Widok

Do mam dzieci odpieluchowanych, czy ubieracie bodziaki ??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Tak się zastanawiam, co teraz ubierać ?
Bodziak fajny, bo nie przewieje plecków, wszystko jest zakryte
Natomiast przy wysadzaniu już więcej roboty.
Boję się też, że mała zaliczy "wpadkę" na spacerze i wtedy dosłownie do golaska, trzeba rozebrać, a na dworze zimno :)

Jak Wy ubierałyście dzieci krótko po odpieluchowaniu ?
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja od prawie roku bez pampka ale nadal jej zakladam body ma 3 lata i 3 msc zawsze cieplej i plecy nie gole
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie, przekonuje mnie fakt, ze w bodziaku dziecku będzie cieplej
Boję się jednak wpadki, że posika mi się na dworze i wtedy przy bodziaku będę musiała ją rozbierać do golasa ;)

I tak źle i tak niedobrze ;)

my przestaliśmy nosić bodzaiki gdy mała przestała robić w pieluche, z tym że to było lato, o tej porze to chyba bym na dwór założyła pieluche, kurcze cieżko wybrać co lepsze, ale może poprostu wysadz dziecko przed wyjsciem na dwór i krótki spacerek :)
Patikaz, oczywiście wysadzamy mała przed samym spacerkiem, na dworze ładnie potrafi wytrzymać, jeżeli się jej zachce, ale wiadomo z dzieckiem różnie bywa :)

Pieluszki nie chcemy już zakładać, bo nie daj Boże posiusia się, poczuje, że nie ma mokro i jeszcze nam się uwsteczni ;)

U nas koniec pieluchy to i koniec body. Ja uczyłam synka od razu samemu zdejmować majteczki i siadać na nocnik. Mój 3,5 latek sam robi siku na sedes. Z body byłoby to niemożliwe.
u nas sama córka robi na nocnik, wiec gdyby miała body to by za każdym razem by miała mokre :) ale na dwór mysle że pare razzy pieluche mozna założyć i zobaczyć jak bedzie sucha to znaczy że wytrzyma
ubieram bodziaki do tej pory bo cieplutko w plecki...

u nas nigdy nie zdarzyła się wpadka więc nie pomogę, ale chyba warto mieć ze sobą jakieś dodatkowe ciuszki - pozostaje jednak kwestia-gdzie przebierzesz małą? Przecież nie na dworze....

a może warto na spacer założyć pampersa?
image

Od poczatku wrzesnia jestesmy bez pampa i bez body. Kupilam dlugie podkoszulki rozmiar 2-4 z H&M i Reserved i nie martwie sie o gole plecy-sa tak dlugie,ze az pupe mu zaslaniaja.
No co wy, bodziaki? toż to teraz juz niewygodne bez pieluchy, ja zakupiłam dłuższe podkoszulki takie prawie do końca pupska sięgaja i jest git a jak mi syn zawoła na dworzu to go normalnie wysadzam i tyle. Nie ma co cudować z pieluchą jak juz jest odpieluchowane dziecko.
Na spacer zakładam pampersa, do tego bodziak. Stach i tak zwykle wytrzymuje cały spacer, a w sytuacjach ekstremalnych pyta, czy ma pieluchę i może siusiać. Trochę się bałam na początku, czy pielucha na spacerze nie zaburzy mu odpieluchowywania, ale nie - wszystko rozumie i nic mu się nie pomieszało :)

Do spania też pampers, ale od dzisiaj już rezygnuję - tylko na samym początku odpieluchowywania dwa razy zmoczył pieluchę już rano, teraz od wieeelu tygodni sucho.
Odkąd odstawiliśmy pieluchy nie zakładam body z prostej przyczyny-wydaje mi się, że gniotły by córkę guziki od body:)
My od stycznia nie nosimy juz bodziaków. Jak Tomek przestał nosić pieluchy to przestałam mu zakładać body. Przeszliśmy na poskoszulki i teraz tylko pilnujemy zeby było wszystko w majteczkach :)
nie zakładamy bodziaków - to nie wygodne w razie szybkiej akcji

ale piluje aby koszulki były dłuższe - takie przynajmniej do pupy -coby nie wychodziły tak szybko ze spodenek
U nas wpadek już nie ma, pomimo, ze odpieluchowania trwa 1,5 tygodnia, to od tygodnia bez wpadek.
1 Listopada jak byliśmy na cmentarzu, mała wytrzymała prawie 2 godziny od momentu jak powiedziała, ze chce siusiu.
W nocy też już wytrzymuje, rano sika dosłownie 3/4 nocnika ;)

W domu bodziaka jej nie zakładam, żeby było jej łatwiej, bo na razie i tak nie kuma, żeby ściągnąć majtki i portki ;) więc już nie raz poszła zrobić siusiu na nocnik, przez ubranie :)

Natomiast na dwór wolałabym żeby miała jednak bodziaka.

Pampersów nie chcę zakładać, mała od momentu jak zaczęła sikać na nocnik, buntuje się przy ich zakładaniu, później szarpie, próbuje ściągnąć, także ew pomysł z zakładaniem na w razie czego pampka odpada :)

Co do przebierania, to pewnie gdyby zaliczyła wpadkę to bym do jakiegoś sklepu weszła przebrać, bo ubrania na zmianę zawsze mamy przy sobie, od dnia jej urodzenia ;)

Dziewczyny, a gdzie kupujecie podkoszulki ? Możecie jakiś sklep podpowiedzieć z dobrej jakości podkoszulkami ??

U nas też odkąd mała przestała nosić pieluchy to nakładamy majteczki i długie podkoszulki (kupujemy większe rozmiary) albo w H&M
image

image
ja po odpieluchowaniu wywaliłam bodziaki. Zwyczajnie było mi niewygodnie. Zakładam podkoszulkę na ramkach( i jak ktos pisał wczesniej te z h&M są super bo bardzo dlugie i się nie sciągają) no i majatsy.
Dzięki dziewczyny :)
Macie rację w podkoszulku będzie nam wygodniej :)
Także śmigam zobaczyć co mają w H&M :)

Oscarowi tez juz nie zakladam bodziakow, tylko podkoszulki. Chociaz jeszcze jak gdzies wychodzimy, to mu zaloze na wszelki wypadek pampersa, ale przewaznie ma go suchego jak wracamy ze spacerku.
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

do góry