Widok

Do kredyciarzy CHF po paru latach...

Kiedy bralam kredyt w PLN na zakup mieszkania w 2005r. osoby kotre braly kredyt w CHF wyzywaly mnie od oszolomow... I jak tam teraz sprawa wyglada w waszym budzecie co???
Ten sie smieje kto sie smieje ostatni...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
owszem płacę więcej, ale i tak wychodzi mi taniej niz gdybym brał kredyt w złotówkach

do tej pory oszczedzałem ok. 400 zł miesięcznie, obecnie około 200 zł
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ani razu nie zapłaciłem większej raty mojego kredytu we CHF niż bym płacił w złotówkach. Nawet w najgorszym momencie kiedy stopy się jeszcze nie zmieniły a kurs już poszybował. Przy franku za 3.6 zł zacznie się zrównywać...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A tak właściwie to chciałem koledze co wziął złotówkach przypomnieć że inflacja w Polsce skoczyła i RPP pewnie podniesie stopy na jesieni... Życzę miłych rat ...
A każdy polityk czy ekonomo/polityk co mówi żeby zabronić kredytów w obcych walutach mnie po prostu obraża. Oni nas biorą za idiotów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co tam wysokosc raty! Zobacz jakie masz zadluzenie! Hehe Ja za to juz dawno moj kredytv w PLN juz splacilem nie place juz NIC :)))
No coz, jesli chce sie na szybko pozbyc tego wielkiego ciezaru - to jak najbardziej zlotowki. Ale jesli masz wybor - odkladac na jkies lokaty czy fundusze czy powaznie zainwestowac - to wtedy rata jest istotna a nie wirtualna kwota do splaty ... No i mam wtedy kilkaset zloty miesiecznie wiecej .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A co sie stanie jak za jakis czas Szwajcaria podniesie stopy procentowe ?!?
Bedziesz mial i wieksza "wirtualna" kwote i olbrzymia rate...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Gdyby babcia miała wąsy..."
Jeśli w Szwajcarii wystąpi kiedyś poważna inflacja, to pewnie kurs franka nie utrzyma się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wziąłem we franku w 2004 roku równowartośc 210 tyś PLN w malejących (kurs franka był 2,84PLN)
Teraz rata to około 350 CHF i maleje.
Czyli sobie zawistniku policz jak bardzo jesteś do tyłu i nie płacz tylko płać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
... przeciez napisalem, ze moj kredyt w PLN dawno juz psacilem i nie place juz NIC... hehe
W Twoim przypadku to jeszcze sie oplacilo brac w CHF, bo kupowales mieszkanie w 2004r. i kurs CHF nie byl niski... A co maja powiedziec ci ktorzy kupili mieszkanie w 2008r. kiedy ceny mieszkan byly wyzsze niz terazo jakies 10 proc., a CHF byl ponizej 2 PLN...
Niekoniecznie! Szwajcarzy to cwani bankierzy i nie musza nikomu tlumaczyc, ze podnosza stopy procentowe. Wystarczy po prostu ze beda chcieli zedrzec z kredyciarzy w CHF i wtedy to zrobia...
Nikt im tego zabronic nie moze i jak zobacza ilu ludzi zaciagnelo kredyty w ich walucie to bedzie im sie to wowczas oplacalo i to bardzo... oczywiscie Waszym kosztem...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale co Cię tak cieszy?
Że udało ci się spłacic kredyt?
Bo gdybym spłciłm kredyt po 2PLN za CHF...
A gdyby wybudowali fabrykę za oknem,
albo wysypisko śmieci
albo.....
Gdybym, gdybym.....

Człowieku udało ci się spłacic to i bardzo dobrze.
Mi z moim kredytem tez bardzo dobrze.
A jak komus jest źle to mu współczuję a czerpię z tego satysfakcję. Bo to chore jest cieszyć się z czyjegoś nieszczęścia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nieżyciowy jesteś ;)
Pomyśl jakie piękne jest życie kiedy widzisz naokoło samych frajerów a tylko ty jeden jesteś cwaniak. No dobrze, może nie samych. Może kilkunastu. Panie Boże? Kilku? Może chociaż jednego? Proszę? Nie? Dobrze, poradzę sobie o własnych siłach. Więc czego by tu użyć żeby zacząć uważać kogoś za frajera. Hm. Tak, mam! Kredytu we frankach!
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Kto tu jest niezyciowy??
To kredyciarze CHF wyzywali mnie pierwsi od "oszolomow i moherow" kiedy w 2005 bralem kredyt w PLN tlumaczac im cale mechanizmy, ktore moga wystapic (i ktore juz czesciowo wystapily, tzn wzrost kursu CHF - a wzrost stop procentowych w Szwajcarii nastpaii zapewne niebawem)...
To jest odpowiedz na obelgi i wyzwiska kredyciarzy CHF w stosunku do ludzi, ktorzy zastanowia sie najpierw i nie daza owczym pedem na finansowa rzez...
i nie "lykaja" wszstkiego co podpowie im "doradca" kredytowy czy inny "autorytet"...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To może odpowiadaj bezpośrednio tym, którzy Cię atakowali. W oczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dzisaj kurs CHF dobil do 3,40zl
http://waluty.wp.pl/kat,1026989,title,Frank-bije-kolejny-rekord,wid,13585823,wiadomosc.html?ticaid=1ca47
Dzis CHF juz 3,51zl i caiagle rosnie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli już musisz się tak czymś ekscytować, to zamień wykres kursu franka na zdjęcie jakiejś ładnej laski.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czemu mam zmieniac temat? Ten post nie jest o laskach tylko o kredytach w CHF.
"Nie mieszajmy szamba z perfumeria"
Bo Ci ciśnienie skacze, a zdjęcia lasek miewają na to pewne działanie łagodzące.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Kawa czy Herbata - rano (196 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (721 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry