Widok
Do mających grę Pizza firmy TREFL.
Dziewczyny kupiłam jakiś czas temu tę właśnie grę: http://allegro.pl/gra-trefl-pizza-i2771983577.html , ale cholerka kompletnie nie wiem, jak w to się w ogóle gra :( Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na chłopski rozum o co w tym chodzi? Bo instrukcja jest koszmarna...
składasz pizze i każdy uczestnik gry oznacza strzałką swój kawałek (np. wybierasz część na której jest kurczak i kukurydza, drugi uczestnik z łososiem i cebulką itd). Składniki pizzy układacie obok pizzy obrazkami do dołu. Każdy po kolei losuje składnik i jeżeli jest to składnik który pasuje np. kurczak kładzie go u siebie, jeżeli nie pasuje to kładzie na ten kawałek na którym jest owy kurczak a jeżeli na żadnym kawałku nie ma kurczaka to kładzie gdziekolwiek tylko nie u siebie. Jeżeli wylosuje składnik zdrowy (z zieloną kropką) moze go położyć gdziekolwiek (czyli u siebie najlepiej) a jeżeli niezdrowy (z czerwoną kropką) to gdziekolwiek tylko nie u siebie. wygrywa gracz który pierwszy zapełni swój kawałek pizzy 6-cioma składnikami.
W miarę jasno? :)
Z tej serii polecam urodziny (super!) basen (też gramy namiętnie) i kierowców.
Miłej gry :)
W miarę jasno? :)
Z tej serii polecam urodziny (super!) basen (też gramy namiętnie) i kierowców.
Miłej gry :)
dotyk-anioła bardzo bardzo bardzo Ci dziękuję!! Jakbym od razu miała taką instrukcję, to już byśmy od kilku dni mogli w tę grę pograć :) A powiedz mi jeszcze, co zrobić gdy wylosujesz składnik z żółtą kropką a nie masz go w składniku swojego kawałka? Podobnie robisz jak z czerwoną? Czyli kładziesz go na jakikolwiek kawałek byle nie u siebie? Jeszcze raz ślicznie Ci dziękuję.
Myślę że sobie poradzi z Twoją pomocą chociaż nie powiem Ci na pewno bo mamy ją od lata a Sebek miał już wtedy ponad 3 lata.
Z tej serii Trefla Koala Mądrala jest wiele gier, mamy kilka i mogę z czystym sumieniem polecić bo są pięknie wykonane, łatwe i rudny nie są długie więc dziecko się nie nudzi.
U nas się sprawdza :)
Z tej serii Trefla Koala Mądrala jest wiele gier, mamy kilka i mogę z czystym sumieniem polecić bo są pięknie wykonane, łatwe i rudny nie są długie więc dziecko się nie nudzi.
U nas się sprawdza :)
http://allegro.pl/gra-planszowa-kanapka-ami-play-2182-i2724997225.html
podobna jest kanapka - na zasadzie memory i trzeba zebrać wszystkie skłądniki do kanapki
podobna jest kanapka - na zasadzie memory i trzeba zebrać wszystkie skłądniki do kanapki