Widok

Do klientow chmary!

Ludzie ktorzy kupiliscie tam mieszkania na osiedlu przy lesie i czekacie na odbior. Polecam sie tam przejechac i zobaczyc ten cyrk. Basen, dziury po nalotach bombowych i jedno wielkie bagno. Odechce wam sie mieszkac, ja myslalem ze sie poplacze bo bylem tam tylko na jesien jak bylo jeszcze sucho. Naprawde nie wiem kto pozwolil temu deweloperowi budowac...czuje sie oszukany
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 8
Kiedyś tam był staw..
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z którego zalewało Ogrodową, a teraz zalewa Potokową. Deweloper dalej buduje, nie świadomi klienci kupują.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie winowajcy trzeba szukać od początku bo chmara sam sobie nie zdecydował o tym że tu powstanie osiedle, ja jestem zadowolony z mieszkania od tego dewelopera chodź na innym osiedlu na szczęście nie mamy problemy z wodą już nie mówię o błocie bo to jest problem całego Banina nie tylko osiedli chmary, pozdrawiam i współczuję
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

A kupiłeś z szambem czy z kanalizacją? Bo jak z szambem to w ciągu dnia ile razy będzie waliło "wywozem" od sąsiadów?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Którą stroną wjeżdżaliście? Agatowa, Kryształowa i potem swoje na osiedle? My ten horror przeżywamy minimum 2 razy dziennie. Rozpieprzyli drogę sprzętem budowlanym, żeby się dostać do was i zostawili drogę w takim stanie. Karetka będzie miała problem, żeby dojechać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z kanalizacja kupiłem nigdy bym się nie zdecydował na mieszkanie z szambem plus są zrobione studnie chłonne z drenażami na ogrodzie. Więc żadna woda nie zalega na podwórku czy coś takiego
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dobrze, a co z bocznymi uliczkami przy domkach? Tam raczej nie wjezdzaly koparki i ciezarowki a kaluze i nierownosci maja srednice po 5 metrow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Studnie i drenaze zrobil od poczatku deweloper czy sam zrobiles po odbiorze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Natomiast gdy dojeżdżali do Agatowej i Kryształowej sprzęt budowlany doprowadził do koszmarnego stanu Tuchomską i Graniczną. Co mają powiedzieć ludzie , którzy mieszkali tu zanim powstały osiedla Chmary ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wychodzą zaniedbania gminy. Jak można wydawać pozwolenia na budowanie domów i nie zobowiązywać deweloperów do zrobienia dróg? Brawo Szymkowiak i ekipa.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

Standardowo deweloper robi tylko studnie chłonne na deszczowke z rynien i podjazdu bo tego wymaga prawo, odwodnienia z ogrodu sam z siebie nie robi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To powiat wydaje pozwolenia i przymyka oko na budowę osiedli pod przykrywką pojedynczych domów...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak a Żukowo takie biedne i nieporadne tyle lat nie potrafi zrobić planu zagospodarowania przestrzennego i rozwoju wsi.Czyżby tam też były "dwórki" zamiast kompetentnych pracowników?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

W takim razie gratulacje dla powiatu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tam gdzie ja mieszkam sprzęt budowlany jeździł od strony egraw mają tam drogę która ma być późniejszym czasie oddana do użytku publicznego, z tego co mi wiadomo nie wiedzą jeszcze dokładnie jak ona ma iść czy coś takiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na szczęście od roku mamy już MPZP i miejmy nadzieję, że pozostałe pola zostaną lepiej zagospodarowane...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

płonne wasze nadzieje. teoretycznie gmina jest przeciwko zabudowie szeregowej. Tylko jak wytłumaczyc ciągłe rozrastanie się szeregów tuż za granicami administracyjnymi Banina? W miejscach gdzie nie ma planu developery budują na podstawie Decyzji o warunkach zabudowy, ponieważ brak tam planu miejscowego. Czym deweloperzy przekonują burmistrza, aby tuż za granicą naszej miejscowości w Miszewie, Pepowie czy innym Borowcu pozwalał na stawianie szeregów, którym przecież oficjalnie jest przeciwny??
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rozumiem was co wy macie do mieszkań szeregowych, mieszkanie jak mieszkanie najważniejsze żeby ludzie odpowiedzialni za decyzję poczuwali się do tego żeby infrastruktura była dobra też. Macie jakieś manie większości bo macie dom z dużym podwórkiem śmieszne jest to jak czytam kurniki,baraki itp najwidoczniej nie wiecie jak wygląda prawdziwy barak czy kurnik dla kur chodź pewnie ludzie jeszcze mają kurniki na swoich posesjach tu
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie chodzi o kurniki , stodoły .. mi osobiście to nie przeszkadza - mieszkam w domu . Chodzi o to ze developerom udało sów pobudować najniższym kosztem zabudowy , bez obróbki . Po drugie jak się biedowałam było zapewnienie ze tylko bliźniaki i wolnostojące ... i teraz pomysł sobie ze idziesz na ogród i ma wprost mur , bo te bloki nie maja żadnej estetyki wizualnej . Jedno okienko i wielki mur . Ludzie tacy sami czy z bloku czy z domu i nie o nich chodzi tylko o ten cały syf co developerzy zrobili . A to początek , zacznie się za 3,4 lata .
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry