Widok

Dobry weterynarz - gdzie w Gdańsku/Trójmieście?

Witam

Poszukuję dobrego weterynarza na terenie Gdańska/Trójmiasta dla pieska z problemami żołądkowymi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko Sylwia Chmiel - Gdańsk Brzeźno - najlepszy weterynarz w Trójmieście.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam z całą odpowiedzialnością dr Kończaka Seniora z Rumi. Prawdziwy lekarz, super podejście i ogromne doświadczenie. Mam do niego pełne zaufanie. Jego diagnozy zawsze były strzałem w dziesiątkę. Polecam wszystkim, dla których zdrowie pupila jest najważniejsze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dr Eryk Ratajski i dr Maciej Debis - obaj z Lecznicy Stryjska z Gdyni Redłowa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A gdzie przyjmuje ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja też nie polecam tych lekarzy z ul Gdyńskiej . Moja suczka była tam operowana. Byli mili dopóki suczka była w miarę dobrym stanie, Naprawdę myślałam , że mają dobre serca. Gdy była umierająca usłyszałam od tego lekarza Dariusza Sularza nagle , że już nie będzie miał chyba czasu dla niej , bo będzie zajmował się już innymi zwierzętami .Moja ukochana psinka zmarła niedługo później w cierpieniach, a my jeździliśmy po innych gabinetach weterynaryjnych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polecam dr Górkę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W tej przychodni są też inni lekarze; nie polecam dr Anny B. Nie ma serca dla zwierząt. Do kontenera z moim kotem nawet nie zajrzała. Mogłam przyjść bez zwierzaka bo tylko na podstawie moich słów postawiła diagnozę. Uratował kota dr Eryk Ratajski z lecznicy na ul. Stryjskiej w Gdyni. Rewelacyjny lekarz!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tez potwierdzam,ze dr Taube z Osowej jest swietna. Mieszkam w Pruszczu-Gd. i kiedy zyl ojciec tej Pani tez dr weterynarii to bylam stala pacjntka ze zwierzakami u pana dr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko nie Kieza - więcej poświęca czasu na wyklady niż leczenie zwierzaka. Pewnie tym wyrabia sobie markę miłego, co z tego kiedy za tym nie idzie profesjonalizm. Sam sobie wydaje rekomendacje!!! o czym to świadczy!! Zwierzeta to już mniej go ruszają.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiem skad te dobre opinie o cioci Oli i drugim lekarzu z Żabianki na Gdyńskiej. Może do obcinania pazurków, pogaduszek i obcałowania pupila jest Ok- Mój piesek był pod opieką p. Oli i jej kolegi przez bardzo długi czas, w tym robiłam wiele badań, usg. :Lekarze Ci nie rozpoznali niepokojących objawów- małe liczne guzki w okolicy sutków. nie zlecili badań, sprawę na liczne zapytania zbagatelizowali. Kiedy po paru miesiącach zmieniliśmy lekarza na Opolską okazało się , że potrzebna szybka operacja, chemioterapia, są liczne przerzuty . Piesek jest bardzo słaby,, wychodzą włosy, dostaje silne leki, poprawy nie widać. Kiedy znalazłam artykuł nt. nowego leku antynowotworowego pod nazwą Hylandia blushwood ( ebc46) i wraz z artykułem badań klinicznych przyniosłam lekarzowi, nie miał ochoty zapoznać się. Jesteśmy bezsilni wobec postawy lekarzy - lepszych, gorszych i tych którzy uważają się za wybitnych ale w obliczu konkretnych poważnych przypadków nie zawsze podejście jest takie jakie oczekujemy. Widać trzeba mieć szczęście jak w totku albo swojego zaprzyjaźnionego wybitnego lekarza aby zrobił wszystko co może ratując naszych pupili. Stwierdzam to z przykrością i nie wierzę w doskonałe referencje tych wybitnych.

pozdrawiam wszystkich
Marysia Gda

Ja mogę polecić panią dr Taube z Osowej, bardzo dobrze opanowała alergię u mojego psa, a walczyliśmy z tym dłuższy czas.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wypowiem się o chorobie pęcherza, ale o raku, i z jego perspektywy Kiezy nie polecam. Są inni szybsi w działaniu, mniej zorientowani na pieniądz; bardziej empatyczni i informujący o tym co robią. Jeśli już do tego Pana idziecie, to dajcie szansę drugiej opinii. I na boga RTG przy nowotworze to podstawa, ale nie "tutaj". Dla spokoju swojego sumienia wykonajcie na własną rękę. W moim przypadku druga opinii przyszła za późno i zorientowałem się, że to co u tego Pana zajmuje 3-4 tygodnie, można załatwić w jeden dzień (krew, biopsja, usg i bonusowo RTG (bo ten Pan nie kierował - pewnie wiedział co tam będzie i nie będzie z tego miał tego, co złudna nadzieja właściciela czworonoga zapewnia )). Zanim wizyta u takiego "specjalisty", trzeba wykonać podstawowe badania, nawet na własną rękę, jak powiedziałem, są placówki, które zrobią wszystko na miejscu od razu i współpracują z innymi osobami mieniącymi się psimi onkologami. Czy lepsi od tego Pana nie wiem, ale wiele bym dały, żeby sprawdzić... Wracając do tematu, można poszperać w sieci, tematów o tym Panu nie brakuje, a wiele mogę potwierdzić, niestety za późno.
przychodnia UWETERYNARZA w Pruszczu Gdańskim lub w Gdańsku na Czarnym Dworze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
się nadrobi - oby tylko na szczepieniach :)
jest na przeciwko bloku, w którym kiedyś mieszkałam, byłaś obok :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Domyślam się , dlaczego niestety.. samej mi było smutno , człowiek się przywiązuje :( Na osiedlu mamy? Nie zauważyłam , ale nadrobi się to ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ruda na osiedlu mamy weterynarza - podobno dobry i nawet w nd przyjmuje :)
a drugi gabinet całodobowy - też wiem gdzie jest, niestety :(
A dziękuję , już sobie patrzę :) Jaką masz psicę i jaki/a jest znajda ? :))
Polecałam w tym wątku, wyżej:

http://animalgarden.pl/

Jutro się tam wybieram z moją psicą i moim znajdą :)
Poleć , możliwe że skorzystam :)))
Ja Ci mogę polecić kogoś z Gdańska, blisko obwodnicy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podsumowanie:

Podsumowanie zawiera rekomendacje i opinie dotyczące weterynarzy w Trójmieście (Gdańsk, Gdynia, Rumia, Pruszcz Gdański). Wśród polecanych gabinetów znalazły się: Gabinet Reksio w Pruszczu Gdańskim, dr Kończak z Rumi, Animal Garden, Sobotka na Czarnym Dworze w Gdańsku, VETLAND na Ujeścisku, dr Kieza specjalizujący się w onkologii, Trójmiejska Klinika Weterynaryjna przy Bulońskiej 16 czynna 24 godziny, gabinet na Słowackiego (animal.med), dr Taube z Osowej oraz dr Eryk Ratajski z Gdyni. Dyskusja zawiera również negatywne opinie o niektórych lekarzach i placówkach, podkreślając znaczenie profesjonalizmu, empatii i dokładnej diagnostyki w opiece weterynaryjnej. Użytkownicy podkreślają, że dobry weterynarz powinien posiadać zarówno wiedzę medyczną, jak i odpowiednie podejście do zwierząt oraz ich właścicieli.
do góry