Widok

Do osób zarejestrowanych w Urzędzie pracy

Rodzina i dziecko Praca Temat dostępny też na forum:
Czy będąc zarejestrowanym w urzędzie pracy wlicza się to do emerytury?Chodzicie na podpis i co ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do stażu to warto.
Raz mi sie udało dostać do USC w Sopocie. Byłam bardzo zadowolona, bo juz na horyzoncie była perspektywa zostania (zastrzyk finansowy stażysty zostawiam bez komentarza), ale zaszłam w ciąże i idylla sie skończyła.

Też nie znam nikogo kto dostałby fajna pracę.
image
image
image
ja jestem zarejstrowana od kwietnia .mamy juz lipiec zadnej oferty z urzedu pracy nie mialam.. za kazdym razem jak tam bylam ( 2 wizyty) ulyszalam "przykro nam nie mam aktualnie ofert dla Pani".. posiadam doswiadczenie i wyksztalcenie wyzsze..
żeby dostac zasiłek musisz mieć przynajmniej najniższą krajową na umowie jeśli masz mniej to nie dostaniesz zasiłku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
załamana...a jakie studia skończyłaś?
ja tez jestem w urzedzie ... i tez slysze nie mam nic dla pani
mam wyzsze pedagogika ogolna po UG, plus podyplomówka z terapii pedagogicznej... pracowalam w sekretraiacie
ja byłam zarejestrowana ale jak sama znalazłam prace to nie dostawałam żadnych pieniedzy od UP
wydaje mi sie ze to tylko wtedy dziala gdy znajdziesz prace w firmie ktora ma swoje ogloszenia w UP ale moze sie myle
image[/url]
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi został przydzielony zasiłek, kiedy zgłosiłam się po macierzyńskim. Wcześniej pracowałam w firmie prywatnej. Dostałam na pół roku, w maju przelali mi złotówkę:D, na koniec lipca mam dostać 400zł z groszami. Jak zgłosiłam się do okienka, to Pani mi nim jeszcze siadłam powiedziała, że ma jedną ofertę, ale nie dla mnie (praca w systemie zmianowym 8-21). Od wejścia do wyjścia z Urzędu minęło dokładnie 5 minut:)
Dziewczyny, a szukacie pracy również na swoją rękę?
Ja szukam czegoś na pół etatu, po przez ogłoszenia, znajomych itp. Jednak wszyscy studzą moje zapały, ponieważ jestem niewystarczająco dyspozycyjna.
Hej,poradzcie mi co zrobic:) jestem zarejestowana w Urzedzie,niedlugo mam tam wizytke.Od poniedzialku zaczynam prace na umowe zlecenie,na 2 m-ce,mam zadzwonic do Urzedu ze znalazlam prace i potem znowu sie rejestrowac?
A niechcecie otworzyc wlasnej dzialalnosci, czy juz nie dja kasy na strt?
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
uppppp
Masz obowiązek poinformować UP w ciągu (chyba) 7 dni od podpisania umowy - dotyczy to także umowy zlecenia. Informacje taką można przekazać mailem. Niestety nie unikniesz wtedy ponownej rejestracji.

Sprawa może się łatwo wydać bo zleceniodawca ma obowiązek zgłosić Cię do ubezpieczenia, które teraz płaci UP. Podejrzewam ze zainteresują sie dlaczego UP Cię nie wyrejestrował.

Niestety nie wiem jaka kara grozi w przypadku gdyby to się wydało. Być może także że komuś się upiekło.
Dziękuję baaardzo za informację :)
Dokładnie, musisz poinformować urząd, że znalazłaś pracę...
Ja osobiście szukam pracy samodzielnie prócz tych spotkań w urzędzie, bo niestety z dobrą pracą ciężko...a czas leci :/
ostatnio jak byłam w PUP - ie była tylko jedna oferta pracy . . . poszukiwali osoby do markety do działu ryby. . .
a ja mam takie pytanie, jestem ubezpieczona w up wraz z coreczka. Mąz prowadzi teraz swoja firme. Powinnam sie wypisac z ubezpieczenia z up i zapisac u meza? Jaka to roznica? Dostaje teraz zasilek.
Dla rzędu jest wielka różnica. Skoro twój mąż pracuje powinnaś być ubezpieczono u niego i to on będzie płacił za twoje ubezpieczenie a nie Urząd :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla Ciebie raczej żadna, bo masz takie samo ubezpieczenie

jak napisała Piwonia, dla UP różnica, bo zaoszczędzili by na Tobie, jak ubezpieczysz się u Męża ;), więc Wy możecie zaoszczędzić pozostając przy ubezpieczeniu w UP :D
imageimage
image
tylko teraz pytanie, czy moge zostac w up? Nie bedziemy mieli zadnych problemow?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

do góry