyźni tym bardziej. Nie muszą wszyscy jak leci walić w tam-tamy, głośno krzyczeć czy zmieniać nakładki na zdjęciach. Jeśli komuś się wydaje, że tylko aktywni uczestnicy czarnego protestu myślą to co głośno mówią, to oderwał się od rzeczywistości razem z autkiem od Muska. Gdyby PiS miał świadomość rodzącej się ponownie małej - nie tej wielkiej, dziś wyłącznie ze znamionami degrengolady - ale tej zwykłej, ludzkiej solidarności, to by ich szlag trafił na miejscu. Kler i rozmaitych fanatyków tym bardziej. A sam kler, skoro już przy nim jesteśmy, jest traktowany dokładnie tak, jak na to zasługuje, zapracował na to przez ostatnie lata i na nic lepszego nie może już w tym kraju liczyć. W każdym razie na pewno nie ode mnie. Już nie.
Może był jakiś przypadek, że ktoś dokonał zamachu w imię Jezusa albo w imię Ewangelii. Ale nie mogę przypomnieć sobie ani jednego takiego przypadku. Natomiast zamachów i morderstw z okrzykiem wiadomo jakim były setki lub tysiące. Księża różne głupstwa plota, czasem niezgodne z Ewangelią, czasem agresywne. Ale takiego, co nawołuje do zabijania i obiecuje za to raj też nie kojarzę. Tymczasem imamow islamskich, którzy to robią kilkuset w Europie by się znalazło. Nie ma co gadać, bo stopień zaorania umysłowego społeczeństwa jest obłędny. Antifa i lewicowe bojówki robią piekło na ulicach miast, plakaty feministek na czarnym proteście to była czysta agresja, wulgarnosc i nienawiść. Wdarli się nawet pod kurie wrzeszczac "klecho wyjdź po dobroci", co zahaczalo o nazistowskie zachowania wobec Żydów. A idźcie w... swój własny Matrix. Może będzie was 10 tysięcy, może 50 na tych marszach, ale upragnionego miliona pod sztandaremi chwd biskupom i wasze kaplice, nasze macice nigdy nie zbierzecie. Tym matolkom z pisu taka radykalizacja opozycji jest na rękę. Sam chyba będę musiał na nich głosować skoro cała opozycja oprócz zbieraniny kukiza zwariowala i zdaje się jawnie wspierać ten agesywny obłęd