Widok

Do dziwczyn, ktore mialy lub maja sale balowa w Bardo!!!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny dzis mialam spotkanie w sprawie dekoracji sali balowej w Bardo. Zastanawiałam sie ile wy placilyscie?

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop do góry

image
image
średnio mówiono mi od 2 500 zł...raczej zrezygnowałam.zgadałam sie z przyjaciółkami które będą zaproszone na ślub i obiecały pomoc.przeliczyłam wszystko i wole te pieniądze przeznaczyć na inny cel.
ja ide na spotkanie z aveart we wtorek, umchi z tego co pamietam to Ty tez sie z nimi umawialas. jaka cene Ci zaśpiewały??? bo mi zalezy zeby za to nie przepłacać....
up
Umchi a ile powiedzieli ze skasują?ja jestem na etapie szukania firmy do ustrojenia.I zastanawiam sie czy ktos, dzien przed niebedzie miec wesela,zeby ewentualnie sie dogadac ,i podzielic sie kosztami.Jezeli kolorystyka bedzie nam odpowiadac.
no mi panie z aveart powiedzialy 2.700 a nie mam praktycznie zywych kwiatow i nie wiem czy to duzo czy nie w porownaniu z inymi firmami, jestem troche zalamana ta kwota ;-(

image
image
Czesc Dziewczenta,
Pan Kaminski mi mowil ze Estill w Bardo zesto dekoracje robi!
Nie mam pojecia ile taka dekoracja kosztuje ale 2700zl Umchi to naprawde drogo! Ja jestem z niemczech i niemam pojecia jak to wszystko mam zroganizowac.
image
jestem w szoku, ja jjutro sie z nimi widze....
Kwota straszna, ja mam w Bardo sali restauracyjnej i tez myslalam o kims do dekoracji, ale taka kwota to porazka :(

image

image
chyba żartujecie dziewczyny z tą ceną. Chyba taniej byłoby wynająć jakieś florystki z fajnej kwiaciarni. Sama nie mam zdolności artystycznych, chyba będę musiała szukać takich osób wśród rodziny :(
Mnie ta kwota tez zalamala........

image
image
no ja wlasnie sobie pospisywalam numery do kwiaciarni roznych, skoro mowisz,ze prawie bez kwiatów taka cena to szok...
pewnie spotkam sie jutro i pogadam, ale juz przygotowuje plan B:)
umchi a to za dekoracje samej sali policzyli tyle, czy komlpeksowo jeszcze Kosciol itp chcesz?? jak bedziesz miala chwilke to moze napisz na maila co dokladniej obejmuje Twoja wycena...pozdrawiam:)
poza tym gadalam z para, ktora ma dzien przede mna wesele w bardo w sali balowej i mowili,ze placa 1200...chyba korzystaja z firmy, ktora poleca pan Tomek...
To sama cena za sale w bardo i w tym jest 6 ogromnych sztucznych w doniczce kwiatow, ale fajne sa + ich ozdobienie, ozdoba stolow, kotara za nami filary i scena, chyba to wszytsko, cena kosciola to 1.500 zł z tiulami ale bardzo skromnie jesli chodzi o kwiaty.

image
image
a decydujesz sie czy szukasz dalej??:)
do malamuuuu: a co to za firma, ktora dekoruje za 1200zl?
tez mam w sali balowej w Bardo

image
image
wlasnie nie wiem??nie chce rozpowszechniac nieprawdziwych plotek, nie jestem pewna, ale podczas krotkiej rozmowy tak słyszałam...Bardo podobno poleca estil...
ja sie dosc pozno za to zabieram, bo wesele za 2 miesiace i troche sie denerwuje ze nic w rozsadnej cenie nei znajde...a wymagania mam niewielkie, bo uwazam ze sala w bardo wiele strojenia nie potrzebuje...
no dla wlasnego sumienia chce pojechac do estill i arttrend, zastanawialam sie tez nad lokalna kwiaciarnia. To jest bardzo duzo pieniedzy, to jest drugi tydzien podrozy poslubnej, a jak sie okaze ze sie nie znam i faktycznie takie ceny na rynku sa, to sie na nie zdecyduja, bo panie sa super ;-)

image
image
a ja uwazam ze ta sala jest totalnie gola i trzeba w nia troche serca wlozyc, choc absolutnie nie chce zadnych balonow. Moze zadzwonie do Bardo i sie spytam kogo polecaja, a estill jest tansze?

image
image
estill jest chyba najtansze na rynku.i musze przyznac,ze bardzo ladnie dekoruja.nam dekorowali sale restauracyjna w bardo. efekt byl super,ale ile musialam przeklinac przy wspolpracy z nimi,to moje. tylko dla tych o silnych nerwach:)

A mam pytanko ile placilas za sale restauracyjna i czy masz jakies fotki?

image

image
Ja miałam arttrend i dostałam dwie wyceny jedną na 2.500 a drugą ustaliliśmy na 1.500 i wzięliśmy tą za 1.500 i jesteśmy bardzo zadowoleni i żeby nie było nie porozumień mieliśmy dużo kwiatów (żywych) na stołach. Te paskudne drzwi za parą młodą były pięknie zakryte łukiem przy którym wszyscy sobie namiętnie robili zdjęcia :) Babeczki są tak elastyczne że możecie drogą kompromisów zrobić razem piękną dekorację!!

Prosze podajcie namiary od arttrend!
image
www.artrend.pl

image
image
Dzienki! Ale nie ma tey strony w internetcie. Chyba ze to zle pisze www.artrend.pl ??? A mozesz mi podac nr. telefonu do nich???
image
arttren.pl dwa razy 't'.
do asiunia81 - placilismy chyba 800 zlotych - w tym duzo kwiatow,dekoracje stolow,naszych krzesel i duzo swiec na oknach i na tarasie.
image

arttrend.pl zle napisalam wczesniej /skomlikowana ta nazwa;)/

Bardzo dziekuje :-)

image

image
a wklejcie jeszcze jakies zdjecia z sal w bardo.
Malamuu jak po spotakniu z panmi z aveart?

image
image
Piekny wystroj MAGNESH!
Mieliscie Zespol czy Dja na Weselu?
image
hmm, bardzo sympatycznie, p. Maja zaprezentowala b. ciekawe pomysly. Ja wprost jej powiedzialam, ze nie chce by forma przerosla tresc, ze musze utrzymac "finansowa logike" tzn, ze dekoracja sali nie ma byc najwyzej na liscie moich wydatkow, po wstępnych oględzinach powiedziałam jaka maksymalna kwote jestem w stanie przeznaczyc i czekam na propozycje projektu. w tyg chce jeszcze zobaczyc sie z kims z estill i arttrend itd i wtedy zdecyduje. a Ty Umchi dzwoniłaś gdzieś jeszcze i się orientowałaś??
no ja dzis dzwonilam do estill i tez mam na oku artrend. Niestey w tym tygodniu nie mam czasu sie tym zajac. Dzis rozmawialam z Panem Tomkiem z bardo i polecal wlasnie estill.
Dziewczyny nadal zekam na zdjecia ;-)

image
image
mialam e-still i placilam 1500zl a naprawde bylo tego dosyc dosyc, sala jest tak ladna ze nie ma co przesadzac, zdjecia w moim watku slubnym: http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=443767&t=442472

image

image
mielismy taka tablice przed wejsciem od estill
image
i taka z rozstawieniem stolow
image

a tu zdjecia dekoracji estill sali balowej
image
image
image
image
image
image

dzieki bardzo. Moze ktos jeszcze?

image
image
hop do góry

image
image
dzis bylam w estill, miejsce moze nie dokonca przekonywujace, aczkolwiek cena fajna i na nich sie decyduje. Mysle ze ładnie to zrobia.

image
image
Umchi a gdzie byłas ne renku w osowie?? i podziel sie jak to wyglada cenowo i co ci zaproponowali

image
Estill jest na Oruni. zreszta koniec swiata ;-) jak dla mnie bo ja mieszkam na drugim koncu swiata czyli na Osowej. Wiec koszt wynosi 1.800 zł a sa balony sztaluga, podporka na ksiege gosci dekoracje stolow, swiede na stolach na oknach i na tarasie, balony napelniane helem i takie do podwieszenia na suficie, ja chce kwiaty storczyki wiec sie dogadalm z pania ze sama kupie a one mi je powklada w doniczki wiec w 2.000 sie miescimy z zywymi kwiatami. A jeszcze dekoracja przedpokoju i zejscia od strony kuchni i wszystko w kolorystyce srebrzystej bieli i lekkiego fioletu ;-)

image
image
a co estill tez ma swoje miesjce na renku?

image
image
własnie zdaje mi sie ze jest bo cos pisało na ich stronie ze renk:( ale teraz to sama nie wiem

image
tez jade do estil w srode:) mam nadzieje, ze uda mi sie w koncu na cos zdecydowac bo czas goni nas:)
tylko na wstepie sie nie przestrasz ;-), ale cena jest kuszaca ja sie zdecydowalam, tylko pani nie do konca uczciwa, chciala zebym podpisala umowe, bez okreslenie co wchodzi w sklad tej ceny, ze ona pozniej mi dosle. Oj nie, nie ze mna takie numery. Umowilysmy sie w sobote ze przesle mi umowe z wyszczegolnieniem co ile kosztuje a w poniedzialek przyjade podpisac umowe.

image
image
dobrze, że mówisz:) ale swoja droga to organizacja wesela potrafi tez nauczyc pewnej stanowczosci we wspolpracy z ludzmi:)
a odmowilas juz paniom z aveart??
Tak milo bylo na spotkaniu, ze nie chcialabym tego robic:) ale o portfelu trzeba tez myslec:)
No jeszcze donich nie dzwonilam, dokladnie one byly takie mile ...., ale powiem szczerze cene sobie z kosmosu wziely. Zastanawiam sie jeszcze czy estill nie zlecic dekoracji kosciola choc bardziej mi sie podobal aveart, a roznica cenaowa nie jest tak ogromna.
Co mi sie jeszcze w estill nie podobalo, ze pani na tydzien przed chce cala kwote, z czym ja sie nie zgadzam, nigdy nie placi sie przed wykonana usluga!!!!! Czy np. fryzjerce placi sie przed strzyzeniem, moge dac zaliczke, ale na pewno nie calosc. Moze w niedziele przejade sie jeszcze do arttrend

image
image
no widzicie,to wlasnie mialam na mysli piszac ze estill tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
mi wogole nie chcieli dac umowy,bo stweirdzili,ze oni wiedza co ma byc i na pewno to wszystko bedzie.musialam dzwonic i pisac dobrych kilka razy w tej kwestii,zeby w koncu doprosic sie szczegolowej umowy z wycena. a co do calosci kwoty przed wykonaniem uslugi to jakas nowosc - nie dajcie sie - my bylismy z nimi umowieni,ze przyjedziemy na miejsce w dzien slubu o 12,kiedy to wszystko mialo byc gotowe i wtedy zaplacimy reszte.
niestety o 12 nawet nie zaczeli jeszcze dekoracji i koniec koncow moj maz musial zaplacic calosc zanim zobaczyl dekoracje,bo musial juz wracac do domu. a gdy im zrobil awanture,to stwierdzili,ze nie wiedza o co mu chodzi,bo przeciez do godziny 17 jest jeszcze duzo czasu. nie pomyslal tylko,ze od jego dekoracji uzaleznione byly dalsze szczegoly dekoracji ,ktorych musielismy dopilnowac sami.

magnesh - ale co warto ich i tak wziasc prawda?

image
image
hmmm - ja bym sie drugi raz nie zdecydowala.nie lubie nieprofesjonalizmu,a oni tacy wlasnie sa. jedyny ich plus,to naprawde ladne i tanie dekoracje,jesli komus to wystarcza,to prosze bardzo.dla mnie jednak wspolpraca z nimi jest nie do przejscia.

to mnie zmartwilas ;-(
Moze ktos jeszcze powie swoja opinie na temat estill?

image
image
dziewczyny właśnie zamówilam autobus, ktory ma przewiesc gosci o 17 z osowy do Bardo i później o 5 rano z Bardo przez Osowę oliwe do Gdańska, z wszystkich firm które obdzwonilam planetobus wyszedł najtaniej czyli 800 zł w obie strony. Moze jednak z was znalazła cos tanszego bo jak dla mnie cena masakryczna ;-(

image
image
Polecamy BArdo w 100 %, spisali sie na medal:) Szczegóły opowiem jak ochłoniemy po weselisku:)
Z nie cierpliwością czekamy na relacje z wesela :-)
image[/url]

Ja sie juz nie moge doczekac twojich relacji :-)))) i prosze o fotki

image
hop do góry

image
image
I dalej czekamy ;)

image
To dekoracja z E-still widziałam je na ich stronie a to link

http://estill.com.pl/showphoto.php?photo_id=663

Są bardzo elastyczni a ceny przystępne napewno nie takie jak piszą inni, rozmawiałam z nimi na targach ślubnych i ogladałam ich prace z Bardo i inne, mam też rezerwacje na dekoracje w Bardo na 2009 r. Widziałam ich prace na żywo 28 marca było przepięknie, mi się bardzo podobało, oczywiście ja mam przeznaczone 1000 zł. na całą dekoracje z żywimi kwiatami.
Pozdrowionka - Iwona

sala balowa w Bardo

To dekoracje z E-still sa na ich stronie http://estill.com.pl/showphoto.php?photo_id=663 Pozdrawiam Iwona.
Wygląda super:) na ile osób mieliście wesele? czy parkiet nie jest mały?
czekamy ....................... :))

image
czekamy :-)
..........i czekamy.................:)

image
NO juz, znalazlam chwilkę czasu:)
Piszę moją skromną relację tu, bo w duzej czesci bedzie sie odnosic do Bardo:) Jak wspomnialam polecamy bardzo mocno to miejsce, jak i poprzednie pary robiace tam wesela. Jedzonka duuuzo i bardzo smaczne (tylko piers z indyka podobno bez rewelacji, ale mozna wybrac wiele innych potraw).
Obsługa milutka, caly czas doglądała czy nam czegos nie brakuje, systematycznie wymieinala brudne naczynia i byla, co wazne, dla nas niezauwazalna. Kierownik sali dyskretnie przez dluzszy czas obserwowal co sie dzieje. Jak zaczal mi sie delikatnie palic welon od razu przyniesiono nozyczki,zeby odciac ten przypalony kawałek:)
Ogólnie byl to piekny dzien, wzruszajacy, wiekszosc spraw przebiegala bez zakłóceń. Wiele osób i firm po tym dniu mozemy oczywiscie polecic.
DJ Jakubek, Elena, fotograf Błazej Maziarz nie potrzebuja juz reklamy, ale powiem - REWELACYJNA WSPÓŁPRACA.
Firma autokomfort, od ktorej mielismy busa, rowniez okej.
Salon farage, z ktorego mialam sukienke również bez wiekszych zastrzezen, a za male problemy otrzymalam gratis bolerko:)
Kwiaciarnia z Gdyni dąbrowy i zaraz obok fryzjer, gdzie czesze p. edyta - kolejny raz super wybory:)
forumki Dori i chaberek - dziekujemy za detale, ale jakze istotne:)

Ale tak czy siak bez GOSCI nic milego nie miałoby tam miejsca, wiec to im naleza sie główne i szczególne podziekowania:)

Zatem polecam i milych przygotowan innym forumkom zycze.
ps. mnie tez edyta bedzie czesala zarowno do slubuu jak i na poprawiny:)

image
malamuu ... czekamy na zdjecia twojego pieknego dnia :)

