Widok
no ja wlasnie sobie pospisywalam numery do kwiaciarni roznych, skoro mowisz,ze prawie bez kwiatów taka cena to szok...
pewnie spotkam sie jutro i pogadam, ale juz przygotowuje plan B:)
umchi a to za dekoracje samej sali policzyli tyle, czy komlpeksowo jeszcze Kosciol itp chcesz?? jak bedziesz miala chwilke to moze napisz na maila co dokladniej obejmuje Twoja wycena...pozdrawiam:)
pewnie spotkam sie jutro i pogadam, ale juz przygotowuje plan B:)
umchi a to za dekoracje samej sali policzyli tyle, czy komlpeksowo jeszcze Kosciol itp chcesz?? jak bedziesz miala chwilke to moze napisz na maila co dokladniej obejmuje Twoja wycena...pozdrawiam:)
wlasnie nie wiem??nie chce rozpowszechniac nieprawdziwych plotek, nie jestem pewna, ale podczas krotkiej rozmowy tak słyszałam...Bardo podobno poleca estil...
ja sie dosc pozno za to zabieram, bo wesele za 2 miesiace i troche sie denerwuje ze nic w rozsadnej cenie nei znajde...a wymagania mam niewielkie, bo uwazam ze sala w bardo wiele strojenia nie potrzebuje...
ja sie dosc pozno za to zabieram, bo wesele za 2 miesiace i troche sie denerwuje ze nic w rozsadnej cenie nei znajde...a wymagania mam niewielkie, bo uwazam ze sala w bardo wiele strojenia nie potrzebuje...
Ja miałam arttrend i dostałam dwie wyceny jedną na 2.500 a drugą ustaliliśmy na 1.500 i wzięliśmy tą za 1.500 i jesteśmy bardzo zadowoleni i żeby nie było nie porozumień mieliśmy dużo kwiatów (żywych) na stołach. Te paskudne drzwi za parą młodą były pięknie zakryte łukiem przy którym wszyscy sobie namiętnie robili zdjęcia :) Babeczki są tak elastyczne że możecie drogą kompromisów zrobić razem piękną dekorację!!
hmm, bardzo sympatycznie, p. Maja zaprezentowala b. ciekawe pomysly. Ja wprost jej powiedzialam, ze nie chce by forma przerosla tresc, ze musze utrzymac "finansowa logike" tzn, ze dekoracja sali nie ma byc najwyzej na liscie moich wydatkow, po wstępnych oględzinach powiedziałam jaka maksymalna kwote jestem w stanie przeznaczyc i czekam na propozycje projektu. w tyg chce jeszcze zobaczyc sie z kims z estill i arttrend itd i wtedy zdecyduje. a Ty Umchi dzwoniłaś gdzieś jeszcze i się orientowałaś??
Estill jest na Oruni. zreszta koniec swiata ;-) jak dla mnie bo ja mieszkam na drugim koncu swiata czyli na Osowej. Wiec koszt wynosi 1.800 zł a sa balony sztaluga, podporka na ksiege gosci dekoracje stolow, swiede na stolach na oknach i na tarasie, balony napelniane helem i takie do podwieszenia na suficie, ja chce kwiaty storczyki wiec sie dogadalm z pania ze sama kupie a one mi je powklada w doniczki wiec w 2.000 sie miescimy z zywymi kwiatami. A jeszcze dekoracja przedpokoju i zejscia od strony kuchni i wszystko w kolorystyce srebrzystej bieli i lekkiego fioletu ;-)
tylko na wstepie sie nie przestrasz ;-), ale cena jest kuszaca ja sie zdecydowalam, tylko pani nie do konca uczciwa, chciala zebym podpisala umowe, bez okreslenie co wchodzi w sklad tej ceny, ze ona pozniej mi dosle. Oj nie, nie ze mna takie numery. Umowilysmy sie w sobote ze przesle mi umowe z wyszczegolnieniem co ile kosztuje a w poniedzialek przyjade podpisac umowe.
No jeszcze donich nie dzwonilam, dokladnie one byly takie mile ...., ale powiem szczerze cene sobie z kosmosu wziely. Zastanawiam sie jeszcze czy estill nie zlecic dekoracji kosciola choc bardziej mi sie podobal aveart, a roznica cenaowa nie jest tak ogromna.
