Widok

Długie postoje SKM

Pytanie do wszystkich bo nie mogę znaleźć jakichkolwiek info . Dlaczego na odcinku Reda pielszewo a Reda pociąg SKM zatrzymuje się na około 5 minut. I to nie 1 raz . Przez takie wybryki bez żadnej informacji ciągle spózniam się do pracy autobusy mi odjeżdżają . Nie piszcie mi żebym wsiadał szybciej .bo to bez sensu . Place za bilet miesięczny SKM i autobusy ZKM i zadam żeby SKM była na czas . ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za takim systemem komunikacji nie ma szans na przekonanie kierowców do przesiadki.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na tym odcinku SKM jeździ po torach zarządzanych przez PLK i współdzieli je razem z innymi pociągami. Maszynista nie zatrzymuje się bo ma taki kaprys, tylko ma podany sygnał stop. SKM nie bardzo ma na to jakikolwiek wpływ. Dopiero w Rumii pociągi SKM wjeżdżają na wydzielone tory, których zarządca jest SKM
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo SKM to porażka, składy są brudne, stare, pociągi wiecznie spóźnione, drugą porażką jest PKM, chcą rozbudować sieć, ale pociągów jak na lekarstwo
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skm goscinnie na torach pkp

Czyli musi wszystkich puścić potem może jechać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciesz się, że w ogóle jedzie

Swoją drogą zarząd kaskę na konto przelewem dostaje, więc po co się martwić? A przy wigilijnym stole będzie och, ach!! Mam posadkę!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro stoi to znaczy ze przepuszcza inne pociagi

Wyjdz wcześniej skoro wiesz ze będzie stac to wtedy zdążysz do tej swojej "roboty"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

mnie przekonało.
codziennie jade do pracy na lekkiej fazie po wczorajszym , oko zmrużę, czasem fajna foczka wejdzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co to jest ,,wziąść,,?

Nie ma w słowniku!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po swoim torze... Nie znasz linii, to nie zmyślaj!

Pewnie z Helu robi bałagan na szlaku.

O to się nie martw.

Ważne, aby plk się wyrobiła, bo drutują już od 1988 roku i ani metra nie widać!

Jak się ktoś zapytał to ma odpowiedź widocznie był na szlaku kolejowym inny pociąg i skmka musiała trzymać się od niego na bezpieczną odległość którą regulują semafory blokady linowej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może tak było pociągi z Helu przez to że są bardzo zatłoczone i przez charakter linii helskiej z jednym torem i paroma tylko mijankami często powoduje opóźnienia innych składów

i dalej jedzie, jak po smole... Popatrz na ,,prędkość handlową,, obecną i sprzed 10 lat. Też były remonty, ale

jakoś firma dawała radę. Teraz coraz słabiej. Niedługo ograniczą się do odcinka Gdańsk Śródmieście - Rumia Janowo, bo nie będzie czym wozić. Trzy w miarę nowe pojazdy tematu nie rozwiążą!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rumia jest stacją węzłową, na której kończy się wydzielona linia Szybkiej Kolei Miejskiej.

Odtąd w kierunku Wejherowa pociągi dalekobieżne, podmiejskie i towarowe korzystają już tylko z jednej pary torów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry