Widok

Do puszystych mam-ile przytylyscie w ciazy??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słyszalam ze kobiety przy sobie z reguly mniej tyja w ciazy, czy to prawda?
Jak bylo w waszym przypadku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nigdy nie należałam do chudych, ale w ciązy przytyłam spoooro;(

Zalezy to od budowy, tendencji do tycia.Myslę, że nie ma reguły.

Sis moja drobna babeczka, przytła w ciązy 28kg!!, a z kolei moja kuzynka - przy sobie całkiem- 6kg!
image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja raczej do puszystych nie należe a w ciazy przytyłam 31kg
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
je jestem puszysta i w ciąży przytyłam 5kg. Mały ważył 3,5kg. Może to zasługa diety cukrzycowej,bo miałam cukrzycę ciezarnych,że przytyłam tylko tyle.
ja nie jestem puszysta, jestem gruba :D
w ciąży jadłam nie trzymając się żadnej diety, przytyłam 13 kg ,zrzuciłam wszystko w ciągu miesiąca od porodu
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja schudłam 4 kg a przybrałam pod koniec ciąży 3,5 kg, więc i tak pół kilo byłam na minusie....Po porodzie schudłam jeszcze 13 kg ale już powoli nadrabiam....:(((
image

image
Ja tak jak Salambo :D
Przytyłam ok 18kg, teraz w zasadzie wszystko zeszło, ale i tak jeszcze duże nadmiary mam :)
imageimage
heh :P mój "normalny" rozmiar to 48-50 ;P w ciąży więcej schudłam jak przytyłam ;) efekt końcowy - 5kg na plusie :)

zaraz po porodzie spadło mi 8 kg :)
1,5 m-ca po porodzie ważyłam 17 kg mniej :P czyli właściwie 12 kg mniej niż przed ciążą :)

teraz mi trochę wróciło :P
a duzo jadlas w ciazy??
hmmm, zachodzac mialanm lekka nadwage, w ciazy przytylam 8kg, lekarz zalecil przytycie do 5kg. urodzilam coreczke 4.5kg , ok 58cm. po 2 tyg. -5kg mniej niz przed ciaza, schudnac musze jeszcze 10kg, przynajmniej tak chce...w swoje ciuchy weszlam 3 tygodnie po ciazy...zaznaczam, ze od poczatku karmilam swoim i sztucznym, a od kilku dni tylko sztucznym...aha nie moge byc na zadnej diecie...jak na razie...
image

image
w ciazy jadlam normalnie, uwielbiam pizze, ale nie mialam zadnych mdlosci i nudnosci w I trymestrze, natomiast na koniec zgaga i mdlosci pojawily sie...h
aha jadlam w miare zdrowo, zwracalam uwage na wazywa i mieso itp...
image

image
Ania - na początku ciąży miałam problem z jedzeniem i to wtedy chudłam :P (w pierwszym trymestrze 5kg) miałam mięsowstręt absolutny - nie byłam w stanie nawet patrzeć na mięso/wędlinę... ani zrobić obiadu... ani nawet zakupów mięsnych :P

później okazało się, że mam cukrzycę ciążową i musiałam zrezygnować ze słodyczy, owoców, smażonego itp. :) więc zapychałam się sałatkami :)
na początku 8mc wystraszyłam się, bo Młody przestał rosnąć :P stwierdziłam - trudno... co ma być to będzie i przestałam odmawiać sobie owoców ;)

Gabryś ważył 3820 kg :) karmię mieszanie - teraz już pół na pół ale pierwsze 2,5m-ca miałam bardzo mało pokarmu :)

+ 8 kg lekko zaokrąglona byłam w dolnej parti ciała :)
9 kg przytyłam w ciąży-9mc z jedzeniem wyglądało tak dzienna porcja-2 l pepsi+ litr lodów+ duża pizza ,zazwyczaj hamburger lub zapiekanka +słodycze +śniadanie obiad kolacja
biedne dziecko :))) serio 2 Litry coli plus fast foody??
ja nawet nie bedąc w ciąży bym się wykończyłą przy takim jedzonku:)
image

+20 kilosów, a kruszyną nie byłam.
Ja przed ciażą wazylam 68kg .W 9 miesiacu ciazy moja waga byla 89 kg ... 21 kg przytyłam.Ale teraz waze 57kg.
no ladnie, widze ze niektore z was nawet schudly po ciazy:)
ja nigdy nie byłam chudzielcem, w ciąży przytyłam 12kg i bardzo szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży :)
tez uwazam ze nie ma reguły na to i masa ciala sprzed ciazy nie ma tu zadnego znaczenia.
Moja kumpela z pracy aktualnie jest w ciazy.ogolnie jest osobą puszystą a teraz(poczatek 8 miesiaca)wyglada tak jak ja w 5 miesiacu wygladalam:P
Mowi ze przytyla aktualnie 8kg.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja karmie piersią cały czas.Nie robilam zadnej diety.Tylko jak moja córeczka się urodzila to przez 3 miesiące nie jadłąm słodyczy,chociaż bylo mi bardzo ciezko,bo uwielbiam słodycze :-)

image
http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1j2bbameo.png[/lin
hehe ja jak wieszosc kobiet wiecznie na diecie przed ciaza doszłam do idealnej wagi. w ciazy przytyłam 18 kg i nie moge zrzucic7kg;/ a nikos ma juz 5miesiecy;/
Ja co prawda nie jestem ani gruba ani puszysta tylko przed ciążą byłam chuda-50 kg przy 175cm:) W ciąży przytyłam w sumie 22kg,teraz zostało mi 7 kg i w końcu czuję się jak kobieta:) a nie jak chudzielec;P
Zapraszam na stronę: http://polecanki.pl

image
moja mama przytyla z moja siostra niecale 8kg ale to byla 3 ciaza.
ja przytylam rowno 20. przed wazylam ok50
Ja przytyłam 19 kilo a nie jestem chudziutka :) Bardzo się bałam, że zostanę po ciąży po prostu gruba. Myślałam, że mało przytyję bo już mam zapasy ale jak widać nie miałam racji. Nie byłam na diecie ale się nie rozżerałam więc nie wiem skąd tyle mi przyszło.
Ginekolog mi powiedziała, że łatwo jest zgubić do 12 kilo. Zgadzam się tyle do końca połogu mi zeszło. Potem zwalilam jeszcze kilka. Zostało mi 2 kilo do zwalenia ale przez święta sobie dodalam kilo więc razem jestem 3 na pluse.
Parząc na znajome mamy to malo :)))) i mniej niż się balam, że będę ważyć:))) A i karmię w sposób mieszany a mam ekonomiczne ilości mleka bynajmniej nie tryska :) Ostatnio więczej butelka niż pierś niestety... To pewnie nie pomaga w utracie wagi.
Monika nie odczułąm tego ,żeby było biedne dziecko !!Raczej było mega zadowolone jedząc to czego się domagało-urodził się zdrowiutki jest piękniutki to nic tylko takie rzeczy całą ciążę zajadać hehe

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

do góry