Co mi sie jeszcze w estill nie podobalo, ze pani na tydzien przed chce cala kwote, z czym ja sie nie zgadzam, nigdy nie placi sie przed wykonana usluga!!!!! Czy np. fryzjerce placi sie przed strzyzeniem, moge dac zaliczke, ale na pewno nie calosc. Moze w niedziele przejade sie jeszcze do arttrend
Co mi sie jeszcze w estill nie podobalo, ze pani na tydzien przed chce cala kwote, z czym ja sie nie zgadzam, nigdy nie placi sie przed wykonana usluga!!!!! Czy np. fryzjerce placi sie przed strzyzeniem, moge dac zaliczke, ale na pewno nie calosc. Moze w niedziele przejade sie jeszcze do arttrend
no widzicie,to wlasnie mialam na mysli piszac ze estill tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
mi wogole nie chcieli dac umowy,bo stweirdzili,ze oni wiedza co ma byc i na pewno to wszystko bedzie.musialam dzwonic i pisac dobrych kilka razy w tej kwestii,zeby w koncu doprosic sie szczegolowej umowy z wycena. a co do calosci kwoty przed wykonaniem uslugi to jakas nowosc - nie dajcie sie - my bylismy z nimi umowieni,ze przyjedziemy na miejsce w dzien slubu o 12,kiedy to wszystko mialo byc gotowe i wtedy zaplacimy reszte.
niestety o 12 nawet nie zaczeli jeszcze dekoracji i koniec koncow moj maz musial zaplacic calosc zanim zobaczyl dekoracje,bo musial juz wracac do domu. a gdy im zrobil awanture,to stwierdzili,ze nie wiedza o co mu chodzi,bo przeciez do godziny 17 jest jeszcze duzo czasu. nie pomyslal tylko,ze od jego dekoracji uzaleznione byly dalsze szczegoly dekoracji ,ktorych musielismy dopilnowac sami.
mi wogole nie chcieli dac umowy,bo stweirdzili,ze oni wiedza co ma byc i na pewno to wszystko bedzie.musialam dzwonic i pisac dobrych kilka razy w tej kwestii,zeby w koncu doprosic sie szczegolowej umowy z wycena. a co do calosci kwoty przed wykonaniem uslugi to jakas nowosc - nie dajcie sie - my bylismy z nimi umowieni,ze przyjedziemy na miejsce w dzien slubu o 12,kiedy to wszystko mialo byc gotowe i wtedy zaplacimy reszte.
niestety o 12 nawet nie zaczeli jeszcze dekoracji i koniec koncow moj maz musial zaplacic calosc zanim zobaczyl dekoracje,bo musial juz wracac do domu. a gdy im zrobil awanture,to stwierdzili,ze nie wiedza o co mu chodzi,bo przeciez do godziny 17 jest jeszcze duzo czasu. nie pomyslal tylko,ze od jego dekoracji uzaleznione byly dalsze szczegoly dekoracji ,ktorych musielismy dopilnowac sami.
dziewczyny właśnie zamówilam autobus, ktory ma przewiesc gosci o 17 z osowy do Bardo i później o 5 rano z Bardo przez Osowę oliwe do Gdańska, z wszystkich firm które obdzwonilam planetobus wyszedł najtaniej czyli 800 zł w obie strony. Moze jednak z was znalazła cos tanszego bo jak dla mnie cena masakryczna ;-(
To dekoracja z E-still widziałam je na ich stronie a to link
http://estill.com.pl/showphoto.php?photo_id=663
Są bardzo elastyczni a ceny przystępne napewno nie takie jak piszą inni, rozmawiałam z nimi na targach ślubnych i ogladałam ich prace z Bardo i inne, mam też rezerwacje na dekoracje w Bardo na 2009 r. Widziałam ich prace na żywo 28 marca było przepięknie, mi się bardzo podobało, oczywiście ja mam przeznaczone 1000 zł. na całą dekoracje z żywimi kwiatami.
Pozdrowionka - Iwona
http://estill.com.pl/showphoto.php?photo_id=663
Są bardzo elastyczni a ceny przystępne napewno nie takie jak piszą inni, rozmawiałam z nimi na targach ślubnych i ogladałam ich prace z Bardo i inne, mam też rezerwacje na dekoracje w Bardo na 2009 r. Widziałam ich prace na żywo 28 marca było przepięknie, mi się bardzo podobało, oczywiście ja mam przeznaczone 1000 zł. na całą dekoracje z żywimi kwiatami.
Pozdrowionka - Iwona
NO juz, znalazlam chwilkę czasu:)
Piszę moją skromną relację tu, bo w duzej czesci bedzie sie odnosic do Bardo:) Jak wspomnialam polecamy bardzo mocno to miejsce, jak i poprzednie pary robiace tam wesela. Jedzonka duuuzo i bardzo smaczne (tylko piers z indyka podobno bez rewelacji, ale mozna wybrac wiele innych potraw).
Obsługa milutka, caly czas doglądała czy nam czegos nie brakuje, systematycznie wymieinala brudne naczynia i byla, co wazne, dla nas niezauwazalna. Kierownik sali dyskretnie przez dluzszy czas obserwowal co sie dzieje. Jak zaczal mi sie delikatnie palic welon od razu przyniesiono nozyczki,zeby odciac ten przypalony kawałek:)
Ogólnie byl to piekny dzien, wzruszajacy, wiekszosc spraw przebiegala bez zakłóceń. Wiele osób i firm po tym dniu mozemy oczywiscie polecic.
DJ Jakubek, Elena, fotograf Błazej Maziarz nie potrzebuja juz reklamy, ale powiem - REWELACYJNA WSPÓŁPRACA.
Firma autokomfort, od ktorej mielismy busa, rowniez okej.
Salon farage, z ktorego mialam sukienke również bez wiekszych zastrzezen, a za male problemy otrzymalam gratis bolerko:)
Kwiaciarnia z Gdyni dąbrowy i zaraz obok fryzjer, gdzie czesze p. edyta - kolejny raz super wybory:)
forumki Dori i chaberek - dziekujemy za detale, ale jakze istotne:)
Ale tak czy siak bez GOSCI nic milego nie miałoby tam miejsca, wiec to im naleza sie główne i szczególne podziekowania:)
Zatem polecam i milych przygotowan innym forumkom zycze.
Piszę moją skromną relację tu, bo w duzej czesci bedzie sie odnosic do Bardo:) Jak wspomnialam polecamy bardzo mocno to miejsce, jak i poprzednie pary robiace tam wesela. Jedzonka duuuzo i bardzo smaczne (tylko piers z indyka podobno bez rewelacji, ale mozna wybrac wiele innych potraw).
Obsługa milutka, caly czas doglądała czy nam czegos nie brakuje, systematycznie wymieinala brudne naczynia i byla, co wazne, dla nas niezauwazalna. Kierownik sali dyskretnie przez dluzszy czas obserwowal co sie dzieje. Jak zaczal mi sie delikatnie palic welon od razu przyniesiono nozyczki,zeby odciac ten przypalony kawałek:)
Ogólnie byl to piekny dzien, wzruszajacy, wiekszosc spraw przebiegala bez zakłóceń. Wiele osób i firm po tym dniu mozemy oczywiscie polecic.
DJ Jakubek, Elena, fotograf Błazej Maziarz nie potrzebuja juz reklamy, ale powiem - REWELACYJNA WSPÓŁPRACA.
Firma autokomfort, od ktorej mielismy busa, rowniez okej.
Salon farage, z ktorego mialam sukienke również bez wiekszych zastrzezen, a za male problemy otrzymalam gratis bolerko:)
Kwiaciarnia z Gdyni dąbrowy i zaraz obok fryzjer, gdzie czesze p. edyta - kolejny raz super wybory:)
forumki Dori i chaberek - dziekujemy za detale, ale jakze istotne:)
Ale tak czy siak bez GOSCI nic milego nie miałoby tam miejsca, wiec to im naleza sie główne i szczególne podziekowania:)
Zatem polecam i milych przygotowan innym forumkom zycze.
Ja tez bardzo chętnie zobaczyłabym zdjęcia z Bardzo i mam nadzieje ,że będą inne niż ciągle te same przewijające się zdjęcia dekoracji estillu, która jest ZAWSZE taka sama, nie wiem jak to się dzieje...Bardzo chętnie zobaczyłabym zdjęcia stołów. Trochę zdenerwował mnie fakt ,że na menu z dnia umowy w koszcie było ciasto, a na nowym menu nie ma a to co usłyszałam ,że oni nigdy nie mieli ciast powaliło mnie na plecy.No nic w tym wypadku sama sobie jestem winna i zdaje sobie z tego sprawę, że mogłam się zabezpieczyć. Mimo wszystko mam nadzieje ,że wszystko się uda i będziemy zadowoleni, w końcu to też kwestia ich reputacji...
ja tak troche musialm powalczyc o ciasta::) bo meisiac przed weselem tez sie dowiedzialamz,e ciast juz nie ma w menu. MOze powalcz troszke, tez nie mialam tego w umowie, ale na tamten dzien, kiedy roezerwowalismy sale przedstawiono nam oferte z ciastami...
poza tym bylo okej ze strony Bardo, bardzo bylismy zadowoleni.
co do dekoracji estill to ja tez ich mialam i troche zaluje. dekoracja byla ladna, nei powiem. Ale kolor tiulu n astole mial byc pomaranczowy a nie łosisiowy, podobnie inne detale, pomaranczowe byly w sumie tylko zywe kwiaty. Niepotrzebnie zaplacilismy im dzien wczesniej, jakbysmy przyjechali doplnowac, moze byloby inaczej. Nie bede robic afery bo kolory tiulu nie byly dla mnie najistotniejsze tego dnia:)
Poza tym wkurzyło nas na maxa na pcozatku wesela,ze winietki byly zle rozlozone na stole przyjaciół, a to estill sie tym zajelo, sami bysmy rozlozyli, ale sala byla do 13 sprzatana po weselu dzien wczesniej i stoly nie bylu gotowe. Koniec koncow kazdy usiadl jak chcial przy stole znajomych, ale my jeszcze dzien wczesniej wszystko do pozna dogrywalismy a wg rozstawienia estill np byłe pary mialy usiasc obok siebie:) wiec z lekka groteskowa sytuacja i zamieszanie po przyjezdzie do Bardo:) Szkoda naszej pracy
To tyle jesli chodzi o skargi i popieram Ciebie, ze estill to nie byl dobry wybór. Mogłam troszke wiecej kasy przeznaczyc n na dekoracje aby bylo ciekawiej no i bez szwanku. Trudno, nasz błąd. A dla przyszłych klientów estill mam rade,zeby ich dopilnowali:)
Zdjecia jak bede miala od fotografa to moze jakies wkleję, chciaz nie lubimy z mezem wklejac zdjec na forum....:)
poza tym bylo okej ze strony Bardo, bardzo bylismy zadowoleni.
co do dekoracji estill to ja tez ich mialam i troche zaluje. dekoracja byla ladna, nei powiem. Ale kolor tiulu n astole mial byc pomaranczowy a nie łosisiowy, podobnie inne detale, pomaranczowe byly w sumie tylko zywe kwiaty. Niepotrzebnie zaplacilismy im dzien wczesniej, jakbysmy przyjechali doplnowac, moze byloby inaczej. Nie bede robic afery bo kolory tiulu nie byly dla mnie najistotniejsze tego dnia:)
Poza tym wkurzyło nas na maxa na pcozatku wesela,ze winietki byly zle rozlozone na stole przyjaciół, a to estill sie tym zajelo, sami bysmy rozlozyli, ale sala byla do 13 sprzatana po weselu dzien wczesniej i stoly nie bylu gotowe. Koniec koncow kazdy usiadl jak chcial przy stole znajomych, ale my jeszcze dzien wczesniej wszystko do pozna dogrywalismy a wg rozstawienia estill np byłe pary mialy usiasc obok siebie:) wiec z lekka groteskowa sytuacja i zamieszanie po przyjezdzie do Bardo:) Szkoda naszej pracy
To tyle jesli chodzi o skargi i popieram Ciebie, ze estill to nie byl dobry wybór. Mogłam troszke wiecej kasy przeznaczyc n na dekoracje aby bylo ciekawiej no i bez szwanku. Trudno, nasz błąd. A dla przyszłych klientów estill mam rade,zeby ich dopilnowali:)
Zdjecia jak bede miala od fotografa to moze jakies wkleję, chciaz nie lubimy z mezem wklejac zdjec na forum....:)
Bardzo dziękuję za odpowiedź :-)
Nam Panie z Arttrend zrobiły wycenę na 1700 (ale sama sala..) a powyżej jak czytałam przeważnie wszyscy mówili o kwocie 2500 (ale to pewnie ze wszystkim..) Masakra..czemu tak żerują i tak mamy dość stresów z przygotowaniami :D
No cóż może za tym estill się rozejrzę tam jeszcze nie byliśmy
Ale swoją drogą myślałam, że te wszystkie firmy od dekoracji "jadą" na jednym cenniku
Pozdrawiam :-)
Nam Panie z Arttrend zrobiły wycenę na 1700 (ale sama sala..) a powyżej jak czytałam przeważnie wszyscy mówili o kwocie 2500 (ale to pewnie ze wszystkim..) Masakra..czemu tak żerują i tak mamy dość stresów z przygotowaniami :D
No cóż może za tym estill się rozejrzę tam jeszcze nie byliśmy
Ale swoją drogą myślałam, że te wszystkie firmy od dekoracji "jadą" na jednym cenniku
Pozdrawiam :-)