Widok

Do klientow chmary!

Ludzie ktorzy kupiliscie tam mieszkania na osiedlu przy lesie i czekacie na odbior. Polecam sie tam przejechac i zobaczyc ten cyrk. Basen, dziury po nalotach bombowych i jedno wielkie bagno. Odechce wam sie mieszkac, ja myslalem ze sie poplacze bo bylem tam tylko na jesien jak bylo jeszcze sucho. Naprawde nie wiem kto pozwolil temu deweloperowi budowac...czuje sie oszukany
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 8
To nie są dziury po nalotach bombowych, kiedyś był tam wybierany piasek .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radziłbym przejrzeć zapisy z podpisanej umowy - zabezpieczają się jak mogą np. okna mogą mieć po 5 rys do 30 mm itp. Myślę że wpisali tam wszelkie rzeczy o które byli punktowani na odbiorach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ogólnie mieszka się dobrze.
1. Ogrzewanie - polecam termostat do pieca. W najchłodniejsze miesiące opłaty za gaz nigdy nie przekroczyły 300 zł.
2. Ubezpieczenie około 500 zł rocznie, ale to zależy od oferty firmy ubezpieczeniowej.
3. Wywóz śmieci od osoby - teraz tylko segregowane są, koszt 26 zł od osoby.
4. Kosztów oświetlenia nie ma, ponieważ nie ma oświetlenia.
5. Odśnieżaniem zajmował się deweloper przez pierwsze 2 lub 3 lata, teraz nikt nie odśnieża, ale tragedii nie ma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panstwa wypowiedzi sa sprzed 10 miesiecy. Ja je dopiero teraz czytam, wiec przepraszam za moze nieaktualne pytania. Nie mieszkamy obecnie w Polsce, ale na stare lata chcielimy wrocic do Polski w okolice Gdanska. Jak sie Panstwu mieszka w domach tego dewelopera. Jakie sa koszty utrzymania bezczynszowego domu np. z grubsza biorac ogrzewanie gazowe z kaloryferami, czy podlogowe, podstawowe ubezpieczenia od ognia i zdarzen losowych, wywoz smieci, jak rozliczacie Panstwo na swoim osiedlu utrzymanie drog wewnetrznych tzn. koszty ich oswietlenia i zima odsniezania. Bede wdzieczna za kazda odpowiedz i porade. Krystyna Tumilowicz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam sie z Panem. Wiemy co kupujemy i za ile. Miesiac temu kupilismy dom od Chmary w Klodawie Osiedle Gdanskie VII Tylko dlatego, ze jego cena byla dostepna na nasza kieszen, a budowac malego domu sami nie chcielismy. Ciekawia mnie natomiast Panstwa doswiadczenia z odbioru domow. Z racji mojego kiedys wykonywanego zawodu wiem, ze nie ma doskonalego dewelopera, bo to nie on tylko firmy podwykonawcze buduja domy. W przypadku podwykonawcow firmy chmara,mam pytanie, na co szczegolnie zwrocic uwage przy odbiorze domu i czy potrzebna jest osoba majaca w tym wzgledzie kwalifikacje sprawdzanie poziomow, wilgotnosci , mostkow termicznych itd, Z powazaniem KT.
Proszę odsprzedac dom. Znajdą się chętni

90 po podłodze.

Jeżeli kiedyś będę chciał sprzedać to kupującemu powiem prawdę. Strych był kupowany jako pomieszczenie niewykończone, bez ocieplenia,tynków i podłogi i dlatego nie mógł być traktowany jako powierzchnia użytkowa. Po zaadoptowaniu tworzy "pełnoprawną" powierzchnię mieszkalną. Na tej samej zasadzie powstaje wiele mieszkań w starym budownictwie, adoptowanych ze strychów, które pierwotnie nie były klasyfikowane jako lokale mieszkalne. W taki sam sposób rozbudowywane są domy jednorodzinne, dobudowywane piętra czy pokoje. Naprawdę trzeba mieć iloraz inteligencji ameby żeby zwracać uwagę na pierwotny zapis a nie na stan faktyczny. Osoby cierpiące na bezsenność związaną z nieaktualnym wpisem zawartym w akcie notarialnym mogą zgłosić do gminy powiększenie lokalu. Po złożeniu odpowiednich dokumentów w księdze wieczystej będzie widniało "upragnione" 90m2. Ja osobiście nie cierpię na przewlekłe zaburzenia nastroju spowodowane rozbieżnością pomiędzy wpisem w umowie kupna a stanem faktycznym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to sprzedaj te swoje 90m.
Ciekawe co kupującemu powiesz że w papierach masz 69m. Cenę dostaniesz za 69m a nie 90.
Proste.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

To co nazywasz oszustwem Chmary dla większości kupujących było jednym z głównych atutów przemawiających za kupnem tych nieruchomości. Płaciliśmy za 69m2 powierzchni użytkowej a w gratisie, za darmo dostawaliśmy strych, który po wykończeniu rozszerzał powierzchnię użytkową lokalu do ok. 90m2. Tak, wiem że żal d*pę ściska i trzeba na forum odreagować swoje frustracje ale nie każdy przy kupnie mieszkania kierował się logiką przysłowiowej blondynki. Naprawdę jakim trzeba być "geniuszem biznesu" żeby nie zauważać że kupno mieszkania 90m2 za cenę mieszkania 69m2 jest ekonomicznie korzystne. Wyrazy współczucia dla wszystkich inteligentnych inaczej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Poza tym miejsce pod schodami również można wykorzystać, szafka, fotel, leżanka, kominek/koza itp

To ze nie ma 90m2 to wszyscy wiedza, ale z ta komunikacja to dalej przesadzasz, bo komunikacje masz tylko przy pokojach, wiec na gorze. Na dole masz wiatrolap i wchodzisz juz do pelnego metrazu salonu z aneksem. Schody moga zabrac troche miejsca, ale to nie dla kazdego problem, poniewaz taka forme ma kazdy domek szeregowy czy blizniak. Liczy sie uklad, a nie metraze i uwierz te domki z zewnatrz nie wydaja sie duze, ale w srodku kryja sporo miejsca.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu jest mowa o borowcu

Rzeczywisty metraż podają osobiście 75m2.
A przy akcie notarialnym wychodzi 69m2.
Ot, i tu jest oszustwo. A przynajmniej było 4-5 lat temu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ludzie piszą różne rzeczy, ale deweloper nikogo nie oszukał. Nikt nie kupił 90m2 a nagle po zamierzeniu wyszło mniej.
Tylko pomijając radio od zawsze jest informacja o rzeczywistym metrażu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No fajny opis z tym, cenieniem sobie spokoju hahaha

Przy potokowej

No chyba nie prt postojowej nonstop samoloty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba pomylily ci sie osiedla

A najfajniejsze u chamry są samoloty nad domami, żadna droga tego niezrekompensuje :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry