Re: Dlaczego zawsze zakalec?
To mój przepis, z jakiegoś kalendarza jest, więc może coś z nim nie tak.
250 ml Karmi,
300 g mąki
250 g masła
75 g kakao
350 g cukru
150 ml śmietany
2...
rozwiń
To mój przepis, z jakiegoś kalendarza jest, więc może coś z nim nie tak.
250 ml Karmi,
300 g mąki
250 g masła
75 g kakao
350 g cukru
150 ml śmietany
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
piwo podgrzać, dodać masło i mieszać aż do roztopienia. Odstawić do wysygnięcia. jajka ubić z cukrem, dodać śmietane, przestudzony wywar, na końcu mąkę, proszek i kakao. Wszystko zmiksowac. piec 50 min w 180 stopniach.
I tak też robiłam za pierwszym razem, wyszedł zakalec. Pomyślałam, ze może trzeba miksować po każdym dodanym składniku i tak zrobiłąm za drugim razem. I też zakalec. Za trzecim tak samo. Co jest nie tak??
zobacz wątek