Widok
Do Usera - zapytanie !!
ja chciałam się zapytać (może zaproponować) czy nie byłoby możliwości stworzyć na forum takiej opcji "pamiątkowej galerii", chodzi o to, żeby każdy forumowicz, który już będzie po ślubie i będzie chciał umieścić swoje zdjęcie ślubne na forum z datą zaślubin, żeby mógł to zrobić ;))
wiem, że na niektórych czatach czy forach jest taka możliwość .......
pozdrawiam ;))
wiem, że na niektórych czatach czy forach jest taka możliwość .......
pozdrawiam ;))
Della napisał(a):
> bardzo dobry pomysł Nacheba - jestem ZA. Dla mnie byłoby to
> szczególnie przydatne, bo nie wybraliśmy jeszcze fotografa...
>
>
bylo by fajnie , ale z tego co wiem niemozliwe . Probowalem cos podobnego zrobic , tzn galerie stalych bywalcow forum towarzyskiego .w odpowiedzi przeczytalem ze zdjecie mozna umiescis w profilu ...
Domyslam sie ze najwiekszy problem to umieszcenie zdjec w necie , proponuje zakladac na onecie konto www i z tamtad robic linki na forum (z kad inad to po 6 miesiacach nie zagladania na konto www usowaja zawartosc wiec zdjecia nie beda wisiec cala wiecznosc )
> bardzo dobry pomysł Nacheba - jestem ZA. Dla mnie byłoby to
> szczególnie przydatne, bo nie wybraliśmy jeszcze fotografa...
>
>
bylo by fajnie , ale z tego co wiem niemozliwe . Probowalem cos podobnego zrobic , tzn galerie stalych bywalcow forum towarzyskiego .w odpowiedzi przeczytalem ze zdjecie mozna umiescis w profilu ...
Domyslam sie ze najwiekszy problem to umieszcenie zdjec w necie , proponuje zakladac na onecie konto www i z tamtad robic linki na forum (z kad inad to po 6 miesiacach nie zagladania na konto www usowaja zawartosc wiec zdjecia nie beda wisiec cala wiecznosc )
*** nieczynne *****
Hmm z tego co wiem, to kolejnym problemem mogą byc prawa autorskie, para nie ma praw autorskich do zdjec, więc nie może ich umieszczać na internecie w miejscach publicznych bez zgody fotografa, ktory moze nie zyczyc sobie zeby jego zdjęcia kursowały po roznych stronach.( choc i tak wszęcie pelno ich kursuje:) ..choć to najczesciej sa linki do stron tych fotografów.
Niestety z tym jest duży problem czasami. Znajomi chcieli żeby fotograf zgrał im wszystkie zdjęcia robione w studio na płytkę (te których odbitek nie zamówili sobie do tzw. albumu), to w ogóle nie chciał o tym słyszeć, a cenę za odbitkę zaśpiewał sobie taką, że im szczeny poopadały. Próbowali negocjować, ale zanim coś z tego wyszło było włamanie do zakładu, ukradziono komputer i tyle swoich zdjęć widzieli.
ja właśnie słyszałam od znajomych, że fotograf nie daje kliszy :( a nasz daje nam wszystkie negatywy i do tego jeszcze za dodatkową opłatą oczywiście wszystkie zdjątka na płytce! A wydaje mi się, że skoro fotograf sprzedaje mi swoją usługę razem ze zdjęciami, to są już one tylko i wyłącznie moją własnością!!! Ale może ja się mylę???