Widok
Dobry Endokrynolog ?
Witam.
Chce zajść w ciążę i mam za wysoką prolaktynę, ale pani ginekolog już mi przepisała tab. oraz skierowała do endokrynologa z racji ciut za wysokiego wyniku badania FT4 wiec potrzebuje dobrego endokrynologa z możliwością szybkiej wizyty, a nie żeby czekać pół roku (prywatna wizyta wchodzi w rachubę za przystępną cenę :]).
Proszę o informacje, gdyż chcemy z mężem jak najszybciej dzidzię, a staramy się już troszkę czasu :( Z góry dziękuje.
Chce zajść w ciążę i mam za wysoką prolaktynę, ale pani ginekolog już mi przepisała tab. oraz skierowała do endokrynologa z racji ciut za wysokiego wyniku badania FT4 wiec potrzebuje dobrego endokrynologa z możliwością szybkiej wizyty, a nie żeby czekać pół roku (prywatna wizyta wchodzi w rachubę za przystępną cenę :]).
Proszę o informacje, gdyż chcemy z mężem jak najszybciej dzidzię, a staramy się już troszkę czasu :( Z góry dziękuje.
Mialam ten sam problem, moja endokrynolog polecila mi najlepszy lek na obnizenie prolaktyny - Dostinex. Jest bardzo drogi, ale kupuje sie go na pastylki i bierze pol lub cwierc tabl raz na dziesiec dni. Dwie tabletki wychodza jakies 60z w mojej aptece. Nie ma zadnych skutkow ubocznych typu, bole glowy lub nudnosci. Nie daj sobie wcisnac nic innego. Ja po dwoch miesiacach bylam w ciazy. Aha, i jeszcze jedno, zanim pojdziesz do endokrynologa zrob sobie swieze badanie prolaktyny godzinowej. Polega to na tym, ze pobieraja ci krew na czczo, potem dostajesz tabletke "stresu" (nie pamietam medycznej nazwy) i znowu pobieraja krew. Dobry ginekolog - endokrynolog nie przepisze ci nic na prolaktyne bez tego badania.
Pozdrawiam i zycze wytrwalosci :)
Pozdrawiam i zycze wytrwalosci :)
no my sie juz staramy 3 lata i nic. Ginekolog tez przepislala mi Dostinex i juz biore go 3 tyg i tez nie mam zadnych obiawow :) Znalazlam endokrynologa - ginegologa i w przyszym tyg ide na wizyte ze wszystkimi badaniami, ktore robilam miesiac temu przed braniem dostinexuczyli prolaktyna z obciązeniem, tsh i ft4 i teraz mam zamiar zrobic tsh nowe i zaniesc wyniki to tego endo.-gino. No i mam nadzieje , ze zajde w ciaze juz nie bawem....
osobiście nie polecam.... naczekasz się tylko na poczekalni, p. doktor przyjmuje ciężarne (i nie tylko) pomiędzy umówionymi na konkretną godzinę pacjentkami, byłam u niej nie raz, nawet ciążę zaczynałam u niej, ale w końcu powiedziałam dość.... szczególnie, że za odczytanie wyniku zapłaciłam tyle, co za wizytę z badaniem na fotelu.....
zresztą poczytaj na forum, jest wiele informacji na jej temat
zresztą poczytaj na forum, jest wiele informacji na jej temat
Podejrzewam, ze nie mam tarczycy, ale moja ginekolog mnie wysyla wlasnie do endokrynologa. Mam za wysoka prolaktyne , ale biore juz Dostinex i bardzo chce juz zajsc w ciaze no , ale cos mi to nie wychodzi :( Naczytalam sie za duzo zlych opini znanych endokrynolog na rangingu lekarzy i teraz po prostu jedna wilka niewiadomo do kogo isc... Ale dziekuje bardzo za podpowiedzi i jutro zadzownie do dr Tyrkin i zobaczymy :)
nie wychodzi, bo za bardzo chcesz - ja tez tak mialam. Ja akurat wyjechalam z kraju na trzy miesiace, nie myslalam o ciazy, tylko cieszylam sie tym, co w danej chwili mialam. A jak wrocilam, to bardzo szybko zaszlam w ciaze :). Az moja ginka byla zdziwiona i to bardzo. I powiedziala: ledwo, co dalam pani ten Dostinex, a pani juz w ciazy!!! Moze sie zawiodla, ze za szybko zadzialal i kasy nie zdazyla zgarnac :)
Ja od niedawna chodzę prywatnie do dr Danuty Kuriata (z polecenia). Przyjmuje w Gdyni, na ul. Batorego 24/5, tel. 58 352-10-10. Nie trzeba długo czekać na wizytę. Koszt wizyty 120zł. Zbadała mnie od stóp do głowy, psłuchała, zważyła. Przeprowadziła wywiad. Odpowiedziała na każde zadane przeze mnie pytanie. Zapisała dodatkowe badania do wykonania (przedtem endo, do kt. chodziłam tylko spojrzał na wyniki i przespisał dawkę leku - w moim przypadku Euthyrox ponieważ jestem po operacji tarczycy. W poczekalni pani, która rejestruje mierzy ciśnienie tuż przed wizytą i za każdym razem.
Dodam jeszcze, że przed zajściem w ciążę też miałam za wysoki poziom prolaktyny i mój Gin. zapisał mi Bromergon.
Teraz moje szczęście-mój synek ma już 8 lat.
Pozdrawiam,
Ania
Dodam jeszcze, że przed zajściem w ciążę też miałam za wysoki poziom prolaktyny i mój Gin. zapisał mi Bromergon.
Teraz moje szczęście-mój synek ma już 8 lat.
Pozdrawiam,
Ania
polecam dr Michalskiego. Przyjmuje na terenie trójmiasta w placówkach Lux-Medu. Pan Dr jest osobą specyficzną ale jest bardzo dobrym specjalistą. Chociaż trzeba upominać o czytelne wypisywanie recept ;)
Dobrym specjalista jest też pan Dr Kazmirowicz :) przyjmuje w Evi-medzie :) Koleżanka do niego chodzi i jest wręcz "zakochana":D
Dobrym specjalista jest też pan Dr Kazmirowicz :) przyjmuje w Evi-medzie :) Koleżanka do niego chodzi i jest wręcz "zakochana":D
Od niedawna chodzę prywatnie do dr Danuty Kuriata (z polecenia). Przyjmuje w Gdyni, na ul. Batorego 24/5, tel. 58 352-10-10. Nie trzeba długo czekać na wizytę. Koszt wizyty 120zł. Zbadała mnie od stóp do głowy, osłuchała, zważyła. Przeprowadziła wywiad. Odpowiedziała na każde zadane przeze mnie pytanie. Zapisała dodatkowe badania do wykonania (przedtem endo, do kt. chodziłam tylko spojrzał na wyniki i przespisał dawkę leku - w moim przypadku Euthyrox ponieważ jestem po operacji tarczycy. W poczekalni pani, która rejestruje mierzy ciśnienie tuż przed wizytą i za każdym razem.
Pozdrawiam,
Ania
Pozdrawiam,
Ania
miałam okazję być na konsultacji u dr Sucheckiej-Rachoń, mam dość skomplikowane schorzenie tarczycy, i po wizycie u paru wybitnych specjalistów została wskazana jako lekarza, który będzie potrafił rozwiać znaki zapytania... trafiła w sedno :)....polecam ją z czystym sumieniem bardzo konkretna lekarka, czuje się u niej na wizycie, że ma duże doświadczenie i wiedzę.
przed wizytą zrób komplet badań (usg, tsh, ft4 i prolaktynę) bez tego nikt nie będzie w stanie nic ci powiedzieć...
i pamiętaj że na wizytę do dobrego endokrynologa trzeba czekać, jeżeli ktoś ma terminy z dnia na dzień to raczej wybitnym specjalistą nie jest.
przed wizytą zrób komplet badań (usg, tsh, ft4 i prolaktynę) bez tego nikt nie będzie w stanie nic ci powiedzieć...
i pamiętaj że na wizytę do dobrego endokrynologa trzeba czekać, jeżeli ktoś ma terminy z dnia na dzień to raczej wybitnym specjalistą nie jest.
Z tarczycą to ma Pani prawdopodobnie problem z kręgiem C7 lub jest to wrodzone. Poogłądać:
http://www.tvp.pl/styl-zycia/zdrowie-i-uroda/recepty-jedynki/wideo/tarczyca-w-uspieniu/31957
Może też być inny problem:
http://www.kregoslup.polbox.pl/pages/kosc_ogonowa.htm
Znam fajne urządzenie, które może Pani pomóc się wyleczyć. Sam z niego korzystam na trochę inne dolegliwości, ale na pewno może Pani pomóc w problemie. Prawdopodobieństwo zajścia w ciąże może być wielokrotnie większe niż przy tradycyjnym ,,leczeniu". W ciągu pół roku
stosując odpowiednie zabiegi może pani wyleczyć tarczycę. Dla Ceragemu tarczyca to ,,pikuś"( o ile nie wycieli i nie jest to ostatnie stadium przed zgonem).
http://www.tvp.pl/styl-zycia/zdrowie-i-uroda/recepty-jedynki/wideo/tarczyca-w-uspieniu/31957
Może też być inny problem:
http://www.kregoslup.polbox.pl/pages/kosc_ogonowa.htm
Znam fajne urządzenie, które może Pani pomóc się wyleczyć. Sam z niego korzystam na trochę inne dolegliwości, ale na pewno może Pani pomóc w problemie. Prawdopodobieństwo zajścia w ciąże może być wielokrotnie większe niż przy tradycyjnym ,,leczeniu". W ciągu pół roku
stosując odpowiednie zabiegi może pani wyleczyć tarczycę. Dla Ceragemu tarczyca to ,,pikuś"( o ile nie wycieli i nie jest to ostatnie stadium przed zgonem).
Odnośnie WHO to wszystkie zabiegi jakie wykonuje urządzenie ceragem czyli : masaż, chiropraktyka, akupunktura, moksa i podczerwień są oficjalnie uznane jako zabiegi lecznicze. A Ceragem ma certyfikat urządzenia medycznego jako jedyny na rynku. I wcale nie muszę nikomu pomagać, dalej możecie biegać po specjalistach - mam to gdzieś.
Leczyłam się u Pani Sucheckiej Rachoń, niestety nie mogę powiedzieć o niej dobrych słów. Nie prowadzi kart pacjenta, stąd na każdej wizycie trzeba opisywać wszystko od nowa, ponieważ Pani Doktor nie pamięta pacjenta. Badania wykonuje w złym momencie cyklu i w związku z tym leczy na chorobę, której tak naprawdę się nie ma.
Pierwsza wizyta 150 zł, druga i kolejne 120. Jak mówiłam wcześniej niestety Pani Doktor nie prowadzi karty i nie pamięta pacjentów, także za kolejne wizyty również pobiera 150 zł.
Osobiście nie polecam.
Pierwsza wizyta 150 zł, druga i kolejne 120. Jak mówiłam wcześniej niestety Pani Doktor nie prowadzi karty i nie pamięta pacjentów, także za kolejne wizyty również pobiera 150 zł.
Osobiście nie polecam.
Też się leczę u Pani dr od endokrynologii (nie polecam, bo jest tak oblężona, że na razie nie przyjmuje już nowych pacjentów) i ona prowadzi karty. Gdy trzeba, udostępnia je (gdy potrzebuję na komisję, bo jestem na rencie), a niedawno moja koleżanka wróciła do niej po 12 latach chodzenia po różnych endo i okazało się, że jest jej karta! Nie wiem, czy mam racje, ale chyba to jest obowiązek lekarza, by mieć kartotekę pacjenta.
A tutaj https://febumed.pl/oferta_/1018-Endokrynologia już zaglądaliście? Jeśli nie, to myślę, że warto. Jest tam bowiem namiar na gabinet, gdzie przyjmuje endokrynolog. Poza tym znajdziecie tam również wiele ciekawych i praktycznych informacji na temat chorób z jakimi należy się udać do takiego specjalisty. Rozejrzyjcie się tam na spokojnie.
Jeżeli szukacie dobrego endokrynologa to z czystym sumieniem mogę polecić wam https://endokrynologia-wroclaw.pl/ . Tutaj bez problemu znalazłam dobrego specjalistę. Miałam wykonane niezbędne badania i przede wszystkim wyniki wyszły dobrze co bardzo mnie cieszy
Polecam zapisać się do http://arcz.pl/od-kilku-lat-lecze-sie-u-endokrynologa/ wybitny lekarz.