Widok
Dobry Endokrynolog ?
Witam.
Chce zajść w ciążę i mam za wysoką prolaktynę, ale pani ginekolog już mi przepisała tab. oraz skierowała do endokrynologa z racji ciut za wysokiego wyniku badania FT4 wiec potrzebuje dobrego endokrynologa z możliwością szybkiej wizyty, a nie żeby czekać pół roku (prywatna wizyta wchodzi w rachubę za przystępną cenę :]).
Proszę o informacje, gdyż chcemy z mężem jak najszybciej dzidzię, a staramy się już troszkę czasu :( Z góry dziękuje.
Chce zajść w ciążę i mam za wysoką prolaktynę, ale pani ginekolog już mi przepisała tab. oraz skierowała do endokrynologa z racji ciut za wysokiego wyniku badania FT4 wiec potrzebuje dobrego endokrynologa z możliwością szybkiej wizyty, a nie żeby czekać pół roku (prywatna wizyta wchodzi w rachubę za przystępną cenę :]).
Proszę o informacje, gdyż chcemy z mężem jak najszybciej dzidzię, a staramy się już troszkę czasu :( Z góry dziękuje.
Mialam ten sam problem, moja endokrynolog polecila mi najlepszy lek na obnizenie prolaktyny - Dostinex. Jest bardzo drogi, ale kupuje sie go na pastylki i bierze pol lub cwierc tabl raz na dziesiec dni. Dwie tabletki wychodza jakies 60z w mojej aptece. Nie ma zadnych skutkow ubocznych typu, bole glowy lub nudnosci. Nie daj sobie wcisnac nic innego. Ja po dwoch miesiacach bylam w ciazy. Aha, i jeszcze jedno, zanim pojdziesz do endokrynologa zrob sobie swieze badanie prolaktyny godzinowej. Polega to na tym, ze pobieraja ci krew na czczo, potem dostajesz tabletke "stresu" (nie pamietam medycznej nazwy) i znowu pobieraja krew. Dobry ginekolog - endokrynolog nie przepisze ci nic na prolaktyne bez tego badania.
Pozdrawiam i zycze wytrwalosci :)
Pozdrawiam i zycze wytrwalosci :)
no my sie juz staramy 3 lata i nic. Ginekolog tez przepislala mi Dostinex i juz biore go 3 tyg i tez nie mam zadnych obiawow :) Znalazlam endokrynologa - ginegologa i w przyszym tyg ide na wizyte ze wszystkimi badaniami, ktore robilam miesiac temu przed braniem dostinexuczyli prolaktyna z obciązeniem, tsh i ft4 i teraz mam zamiar zrobic tsh nowe i zaniesc wyniki to tego endo.-gino. No i mam nadzieje , ze zajde w ciaze juz nie bawem....
osobiście nie polecam.... naczekasz się tylko na poczekalni, p. doktor przyjmuje ciężarne (i nie tylko) pomiędzy umówionymi na konkretną godzinę pacjentkami, byłam u niej nie raz, nawet ciążę zaczynałam u niej, ale w końcu powiedziałam dość.... szczególnie, że za odczytanie wyniku zapłaciłam tyle, co za wizytę z badaniem na fotelu.....
zresztą poczytaj na forum, jest wiele informacji na jej temat
zresztą poczytaj na forum, jest wiele informacji na jej temat
Podejrzewam, ze nie mam tarczycy, ale moja ginekolog mnie wysyla wlasnie do endokrynologa. Mam za wysoka prolaktyne , ale biore juz Dostinex i bardzo chce juz zajsc w ciaze no , ale cos mi to nie wychodzi :( Naczytalam sie za duzo zlych opini znanych endokrynolog na rangingu lekarzy i teraz po prostu jedna wilka niewiadomo do kogo isc... Ale dziekuje bardzo za podpowiedzi i jutro zadzownie do dr Tyrkin i zobaczymy :)
nie wychodzi, bo za bardzo chcesz - ja tez tak mialam. Ja akurat wyjechalam z kraju na trzy miesiace, nie myslalam o ciazy, tylko cieszylam sie tym, co w danej chwili mialam. A jak wrocilam, to bardzo szybko zaszlam w ciaze :). Az moja ginka byla zdziwiona i to bardzo. I powiedziala: ledwo, co dalam pani ten Dostinex, a pani juz w ciazy!!! Moze sie zawiodla, ze za szybko zadzialal i kasy nie zdazyla zgarnac :)
polecam dr Michalskiego. Przyjmuje na terenie trójmiasta w placówkach Lux-Medu. Pan Dr jest osobą specyficzną ale jest bardzo dobrym specjalistą. Chociaż trzeba upominać o czytelne wypisywanie recept ;)
Dobrym specjalista jest też pan Dr Kazmirowicz :) przyjmuje w Evi-medzie :) Koleżanka do niego chodzi i jest wręcz "zakochana":D
Dobrym specjalista jest też pan Dr Kazmirowicz :) przyjmuje w Evi-medzie :) Koleżanka do niego chodzi i jest wręcz "zakochana":D