Widok

Dom Wypoczynkowy „RZEMIEŚLNIK”

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,

Proszę Was o pomoc i zdanie na temat Domu Wypoczynkowego „RZEMIEŚLNIK” na ul. Piastowskiej w Gdańsku Jelitkowie. Był ktoś tam z Was na weselu lub wyprawiał własne ???

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fotografowałam tam wesele we wrześniu 2008 r. i byłam pozytywnie zaskoczona. sala ze stolikami i sala do tańczenia oddzielone szerokim przejściem, więc jednocześnie widać parkiet, ale można też porozmawiać przy stolikach (muzyka nie jest tam bardzo głośna). właściciele również sami zajmują się przystrojeniem sali. jedzenie bardzo dobre i na czas. kucharz osobiście wita wszystkich gości, a podczas imprezy spaceruje wśród stolików i zabawia towarzystwo miłą rozmową.
z mojej perspektywy jako obsługi - polecam.
Jakoś mam wrażenie, że nie wiele osób wie jak wyglądają tam wesela. Ogólnie mało na forum wspomina się o tym miejscu.
szczerze mówiąc to ja niedaleko mieszkam i nawet nie widziałam ze coś takiego jest...zresztą nazwa niezbyt zachęcająca...
image

image

image

Bylam gosciem na weselu w "Rzemieślniku" i to co mi nie odpowiadało to obsługa,która prawie wogle nie sprzątała ze stolow, średnio smaczne jedzenie i te kolumny między goścmi siedzącymi przy stolach.Parkietu też niestety nie widać z sali, co akurat mi nie podobalo.Fajna jest natomiast lokalizacja blisko plazy.
image
ja mialam wesele w pazdzierniku 2007, wszystko ok, ja mialam dostep do sali na dole i u gory, mielismy za darmo nocleg przez caly weekend, choc do domu mam 10 minut... mi kolumny nie przeszkadzaly. mozna ulozyc 8-10 osobowe stoliki i juz nie ma problemu kolumn. troche za malo obslugi, ale sprawnie im to szlo. oranzeria byla traktowana jako palarnia, bo w pazdzierniku jest dosc zimno.parkiet widac z sali i nie jest za glosno.
na maila moge wyslac ci pare zdjec jak to wygladalo, wiem, ze mieli miec zmiany, ale nie wiem czy tak jest.
lokalizacja rewelka, ja mialam okolo 65 gosci przyjezdnych i wszyscy poza gdanska i chodzilismy na spacery itp, a na zdjecia polecam tam plaze, niedaleko, a nie ma tak wielu ludzi.
jak chcesz to pisz na mojego maila pytania.
pzdr
image

image
Izulucha czytałam Twoje wypowiedzi na forum ale dziękuję raz jeszcze za opinie. Jeżleli możesz prześlij mi kilka fotek na e-mail : meggg_0110@wp.pl
Interesuje mnie wygląd sali, stołów i jedzenia. Sala była przez Was osobiście strojona czy Rzemieślnik ma to w cenie ? Jak wygląda sprawa z alkoholem ( własny czy od nich ) ? Poprawiny też tam robiliście - jaki koszt ?

dzięki :-)
czy ja również mogę poprosić namaila zdjecia z wesela?? moj mail to madzia_567@wp.pl
Cześc:)mam probę mogłabyś mi również wysłać kilka fotek z wystrojem sali na maila marli19@wp.pl z góry dziękuję
Czesc czy ja również mogę poprosić namaila zdjecia z wesela?? moj mail patryk3000@aol.com DZIEKI :)
Witam serdcznie Izulucha,
planuje wesele w tym roku i mocno zastanawiam się nad Rzemieślnikiem. Czy mogłabym prosic o kilka fotek: sali, wystroju, układu stołów, na : mmichalska222@wp.pl
Dzięki bardzo,
pozdrawiam!
witam! czy moglabym rowniez poprosic o kilka fotek. mam juz zarezerwowany termin w "rzemieslniku", ale czytajac inne negatywne opinie troche sie martwie... z gory dziekuje
moj mail: asia.barczewska@wp.pl
ja również poprosze o zdjęcia na maila i jakbys miała menu jakie mieliście będe wdzięczna oleka20_83@o2.pl
ja również poprosze o zdjęcia na maila i jakbys miała menu jakie mieliście będe wdzięczna oleka20_83@o2.pl
jeśli mogę prosić o zdjęcia z rzemieślnika, będę wdzięczna ewa.1106@wp.pl
Gosiaro możesz powiedzieć kiedy byłaś na tym weselu ?
robilismy tam kilka lat temu szkolenie firmowe połączone z tzw. bankietem - powiem szczerze , ze nie mam dobrej opinii. Mimo, ze kasy firma wydała sporo , jedzenia było mało , nie było na stołach całego ustalonego menu ....:-( , kieliszki do wina podano brudne każdy inny, obsługa marna. Wiele naobiecywano a mało z tego dotrzymano. Szkolenie było w czerwcu , spodobała nam sie sala z tarasem przy ładnej pogodzie była super ale poza tym pożałowalismy ,że sie skusilismy na Rzemieślnika - juz nigdy nie skorzystaliśmy z ich usług. To było kilka lat temu mam nadzieję , ze tam sie zmieniło na lepsze.
Od 2 lat jest tam nowy zarządzajacy i moim zdaniem zmieniło sie tam na lepiej Byłam pracownikiem recepcji w Rzemieślniku Znam ten obiekt jak własna kieszeń. Obecny dyrektor mysle ze jest konkretny i poziom świadczonych usług znacznie sie podniósł. Polecam!
hej,

wysle fotki wszystkim, tylko piszcie mi do mnie na maila, bo czasami jestem nie do konca na biezaco...postaram sie wyslac w ten weekend i sorki za zwloke
image

image
Hej.
Ja byłam tylko oglądać z narzeczonym (zdecydowaliśmy się ostatecznie na Magnata), ale mieliśmy dylemat.
Generalnie bardzo konkretna babeczka i koleś. Pokazywali nam zdjęcia z ustrojoną salą (ale ustrojenie kosztuje dodatkowo), tyle, że robiło wrażenie. Teraz remontują ta salę do tańczenia - będzie w jasnych kolorach.
Poza tym nie biorą korkowego, menu interesujące.
Nie byłam, więc nie wiem jak to wygląda w ostateczności, ale mnie do siebie prawie przekonali - nie byli nachalni, tylko rzeczowi i konkretni.
Tyle.
I w zasadzie może się w końcu przywitam, bo to już kolejny post i zapewne nie ostatni, bo niecały tydzień temu się zaręczyliśmy, 22 sierpnia mamy ślub (tego roku!) więc będę korzystać z niebywałej kopalni wiedzy, którą jest to forum :)
hej, ja mam równiez tam wesele, moge prosic jakies fotki? k_raczkowska@wp.pl
hej, ja mam równiez tam wesele, moge prosic jakies fotki? k_raczkowska@wp.pl
my sie zastanawialismy nad rzemieslnikiem, ale wybralismy zaraz obok nautilis-znacznie, znacznie ladniej:) ale gosci pewenie polozymy w rzemieslniku spac
A jaki cennik jest tam za nocleg gości ? ile miejsc i jaka cena za osobę za wesele?
ja wzielam pokoje turystyczne dla gosci, 40zl za os., łazienka jest na korytarzu, cena w rzemieślniku to 160zł za os.
pytaliśmy sie o te pokoje turystyczne-odpowiedz byla taka ze "no my je raczej dla jakichs wycieczek, kolonii, gosciom weselnym sie chyba nie spodobaja, poza tym my je tylko w lecie, bo nie ogrzewane"
a ceny na ten rok sa takie: 320/pokoj 4s, 255/pokoj 3os, 220/pokoj 2os. Miejsc jest sporo, ale tylko 2 pokoje 4 osobowe

Natomiast w Posjdonie sa pokoje za 260/pokoj "2-osobowy" w ktorym sa 2 lozka 120 cm i kierowniczka, z którą gadaliśmy powiedziała, że nie widzi problemu, żeby w 1 takim pokoju spaly 4 osoby
ja również mam tam wesele :) 17 pażdziernika; a wy kiedy? :)
http://www.futrzastezdjecia.pl

zdjęcia ciążowe, noworodkowe, dziecięce, rodzinne.

Inne tematy z forum Wesele

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry