Widok

Do manikiurzystek- Paznokcie żelowe- problem

Moze któraś z Pań będzie wiedziała dlaczego tak sie dzieje...

Mam bardzo łamliwe i cienkie pazurki wiec postanowiłam utwardzić je zelem. I tu pojawił sie problem. Nie wiem czemu, ale wygląda mi na to że zel nie chce się do końca utwardzić i nie trzyma sie na paznokciach.
W praktyce wygląda to tak że po nałozeniu żel zachowuje sie elastycznie tzn. tak jakby nałozyło sie kilkanaście warstw bezbarwnego lakieru.
Wcześniej pracowałam na akrylu i wiem jak sie przygotowuje paznokieć, znam wszystkie "tecniczne" sprawy...Teraz zaczynam z żelem i zupełnie nie wiem co jest nie tak :/
Możecie mi cos poradzic na to?

Z góry dziękuje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a utwardza pani każdą warstwę lampą?
Jeśli paznokcie zostały prawidłowo zmatowione,położony został odtłuszczacz i praimer ,to bardzo możliwe,że problemem jest jakość żelu.
Jakiej firmy ma Pani żel?
Jest on jedno- czy trójfazowy?
przyczyna również mogą być hormony. są osoby u których nie trzyma sie masa zelowa czy akrylowa. np na moich paznokciach wogole jedwab nie chce sie trzmac i odchodzi płatami.

zapraszam na www.uroda.mojeforum.net znajdziesz tam wiele info na temat stylizacji
image
musisz sie upewnić, że masz dobrą lampę UV, miałam taki sam problem jak ty i po zmiania starej lampy na nową noszę żele ponad miesiąc bez problemu. Polecam żel z huhtowni na ul Na wzgórzu (boczna od Jaśkowej doliny) super się trzyma
Ile się utrzymają paznokcie żelowe (krótkie) - 2 tygodnie? Tydzień? Zanim trzeba dopełnić.
Nie ma reguły. Generalnie około 3 tygodni, ale niektórym paniom szybko rosną paznokcie, więc co 2 tygodnie trzeba dopełniać, są też panie które bez dopełnienia wytrzymają miesiąc.
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Kasiu! alba za słabe żarówki są w twojej lampie i dlatego żel nie utwardza się całkowicie, albo......
mam pytanie - czy po utwardzeniu żelu w lampie przemywasz paznokcie cleanerem?
żel po utwardzeniu pozostawia lepką warstwę którą trzeba przemyć ( zetrzeć) specjalnym preparatem:)
www.gabinettwojachwila.pl
GALERIA: www.kosmetomania.pl/index.php?strona=albumy&gal=2&album=55&nrstr=6

image

Inne tematy z forum Moda i uroda

sucha skóra (73 odpowiedzi)

Odkąd mam problem z tarczycą ( niedoczynnośc) nie mogę sobie poradzic z suchą skórą... do mycia...

Zioła na hermoroidy (8 odpowiedzi)

Witam drogie kobietki.Czy możecie mi tutaj napisać czy są jakieś skuteczne w działaniu zioła na...

Bardzo zniszczone dłonie. Jak zaradzić ? Są jakieś zabiegi ? (14 odpowiedzi)

Czy znacie moze jakies dobre zabiegi na dłonie? Takie oprócz parafiny ( chodziłam ale zabieg mało...

do góry