Widok
pewnie Urząd ma jakiej swoje sposoby by sprawdzać czy małżonek pracuje i może ubezpieczyć członków swojej rodziny inaczej UP poszedł z torbami i każdy by ciał być u nich ubezpieczony
lepiej się jakoś podpytaj lub poszperaj w necie, żebyś później nie miała nie przyjemności lub jakiej kary nie musiała płacić
lepiej się jakoś podpytaj lub poszperaj w necie, żebyś później nie miała nie przyjemności lub jakiej kary nie musiała płacić
zdzwon nalpeiej do urzedu w innym miescie i zapytaj
nie musisz się podpisywać pod męża ubezpieczenie. możesz spokojnie w UP być z dzieckiem. ja jak zapisałam się do UP to ubezpieczyłam pod siebie córkę i męża. mąż dostał umowę to go odubezpieczyłam :) zostałam ja i córka ale nie chce mi się jeździć po zaświadczenie o ubezpiecz. i wypisałam córkę - mąż ją wziął do siebie. i pytam się Pani czy ja też mam się wypisać skoro mąż pracuje ale ona mówi że nie skoro i tak jestem zarejestrowana w urzędzie.
Z ubezpieczeniem nie musisz się martwić.
Ja się rejestrowałam jakiś czas temu, to Pani mnie się zapytała, czy ubezpieczenie mnie i dzieci chcę mieć przez UP, czy mam u męża w pracy.
Także UP nie patrzy na takie rzeczy
Co do wcześniejszej rozmowy, o częstotliwość zgłaszania się.
Ja byłam u nich 15 grudnia i już na 5 stycznia dostałam kolejne wezwanie w sprawie pracy :/ Ale babeczka pod którą podlegam, niestety nie wygląda za sympatycznie ;)
Ja się rejestrowałam jakiś czas temu, to Pani mnie się zapytała, czy ubezpieczenie mnie i dzieci chcę mieć przez UP, czy mam u męża w pracy.
Także UP nie patrzy na takie rzeczy
Co do wcześniejszej rozmowy, o częstotliwość zgłaszania się.
Ja byłam u nich 15 grudnia i już na 5 stycznia dostałam kolejne wezwanie w sprawie pracy :/ Ale babeczka pod którą podlegam, niestety nie wygląda za sympatycznie ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
W grudniu ze szkoleniami było beznadziejnie, teraz idę 5 Stycznia i zobaczę, czy coś nowego będą mieli, bo sama z chęcią bym na jakieś szkolenie poszła, jak już siedzę w domu.
Doradca nie wiem jak sie nazywa, ale babka bardzo nie miła. Skomentowała moją wizytę z córką na zasadzie
"dlaczego Pani przyszła z dzieckiem"
Doradca nie wiem jak sie nazywa, ale babka bardzo nie miła. Skomentowała moją wizytę z córką na zasadzie
"dlaczego Pani przyszła z dzieckiem"
a ciakwe co masz zrobic dzieckiem? ja mam p. Joanne symmpatyczna kobitka
nie wiem czy mozna zmienić, ja omal nie trafiłam to tej "wasze" pani, ale stwierdzila ze mam czekac i udalo sie, ze nie ona
No niestety, ja trafiłam na nią i obawiam się, że będzie mnie ciągać do UP dość często, a że jestem na zasiłku to już w ogóle
Propozycję pracy dostałam od razu za pierwszym razem, pomimo, że nie spełniałam wszystkich wymogów jakie były w ogłoszeniu, to Pani się zawzięła, żebym spotkała się z pracodawcą, bo mam doświadczenie i może ugnie się. ( a tu o uginaniu nie było mowy )
Ja co prawda nie szukam w chwili obecnej pracy, ale muszę jeździć, żeby chociaż ten zasiłek dostawać :)
Propozycję pracy dostałam od razu za pierwszym razem, pomimo, że nie spełniałam wszystkich wymogów jakie były w ogłoszeniu, to Pani się zawzięła, żebym spotkała się z pracodawcą, bo mam doświadczenie i może ugnie się. ( a tu o uginaniu nie było mowy )
Ja co prawda nie szukam w chwili obecnej pracy, ale muszę jeździć, żeby chociaż ten zasiłek dostawać :)
mnie pytała czy szukam, wiec powiedzialam zgodnie z prawda, ze tak, ze wysyłam cv, nawet jedno ze strony urzadu - bez odzewu- i czekam na odpowiedzi, wiec nie musze nigdzie jezdzic, chcialabym otrzymac tą karte poszukujacego pracy, bo wtedy nie płaciłabym za kazdy bilet, ale jeszzce mi sie nie nalezy. a wiecie kiedy bedzie dostepna lista kursów? czy osobiscie czy na stronie tez?