image
Ja tez bardzo chętnie zobaczyłabym zdjęcia z Bardzo i mam nadzieje ,że będą inne niż ciągle te same przewijające się zdjęcia dekoracji estillu, która jest ZAWSZE taka sama, nie wiem jak to się dzieje...Bardzo chętnie zobaczyłabym zdjęcia stołów. Trochę zdenerwował mnie fakt ,że na menu z dnia umowy w koszcie było ciasto, a na nowym menu nie ma a to co usłyszałam ,że oni nigdy nie mieli ciast powaliło mnie na plecy.No nic w tym wypadku sama sobie jestem winna i zdaje sobie z tego sprawę, że mogłam się zabezpieczyć. Mimo wszystko mam nadzieje ,że wszystko się uda i będziemy zadowoleni, w końcu to też kwestia ich reputacji...
ja tak troche musialm powalczyc o ciasta::) bo meisiac przed weselem tez sie dowiedzialamz,e ciast juz nie ma w menu. MOze powalcz troszke, tez nie mialam tego w umowie, ale na tamten dzien, kiedy roezerwowalismy sale przedstawiono nam oferte z ciastami...
poza tym bylo okej ze strony Bardo, bardzo bylismy zadowoleni.
co do dekoracji estill to ja tez ich mialam i troche zaluje. dekoracja byla ladna, nei powiem. Ale kolor tiulu n astole mial byc pomaranczowy a nie łosisiowy, podobnie inne detale, pomaranczowe byly w sumie tylko zywe kwiaty. Niepotrzebnie zaplacilismy im dzien wczesniej, jakbysmy przyjechali doplnowac, moze byloby inaczej. Nie bede robic afery bo kolory tiulu nie byly dla mnie najistotniejsze tego dnia:)
Poza tym wkurzyło nas na maxa na pcozatku wesela,ze winietki byly zle rozlozone na stole przyjaciół, a to estill sie tym zajelo, sami bysmy rozlozyli, ale sala byla do 13 sprzatana po weselu dzien wczesniej i stoly nie bylu gotowe. Koniec koncow kazdy usiadl jak chcial przy stole znajomych, ale my jeszcze dzien wczesniej wszystko do pozna dogrywalismy a wg rozstawienia estill np byłe pary mialy usiasc obok siebie:) wiec z lekka groteskowa sytuacja i zamieszanie po przyjezdzie do Bardo:) Szkoda naszej pracy
To tyle jesli chodzi o skargi i popieram Ciebie, ze estill to nie byl dobry wybór. Mogłam troszke wiecej kasy przeznaczyc n na dekoracje aby bylo ciekawiej no i bez szwanku. Trudno, nasz błąd. A dla przyszłych klientów estill mam rade,zeby ich dopilnowali:)
Zdjecia jak bede miala od fotografa to moze jakies wkleję, chciaz nie lubimy z mezem wklejac zdjec na forum....:)
ala&karol - macie wesele przede mna prawda?, a i wiesz co mamy wspolna znajoma z osowy, bo mowila ze jej znajomi slub biora w tym samym miejscu co ja. Ja sie nie dam z tymi ciastami

image
image
Umchi, czy twój mail na WP jeszcze jest aktualny? Próbowałam napisać maila do Ciebie ale ciągle mam cofkę.
to jest moj mail joannajozefczyk@wp.pl

image
image
Hej!
Umchi znalazłam fajną kwiaciarnię która ma przystroi sale w Bardo.
I naprawde za dobre pieniądze.
Niebedzie zadnych sztucznych kwiatów i zadnych wieśniackich stojakow.Ładnie i elegancko.
Po weselu prześlę ci zdjecia.
Oki dzieki, ale ja mam zarezerwowane estill, ale czekam na zdjecia z niecierpliwoscia

image
image
Helenka, ja terz prosze o zdjecia :-)

image
Slub za 4 tyg,aha no i zależy w jakim kolorze chcecie.
napewno wysle
Ja co prawda mam wesele w Kozim Grodzie a nie w Bardo ale także rozglądam się za firmą od dekoracji. Na oku mam Artrend - czy ktoś może mi udzielić na ich temat więcej informacji?
Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam wszystkie Panny Młode i Panie po ślubie :d
Moim zdaniem Panie z Arttrend bardzo miłe i sympatyczne, ale cholernie drogie, w koncu zdecydowalam sie na estill, powiedzialam im dokladnie co chce i tak bylo, jak dla mnie przepieknie, wiec zrobia ze smakiem tak jak chcesz
Bardzo dziękuję za odpowiedź :-)
Nam Panie z Arttrend zrobiły wycenę na 1700 (ale sama sala..) a powyżej jak czytałam przeważnie wszyscy mówili o kwocie 2500 (ale to pewnie ze wszystkim..) Masakra..czemu tak żerują i tak mamy dość stresów z przygotowaniami :D
No cóż może za tym estill się rozejrzę tam jeszcze nie byliśmy
Ale swoją drogą myślałam, że te wszystkie firmy od dekoracji "jadą" na jednym cenniku

Pozdrawiam :-)
Umchi a ile płacisz w Estil?
właśnie ile w Estill i za jakie konkretnie wymagania :D
juz wczesniej pisalam, aveart wycenilo na 2.700, a estill na 1.800, dekaroracje stołow, miejsca za para mloda, tablice przywitalna calu=y korytarz, i schody po ktorych goscie schodzili, lampiony na zewnatrz, swiece na oknach, balony podwieszane, balon strzelajacy, dekoracja stolu z szampanem itp.

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry