Widok
Do mam dzieci odpieluchowanych, czy ubieracie bodziaki ??
Tak się zastanawiam, co teraz ubierać ?
Bodziak fajny, bo nie przewieje plecków, wszystko jest zakryte
Natomiast przy wysadzaniu już więcej roboty.
Boję się też, że mała zaliczy "wpadkę" na spacerze i wtedy dosłownie do golaska, trzeba rozebrać, a na dworze zimno :)
Jak Wy ubierałyście dzieci krótko po odpieluchowaniu ?
Bodziak fajny, bo nie przewieje plecków, wszystko jest zakryte
Natomiast przy wysadzaniu już więcej roboty.
Boję się też, że mała zaliczy "wpadkę" na spacerze i wtedy dosłownie do golaska, trzeba rozebrać, a na dworze zimno :)
Jak Wy ubierałyście dzieci krótko po odpieluchowaniu ?
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
No właśnie, przekonuje mnie fakt, ze w bodziaku dziecku będzie cieplej
Boję się jednak wpadki, że posika mi się na dworze i wtedy przy bodziaku będę musiała ją rozbierać do golasa ;)
I tak źle i tak niedobrze ;)
Boję się jednak wpadki, że posika mi się na dworze i wtedy przy bodziaku będę musiała ją rozbierać do golasa ;)
I tak źle i tak niedobrze ;)
Patikaz, oczywiście wysadzamy mała przed samym spacerkiem, na dworze ładnie potrafi wytrzymać, jeżeli się jej zachce, ale wiadomo z dzieckiem różnie bywa :)
Pieluszki nie chcemy już zakładać, bo nie daj Boże posiusia się, poczuje, że nie ma mokro i jeszcze nam się uwsteczni ;)
Pieluszki nie chcemy już zakładać, bo nie daj Boże posiusia się, poczuje, że nie ma mokro i jeszcze nam się uwsteczni ;)
Na spacer zakładam pampersa, do tego bodziak. Stach i tak zwykle wytrzymuje cały spacer, a w sytuacjach ekstremalnych pyta, czy ma pieluchę i może siusiać. Trochę się bałam na początku, czy pielucha na spacerze nie zaburzy mu odpieluchowywania, ale nie - wszystko rozumie i nic mu się nie pomieszało :)
Do spania też pampers, ale od dzisiaj już rezygnuję - tylko na samym początku odpieluchowywania dwa razy zmoczył pieluchę już rano, teraz od wieeelu tygodni sucho.
Do spania też pampers, ale od dzisiaj już rezygnuję - tylko na samym początku odpieluchowywania dwa razy zmoczył pieluchę już rano, teraz od wieeelu tygodni sucho.
U nas wpadek już nie ma, pomimo, ze odpieluchowania trwa 1,5 tygodnia, to od tygodnia bez wpadek.
1 Listopada jak byliśmy na cmentarzu, mała wytrzymała prawie 2 godziny od momentu jak powiedziała, ze chce siusiu.
W nocy też już wytrzymuje, rano sika dosłownie 3/4 nocnika ;)
W domu bodziaka jej nie zakładam, żeby było jej łatwiej, bo na razie i tak nie kuma, żeby ściągnąć majtki i portki ;) więc już nie raz poszła zrobić siusiu na nocnik, przez ubranie :)
Natomiast na dwór wolałabym żeby miała jednak bodziaka.
Pampersów nie chcę zakładać, mała od momentu jak zaczęła sikać na nocnik, buntuje się przy ich zakładaniu, później szarpie, próbuje ściągnąć, także ew pomysł z zakładaniem na w razie czego pampka odpada :)
Co do przebierania, to pewnie gdyby zaliczyła wpadkę to bym do jakiegoś sklepu weszła przebrać, bo ubrania na zmianę zawsze mamy przy sobie, od dnia jej urodzenia ;)
1 Listopada jak byliśmy na cmentarzu, mała wytrzymała prawie 2 godziny od momentu jak powiedziała, ze chce siusiu.
W nocy też już wytrzymuje, rano sika dosłownie 3/4 nocnika ;)
W domu bodziaka jej nie zakładam, żeby było jej łatwiej, bo na razie i tak nie kuma, żeby ściągnąć majtki i portki ;) więc już nie raz poszła zrobić siusiu na nocnik, przez ubranie :)
Natomiast na dwór wolałabym żeby miała jednak bodziaka.
Pampersów nie chcę zakładać, mała od momentu jak zaczęła sikać na nocnik, buntuje się przy ich zakładaniu, później szarpie, próbuje ściągnąć, także ew pomysł z zakładaniem na w razie czego pampka odpada :)
Co do przebierania, to pewnie gdyby zaliczyła wpadkę to bym do jakiegoś sklepu weszła przebrać, bo ubrania na zmianę zawsze mamy przy sobie, od dnia jej urodzenia ;)