Widok
Dlaczego tak wiele kobiet w ciazy nie dba o swoj wyglad?
To tylko moje odczucie,tzn.to co widze na ulicach czy w miejscu pracy.Kobieta z pokaznym brzuszkiem,odrost na wlosach 10cm,bo niby lekarz nie pozwoli(heloł...przeciez balejazu nie naklada sie na skore glowy,poza tym sa farby bez amoniaku).
No i w ogole wiecie,zero tapety,blada twarz,wlosy tluste ale helołłł,ciaza to nie choroba i w tym stanie tez trzeba jakos wygladac zeby sie chociaz męzowi nadal podobac no i oczywiscie samej sobie.
Pozdrawiam wszystkie cięzarowki!!!
No i w ogole wiecie,zero tapety,blada twarz,wlosy tluste ale helołłł,ciaza to nie choroba i w tym stanie tez trzeba jakos wygladac zeby sie chociaz męzowi nadal podobac no i oczywiscie samej sobie.
Pozdrawiam wszystkie cięzarowki!!!
i tu stanę w obronie Kazimiery bo umycie włosów to nie jakieś nie wiadomo co.
I to jest prawda że kobiety w ciąży przestają o siebie dbać, wiele takich widać na ulicy.
Rozumiem że można się źle czuć, ale mieć czyste włosy i schludny wygląd to powinno być oczywiste!
Dla własnego samopoczucia takie rzeczy się robi
I to jest prawda że kobiety w ciąży przestają o siebie dbać, wiele takich widać na ulicy.
Rozumiem że można się źle czuć, ale mieć czyste włosy i schludny wygląd to powinno być oczywiste!
Dla własnego samopoczucia takie rzeczy się robi
kazimiera to sprawa kazdej kobiety czy dba o siebie czy nie - choc jak mniemam ty jestes doskonala a tapete masz pewnie przynajmniej kilowa na twarzy !
bo sa takie co bez tapety nie wyjda na ulice - pewnie wygladaja bez niej jak baba jaga a sa takie co umieja zyc bez tego zbednego mazidla na buzi
rozumiem ze niektore musza ja nakladac bo inaczej beda straszyc !
bo sa takie co bez tapety nie wyjda na ulice - pewnie wygladaja bez niej jak baba jaga a sa takie co umieja zyc bez tego zbednego mazidla na buzi
rozumiem ze niektore musza ja nakladac bo inaczej beda straszyc !
Agatho- tam od razu solarium - samoopalacz, na twarz i brzuch bo na USG lekarz oglada :)
A tak na powaznie, jak juz ktos napisal wczesniej - sa Panie dbajace o siebie bo to lubia/zalezy im na wygladzie, i sa takie ktore lustra uzywaja tylko do mycia zebow.
Mysle ze czasem tez po naszym wygladzie widac nasz stan psychiczny, i byc moze zaniedbanie wygladu wynika z jakiejs ciezkiej sytuacji zyciowej.
Wyglad nie wazny- wazniejsza higiena :)
A tak na powaznie, jak juz ktos napisal wczesniej - sa Panie dbajace o siebie bo to lubia/zalezy im na wygladzie, i sa takie ktore lustra uzywaja tylko do mycia zebow.
Mysle ze czasem tez po naszym wygladzie widac nasz stan psychiczny, i byc moze zaniedbanie wygladu wynika z jakiejs ciezkiej sytuacji zyciowej.
Wyglad nie wazny- wazniejsza higiena :)
[url]
[/url]

[/url]
Ja wygladalam w ciazy super, kurcze szkoda, ze teraz tak nie wygladam :( . Ale wlosy umyte mam, makijaz tez (bo ja z tych co sie bez makijazu nie ruszaja z domu ;) ), i wlosy zafarbowane bez odrostow. Tylko figura nie ta, tzn. ta tylko ze juz w ciazy nie jestem hehe... Bo tyle co teraz waze to w 8 miesiacu wazylam ;) . Ale wtedy bylam, piekna, mloda i szczupla ;)))) .
white niewazne ile sie wazy bo zawsze mozna fajnie i ladnie wygladac, sa kobiety ktore musza miec makijarz bo bez niego wygladaja jakos nijako i nieciekawie a sa takie ktore bez niego wygladaja atrakcyjnie , uwazam ze wystarczy schludny wyglad, umyte wlosy ....jak juz zostalo napisane czesto wyglad zew uosabia to co sie dzieje wewnatrz czlowieka, czasem jak widze jakas bardzo zaniedbana kobiete mysle nad tym ze moze w jej zyciu jest cos takiego co odbiera jej chec na zadbanie o siebie moze naprawde jest biedna i nie ma nawet na farbe czy fryzjera a moze cos innego moze mega depresja itp. dlatego uwazam ze nie nalezy nikogo pochopnie oceniac
kiedys moja kuzynka pracowała w Gdyni w szpitalu na chirurgii, i opowiedziała mi ze przywiezli młodą dziewczynę na cesarkę z jakiejś wioski z Kaszub. i wyobraźcie sobie ze, że ta laska nie myła się przez całą ciąże, bo tak kazała jej matki jakiś zabobon. wiec zanim lekarz przystąpil do cesarki kazał ogolic jej włosy i na głowie i w wiadomym miejscu bo dziewczyna miała po prostu wszy !!! jak kuzynka mi to powiedziała to myslałam ze padnę, fuj i niby XXI wiek a tu takie coś. a zeby było jeszcze dosłowniej to między nogami szorowali ją chyba godzinę taki miała tam syf
hmm, ja bylam aktywna zawodowo az do 10 dn przed porodemi, fakt musialam isc do metra, kontakt z innymi ludzmi itp, wiec musialam jakos wygladac... i powiem szczerze, moj maz mowil, ze nigdy nie dbalam tak o wyglad jak w czasie ciazy...do tego zakupy ciuchowe sprawialy mi przyjemnosc, fakt pod koniec czujesz sie wielorybem itp, ja bylam do tego opuchnieta, ale wszyscy nie mogli sie nadziwic jak kwitnialam, oczywiscie , pod koniec juz nie, choc nadal mowili mi to hihi
ps.farbowalam wloski do konca, fakt z woskowanie zrezygnowalam na czas ciazy itp...
ps.farbowalam wloski do konca, fakt z woskowanie zrezygnowalam na czas ciazy itp...
Makijaż nie jest jakąś rzeczą super obowiązkową (niektózy potrzebują podkreślić urodę innym lepiej jest zupełnie naturalnie bez otynkowania )i wiadomo,że w ciąży ma się różne nastroje i różnie się człowiek czuje ,ale nawet dla własnego zdrowia powinno sie dbać o schludność i czystość .
Nie mówię tu też o chodzeniu do solarium ,bo dla mnie to zbrodnia dla dziecka porównywalna z robieniem mu komory gazowej przez palenie papierosów .Ale pobyć na słonku wypada ,a nawet trzeba ( nie mówię tu o bezlitosnym smażeniu się na plaży latem ) bo to w końcu wit D jest :) .
Dla każdego umycie włosów ,ogólny nawet 5 min prysznic z rana przed wyjściem powinien być rzeczą naturalną ,ni mówiąc już o wypraniu ubrań i obraniu garderoby .Ciąża wcale nie oznacza,żeby chodzić w wyciągnięych reasach sprzed 10 lat .
Pamiętam ,jak ja leżałam na Zaspie na patologii ,to wręcz łza w oku kręciła mi się na myśl o fryzjrze i kosmetyczce ,nie wspominając już o kąpieli pod normalnym prysznicem lub w wannie .
Nie mówię tu też o chodzeniu do solarium ,bo dla mnie to zbrodnia dla dziecka porównywalna z robieniem mu komory gazowej przez palenie papierosów .Ale pobyć na słonku wypada ,a nawet trzeba ( nie mówię tu o bezlitosnym smażeniu się na plaży latem ) bo to w końcu wit D jest :) .
Dla każdego umycie włosów ,ogólny nawet 5 min prysznic z rana przed wyjściem powinien być rzeczą naturalną ,ni mówiąc już o wypraniu ubrań i obraniu garderoby .Ciąża wcale nie oznacza,żeby chodzić w wyciągnięych reasach sprzed 10 lat .
Pamiętam ,jak ja leżałam na Zaspie na patologii ,to wręcz łza w oku kręciła mi się na myśl o fryzjrze i kosmetyczce ,nie wspominając już o kąpieli pod normalnym prysznicem lub w wannie .