Widok

Do osób poszukujących

jeśli to nie tajemnica, chciałbym zapytać, ile chcielibyście zarabiać
na rękę brutto, jako podstawę ?
Pytanie szczególnie skierowane do osób poszukujących etatu
od min. 1 m-ca ?
Dziękuje za info.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jako bezrobotna, fakt, że absolwentka, chcąc zdobyć doświadczenie zgodziłabym się nawet na minimum krajowe. Wiem jak trudno znaleźć teraz pracę, a pracodawcy stawiają na doświadczenie. Jeśli ma się bogaty bagaż umiejętności, to można stawiać wymagania co do wynagrodzenia. A studentów, nowicjuszy na rynku pracy pełno, a pracodawcy jeszcze wymyślają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bezrobocie to jedno, a drugie to chciwi, nieuczciwi, cwani pseudo pracodawcy, którzy czerpią niebywałą satysfakcję z upodlania ludzi i tylko patrzą kogo by tu wyrolować. Zaczyna się na pracowniku potem skarbówka, ZUS, kontrahenci - a potem taki prezesina z bożej łaski jeden z drugim domagają się szacunku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlatego jest bezrobocie:) Za dużo chętnych, za mało etatów. Słuszna ze wszech miar uwaga - nie zatrudnia się pracownika, jeśli firmy na niego nie stać. Firma to nie MOPS.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie mowie żebyś mnie zatrudniał

ALE

zanim napiszesz ogłoszenie z ofertą pracy SPRAWDŹ czy stanowisko wygeneruje Ci zysk a nie zatrudniaj ludzi po to żeby sobie nimi pomiatać za marne grosze

NIE ZATRUDNIA SIĘ PRACOWNIKA JEŚLI FIRMY NA NIEGO NIE STAĆ!!
ANALIZA FINANSOWA, a nie ego prezesa, JEST PODSTAWĄ DZIAŁAŃ KAŻDEJ ŚWIADOMEJ RYNKU FIRMY!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Już kiedyś to pisałem - pracownik powinien wygenerować czterokrotność swojej pensji brutto dla firmy (jako podmiotu gospodarczego), wtedy jest sens go zatrudniać. Jeśli miałbym Cię zatrudnić za wynagrodzeniem 3000zł brutto, to firma powinna mieć przychód +12.000zł. W tej kwocie zawierają się również stosunkowe koszty stałe działalności firmy (co byś nie mylił tej kwoty z zyskiem netto).
PRACOWNIKU, kadrowcu z zamiłowania, myśl ekonomicznie lub załóż własną firmę, zatrudnij ludzi, płać im wysokie pensje...wtedy porozmawiamy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pytanie jest niejednoznacznie. Każdy ma inne wykształcenie i doświadczenie, zakres obowiązków i odległość pracy od domu. Znaczenie mają także dodatki typu samochód, telefon, ubezpieczenie zdrowotne,(wiem, to luksus) wszystko wpływa na wysokość pensji, która satysfakcjonuje pracownika.

Jak pracodawca chce pracownika, który odwali po łebkach pańszczyznę i poleci do drugiej pracy to zaproponuje byle ochłap najprawdopodobniej na umowę o dzieło, pół biedy jak zlecenie.

Pracodawca szanujący pracownika i zdający sobie sprawę z tego że pracownik jest oddany pracy i kompetentny tylko wtedy gdy pensja daje mu utrzymanie na w miarę godziwym poziomie zaproponuje coś koło 3000 brutto ( ok 2000 netto)

jedno jest pewne za 2000 brutto (1450 netto) nie da się przeżyć (chyba ze mieszka się z rodzicami, albo ma własne mieszkanie nieobciążone hipoteką)

koszty utrzymania jednej samotnej osoby
mieszkanie (wynajem) 1000 -1200 (kawalerka)
opłaty co najmniej 200
bilety / benzyna 250
jedzenie co najmniej 300
RAZEM co najmniej 1750 zł ---- a i tak bida piszczy :)

może trafi to wreszcie do jakiegoś pracodawcy??

PRACODAWCY NIE RÓBCIE Z UCZCIWIE PRACUJĄCYCH LUDZI UPOKORZONYCH BIEDAKÓW. PRACOWNIK Z DEPRESJĄ NIGDY powtarzam NIGDY NIE BĘDZIE DOBRYM PRACOWNIKIEM !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry