Widok

Do mających grę Pizza firmy TREFL.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny kupiłam jakiś czas temu tę właśnie grę: http://allegro.pl/gra-trefl-pizza-i2771983577.html , ale cholerka kompletnie nie wiem, jak w to się w ogóle gra :( Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na chłopski rozum o co w tym chodzi? Bo instrukcja jest koszmarna...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
składasz pizze i każdy uczestnik gry oznacza strzałką swój kawałek (np. wybierasz część na której jest kurczak i kukurydza, drugi uczestnik z łososiem i cebulką itd). Składniki pizzy układacie obok pizzy obrazkami do dołu. Każdy po kolei losuje składnik i jeżeli jest to składnik który pasuje np. kurczak kładzie go u siebie, jeżeli nie pasuje to kładzie na ten kawałek na którym jest owy kurczak a jeżeli na żadnym kawałku nie ma kurczaka to kładzie gdziekolwiek tylko nie u siebie. Jeżeli wylosuje składnik zdrowy (z zieloną kropką) moze go położyć gdziekolwiek (czyli u siebie najlepiej) a jeżeli niezdrowy (z czerwoną kropką) to gdziekolwiek tylko nie u siebie. wygrywa gracz który pierwszy zapełni swój kawałek pizzy 6-cioma składnikami.
W miarę jasno? :)

Z tej serii polecam urodziny (super!) basen (też gramy namiętnie) i kierowców.
Miłej gry :)
dotyk-anioła bardzo bardzo bardzo Ci dziękuję!! Jakbym od razu miała taką instrukcję, to już byśmy od kilku dni mogli w tę grę pograć :) A powiedz mi jeszcze, co zrobić gdy wylosujesz składnik z żółtą kropką a nie masz go w składniku swojego kawałka? Podobnie robisz jak z czerwoną? Czyli kładziesz go na jakikolwiek kawałek byle nie u siebie? Jeszcze raz ślicznie Ci dziękuję.
jeżeli nie masz go w składnikach swojego kawałka to kładziesz na kawałku który ma to w składnikach, a jeżeli nie ma go w składnikach żadnego z kawałków wtedy dokladnie tak jak przy czerwonych kropkach - gdziekolwiek tylko nie u siebie :)
Jeszcze raz wielkie dzięki :)
a jak w ogóle ta gra się sprawdza w praktyce? bo zastanawiałam się ostatnio czy jej nie kupić... 2,5 latka sobie z nią poradzi?
Myślę że sobie poradzi z Twoją pomocą chociaż nie powiem Ci na pewno bo mamy ją od lata a Sebek miał już wtedy ponad 3 lata.
Z tej serii Trefla Koala Mądrala jest wiele gier, mamy kilka i mogę z czystym sumieniem polecić bo są pięknie wykonane, łatwe i rudny nie są długie więc dziecko się nie nudzi.
U nas się sprawdza :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziś w nią zagrałam pierwszy raz z synkiem i był zachwycony, także z czystym sumieniem polecam :) Dotyk -anioła jeszcze raz wielkie dzięki :) Pozdrawiam.
http://allegro.pl/gra-planszowa-kanapka-ami-play-2182-i2724997225.html

podobna jest kanapka - na zasadzie memory i trzeba zebrać wszystkie skłądniki do kanapki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry