Widok
A czy ten KETOZEN działa trwale? Nie wrócił łupież po odstawieniu szamponu? Ma w składzie coś co rzeczywiście leczy, a nie "zalecza"? Czytałam gdzieś, że można zakładać rzeczywistą skuteczność, kiedy w składzie znajduje się cyklopiroks. W google napisali, że działa przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo, przeciwbakteryjnie i w ogóle przeciw... Swoją drogą - myślałam, że Ziaja jest marką do kupienia praktycznie wszędzie, nie tylko w aptece..
Ja uzywam szamponów przepisanych przez dermatologa. Pomogły, po ok. tygodniu łupież ustąpił. Używam oczywiście tych szamponów zapobiegawczo bo to taka choroba która powraca. Używam szamponów stieprox, selsun blue i polytar czy jakos tak, dodatkowo elocom w plynie i masc na P ale nazwy nie pamietam. Szkoda pieniedzy na nizorale i inne takie. Tylko że wymienione szampony są chyba tylko na recepte.
Mi oprócz szamponu przeciwłupiezowego (na dobrą sprawę każdy z pirytionianem cynku) pomaga nałożenie od czasu do czasu na samą skórę głowy oleju rycynowego. Bardzo poprawia kondycję nie tylko skóry, ale i włosów!
Oleje, olejki itd. to fajna sprawa. Ja lubię od czasu do czasu nałożyć Amlę. Włosy są po niej błyszczące i mięciutkie w dotyku.
A do spraw "łupieżowych" - widziałyście może taką aplikację Analizator Skóry Głowy? Przyuważyłam ją na facebooku i ciekawi mnie, co Wy Babeczki na to http://www.facebook.com/zdrowe.i.piekne.wlosy?sk=app_190322544333196
A do spraw "łupieżowych" - widziałyście może taką aplikację Analizator Skóry Głowy? Przyuważyłam ją na facebooku i ciekawi mnie, co Wy Babeczki na to http://www.facebook.com/zdrowe.i.piekne.wlosy?sk=app_190322544333196
Podsumowanie:
Dyskusja dotyczy skutecznych sposobów na walkę z łupieżem, gdzie użytkownicy dzielą się osobistymi doświadczeniami z różnymi szamponami przeciwłupieżowymi. Wśród najczęściej polecanych produktów znalazły się Nizoral, Ketozen Ziaja, Polytar, Head & Shoulders oraz szampony przepisane przez dermatologów takie jak Selsun Blue i Stieprox. Użytkownicy podkreślają znaczenie konsultacji z dermatologiem, ponieważ łupież może być objawem łojotokowego zapalenia skóry, a także zwracają uwagę na ważność mycia szczotek i grzebieni tym samym szamponem oraz stosowania naturalnych olejów, takich jak olejek rycynowy czy tamanu, jako uzupełnienia leczenia. Wiele osób zauważa, że skuteczność szamponu jest indywidualna i wymaga czasu, a problem często powraca po przerwaniu stosowania, dlatego warto eksperymentować z różnymi produktami i metodami pielęgnacji.