Widok

Do osób zarejestrowanych w Urzędzie pracy

Rodzina i dziecko Praca Temat dostępny też na forum:
Czy będąc zarejestrowanym w urzędzie pracy wlicza się to do emerytury?Chodzicie na podpis i co ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie własnie wyrejestrowali,chodzilam na podpis co 2 msc ,bo mialam fajna babke:) życiowa:)
image
a dlaczego Cie wyrejestrowali?? ja chodzę średnio co 1,5 m-ca podpisac liste
Rejestrowałam się w 2 połowie stycznia, w lutym miałam tylko giełdę pracy, w marcu pośrednik i podpis, następna wizyta w czerwcu. też dobrze trafiłam na pośredniczke ;)
skonczyłam zasiłek i nie poszłam na nast.spotknie,nie szukam teraz pracy
image
Od zasiłku dla bezrobotnych powiatowe urzędy pracy opłacają składki na ubezpieczenie emerytalne więc tylko ten płatny okres wlicza się do emerytury....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest sens rejestrowania się,podpowiedzcie mi,mam ubezpieczenie przy mężu,szukam pracy ale nie wiem czy coś tam znajde,już nie raz byłam zarejestrowana,co prawda w innym mieście i nic mi to nie dało,oprócz latania po podpis.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co 3 mies podpis u mnie był.. był bo mnie wykreślili, ponieważ nie przyjechałam na termin w październiku a na karteczce wypisał mi gość na listopad.. i nie dało się im przegadać he he :/ .. Teraz ubezpiecza mnie pracodawca i składki odprowadza na umowę zlecenie.. Jeżeli chcesz to rejestruj się.. Ja sensu nie widzę, skoro masz ubezpieczenie i szukasz pracy.. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A powiedzcie ile teraz wynosi zasiłek dla bezrobotnych?
image
jesli masz mniej niz 10 lat pracy to na reke dostaniesz przez pierwsze 3 msc ok 550 chyba z tego co pamietam a potem przez kolejne 3 460 zł
image
mała ciężarówka - to teraz wszyscy lecą się rejestrować hi hi, to byłby raj gdyby tyle dawali :-)))

Jedno zero za duzo oczywiście
image
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja otrzymuje teraz zasiłek przez pierwsze 3 mies. 524zł
a następne 424zł

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli chcesz skorzystać z jakiegoś kursu albo myślisz o otwarciu własnej firmy - jest sens żeby się zarejestrować :)

poza tym jeśli będziesz zarejestrowana i sama znajdziesz pracę, to przez jakiś czas UP płaci część pensji czy jakoś tak - koleżanka tak ma :)
nikitaa dobrze napisalam ,przez pierwsze 3 miechy dostalwalam 540 okolo ,potem przez 3 msc 460 zł ,nie wiem o co ci chodzi
image
Mala ciężarówka - niie denerwuj sie na moją głupote
bardzo dobrze napisalas oczywiscie, sorki, bez kawy byłam tego dnia ... a wtedy chodzę jak zombie :-)
myślałam że napisalaś przez kolejne "3 460" w sensie 3.460 zł :-)
Pozdrawiam.
image
image
image
Ja też chodzę co 2 miesiące "podpisać listę":) roboty i tak tam żadnej dla mnie mają:)

Ale co piszecie że jak ktoś jest zarejestrowany i sam znajdzie pracę to pracodawca ma jakieś ulgi?
imageimage
tak - nie znam szczegółów :) ale teraz kumpela znalazła sobie pracę, była zarejestrowana i jakąś część będzie płacił UP - nie znam szczegółów :)

http://www.pup.gda.pl/artykuly/270_178_dodatek-aktywizacyjny.html
jak znajdziesz sama pracę, a byłaś zarejestrowana jako bezrobotna to dostaniesz od UP przez kilka miesięcy - nie wiem dokładnie ile - pieniążki za znalezienie pracy. Mój mąż dostawał przez 6 miesięcy ok 300 zł. Teraz nie wiem czy nie jest więcej.
to chyba jedyny powód aby rejestrować się w urzędzie ewentualnie można załapać się na staż, bo nie słyszałam jeszcze by urząd pracy znalazł komuś normalną pracę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To ja sie podczepie pod wątek mam kilka pytań a nigdy nie byłam zarejstrowana.1 lipca moja firma zostaje rozwiązana,pracuje w papierach na 1/2 etatu nalezy mi sie zasiłek? nie ukrywam,że jak mysle o tym co bedzie to wyc mi się chce bo rachunki będa do zaplacenia i do lodowki tez trzeba cos wsadzic i zasilek nawet najmniejszy by sie przydal.Czytałam,że się należy przez 6 miesiecy,ale co jak pojde raz podpisac potem dadza mi jakas smieszna oferte ktora mi nie bedzie odpowidac i nie bede chciala i co od razu mnie skresla? i po zasillku mam?nie wiem jak to wyglada jak gadac z tymi urzedniczkami jakies zyciiowe sa w gdyni?
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry