Widok

Długie postoje SKM

Pytanie do wszystkich bo nie mogę znaleźć jakichkolwiek info . Dlaczego na odcinku Reda pielszewo a Reda pociąg SKM zatrzymuje się na około 5 minut. I to nie 1 raz . Przez takie wybryki bez żadnej informacji ciągle spózniam się do pracy autobusy mi odjeżdżają . Nie piszcie mi żebym wsiadał szybciej .bo to bez sensu . Place za bilet miesięczny SKM i autobusy ZKM i zadam żeby SKM była na czas . ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy ja umiem albo ktoś inny czytać w myślach albo przewidywać przyszłość ?? Jak bym potrafił to bym w totka wygrał i własny pociąg kupił haha

To zamknij oczy

Mniej spacji, więcej przecinków - popraw i wyślij jeszcze raz, bo nie da się tego czytać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to by sie zgadzalo, a latem wszystko co przyjezdza z Polski normslnie do Gdyni, wydluzaja na Hel czy do Łeby. Stad korki pociągow a SKM pewnie ostatnia w hierarchii. Trzeba zaczac jak w innych krajach domagac sie odszkodowan, to ktos pomysli. Choc nie wiem czy za kilkunastominutowe opoznienia z automatu cos sie nalezy, ale jak notoryczne i narazajace na straty to na pewno mozna cos indywidualnie ugrac.

Na indeed szukają dyżurnych ruchu do Redy, Rumi i Wejherowa. Wykształć się i wyprawiaj pociągi na pierwszy peron ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rumia jest stacją węzłową, na której kończy się wydzielona linia Szybkiej Kolei Miejskiej.

Odtąd w kierunku Wejherowa pociągi dalekobieżne, podmiejskie i towarowe korzystają już tylko z jednej pary torów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

i dalej jedzie, jak po smole... Popatrz na ,,prędkość handlową,, obecną i sprzed 10 lat. Też były remonty, ale

jakoś firma dawała radę. Teraz coraz słabiej. Niedługo ograniczą się do odcinka Gdańsk Śródmieście - Rumia Janowo, bo nie będzie czym wozić. Trzy w miarę nowe pojazdy tematu nie rozwiążą!

Może tak było pociągi z Helu przez to że są bardzo zatłoczone i przez charakter linii helskiej z jednym torem i paroma tylko mijankami często powoduje opóźnienia innych składów

Jak się ktoś zapytał to ma odpowiedź widocznie był na szlaku kolejowym inny pociąg i skmka musiała trzymać się od niego na bezpieczną odległość którą regulują semafory blokady linowej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

O to się nie martw.

Ważne, aby plk się wyrobiła, bo drutują już od 1988 roku i ani metra nie widać!

Po swoim torze... Nie znasz linii, to nie zmyślaj!

Pewnie z Helu robi bałagan na szlaku.

A co to jest ,,wziąść,,?

Nie ma w słowniku!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mnie przekonało.
codziennie jade do pracy na lekkiej fazie po wczorajszym , oko zmrużę, czasem fajna foczka wejdzie.

Skoro stoi to znaczy ze przepuszcza inne pociagi

Wyjdz wcześniej skoro wiesz ze będzie stac to wtedy zdążysz do tej swojej "roboty"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry