Widok
Do mam z chudziutkimi niemowlakami
Dzis sie troche przestraszylam waga mojej coreczki. Urodzila sie 3300gr i 56cm. Teraz ma ponad 4 miesiece i wazy 5880gr i ma kolo 66cm. Idziemy do lekarza w przyszlym tyg ale mam pytanie czy ktoras z mam tez ma takie chudzinki. Przez 5 tyg przytyla tylko 440gr:(
Karmie caly czas piersia. W ciagu dnia co 2-2.5h w nocy co 4-5h. Spi w ciagu dnia i w nocy bardzo dobrze. Nie placze, nie jst marudna wiec chyba sie najada. Moze to jej uroda ale troche sie martwie
Karmie caly czas piersia. W ciagu dnia co 2-2.5h w nocy co 4-5h. Spi w ciagu dnia i w nocy bardzo dobrze. Nie placze, nie jst marudna wiec chyba sie najada. Moze to jej uroda ale troche sie martwie
Sanszajn moja córka miała dokładnie jak Twoja urodziła się z wagą 3075g i miała 51cm w pierwszych trzech miesiącach karmiłam ją piersią ale mało przybierała na wadze miała dobry humor i dużo spała. Moja pediatra uważała, że to nie jest normalne i skierowała nas do szpitala na Polankach. Zrobiono jej szereg badań i nic nie stwierdzono, dziecko zupełnie zdrowe. Kazano przejść na sztuczne mleko, córka zaczęła przybierać ale nie było to aż takie duże przybieranie. Dziś córka ma prawie 4 lata i waży 13kg jest zupełnie zdrowa :) Po prostu taki urok. Ale jak mocno Cie to martwi to zrób córce badania na ZUM bo to najczęstszy objaw słabego przybierania na wadze. Ale nie martw się po prostu może Twoja córeczka ma taką urodę jak moja :)
z tego co piszesz to waga jest powyżej 10 centyla, czyli w normie, natomiast wzrost to 90 centyl czyli niby też w normie ale proporcje nie zachowane, idź do pediatry, zapytaj się co i jak (jak ja naszego mierzyłam to mi zawsze wychodziło więcej niż podczas mierzenia w przychodni), może zacznij podawać kaszki? poza tym pewnie niedługo zaczniesz wprowadzać nowe jedzonka, ja bym się nie martwiła na zapas:)
Natalia urodziła się z wagą 4000 i 59 cm i od zawsze był ten sam problem.
Chyba tylko przez pierwsze 5 tygodni przybrała 1kg a potem to ok 500 g między wizytami albo nawet i tyle nie.
Kazano mi wybudzac na karmienie w nocy,robiłam też badania np. posiew moczu,w 5 miesiącu wprowadziłam kaszkę na noc ale nic to nie dało.
Zawsze ta waga była zbyt mała w stosunku do wzrostu i tak zostało jest wysoka a szczupła i drobna.
Chyba tylko przez pierwsze 5 tygodni przybrała 1kg a potem to ok 500 g między wizytami albo nawet i tyle nie.
Kazano mi wybudzac na karmienie w nocy,robiłam też badania np. posiew moczu,w 5 miesiącu wprowadziłam kaszkę na noc ale nic to nie dało.
Zawsze ta waga była zbyt mała w stosunku do wzrostu i tak zostało jest wysoka a szczupła i drobna.
Franek miał tak samo. Urodził się 4400 i 62 cm, nie podwoił wagi po 5 miesiącu, ani nie potroił po roku. Ma dwa latka i wazy jakieś 12,5 kg, przy jakiś 95 cm - czyli standartowo. Jest zdrowy. Prawie do roku był na samym cycusiu, bo nic innego nie chciał. Teraz lepiej je, ale z cycusia nadal nie zrezygnował.
Moja córeczka tak samo... :)
Teraz ma ponad 1 rok i 3 mies. a nadal waży 9 kg. Teraz dopiero przerzuciłam się na Hugiesy 4.
Do roku karmiona była piersią. Zawsze miała wilczy apetetyt.Teraz wcina wszystko co popadnie, w dwukrotnie większej porcji niż jej 3 letni brat :)
Nóżki chudziutkie jak u patyczaka, żeberka na wierzchu, tylko buziunia się zrobiła troszkę okrąglejsza :D
Teraz ma ponad 1 rok i 3 mies. a nadal waży 9 kg. Teraz dopiero przerzuciłam się na Hugiesy 4.
Do roku karmiona była piersią. Zawsze miała wilczy apetetyt.Teraz wcina wszystko co popadnie, w dwukrotnie większej porcji niż jej 3 letni brat :)
Nóżki chudziutkie jak u patyczaka, żeberka na wierzchu, tylko buziunia się zrobiła troszkę okrąglejsza :D
Spojrzałam ile ważyła Amelka w 4 miesiącu. 5600
Fakt lekarze mówili, że mało, że drobna itd. (choć nie było wcale widać tej drobności ) bo miała pyzy na buźce
W końcu Pani dr kazała podawać sinlack. Faktycznie po nim zaczęła ładnie przybierać.
Obecnie ma ponad 9 miesięcy i waży 8kg więc dogoniła rówieśników :)
Fakt lekarze mówili, że mało, że drobna itd. (choć nie było wcale widać tej drobności ) bo miała pyzy na buźce
W końcu Pani dr kazała podawać sinlack. Faktycznie po nim zaczęła ładnie przybierać.
Obecnie ma ponad 9 miesięcy i waży 8kg więc dogoniła rówieśników :)