Widok

Dom-bud Maciej Jakubczyk

Firma ma stoisko w leclerku. ostrzegam przed zleceniem im wymiany drzwi czy okien. Właściciel obiecuje, rzetelne wykonanie robót, A zostawi w ruinę w mieszkaniu. Zniszczone ściany, podłogi, parkiety, kafelki. Drzwi są bez wywietrznikow w łazience, futryny są krzywo osadzone i drzwi się nie domykają. Teraz nie odbiera telefonów i nie bierze odpowiedzialności za zniszczenia.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 33

Proszę o numer telefonu bądź maila również jestem pokrzywdzony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli firma demolka proszę zgłosić na Policję niezetelne wykonanie

Czyli reasumując szef to ordynus zgadza się bo sam z nim rozmawiałem kochani pokrzywdzeni pisze z prawnikiem pozew do sądu proszę wszystkich pokrzywdzonych złym wykonaniem usługi zbiezmy się i napiszemy pozew zbiorowy czyli wywalczyły odszkodowanie

Czi klijent godzi się na demolke mieszkania
Ja również mam negatywna opinię o tej firmie.Pan który przyjmował zamówienie zapewnił mnie że drzwi dopasują do futryny.Mój mąż z braku czasu nie dawał rady tego ogarnąć.Razem z synem postanowiliśmy zrobić mu niespodziankę.Po około 7 tyg przyszedł pan ,który chyba dopiero się uczy .Po jego wyjściu okazało się że żadne drzwi nie wchodzą w futrynę ,nie mówiąc o zamknięciu na klucz bo drugiej dziury wcale nie zrobił .Gdy przyjechał na drugi dzień szef , stwierdził,że inaczej drzwi nie mogą być zamykane tylko wciskane .To pytam się po co te zamki i koszty.To otrzymałam odpowiedź że to są nietypowe futryny .Dziś po 4 tygodniach pan fachowiec przyniósł zamek do łazienki,bo był zamontowany od pokojów ,podobno pomyłka.Teraz najlepsze tak dopasował mi drzwi od pokoju,.że wygiął futrynę,aż w ścianie zrobiło się zgięcia i pęknięcia.Hdybym wiedziała że tak zostanie zrobione to kupiłabym takie same drzwi w Castoramie lub Obi za około 450-500 zł i mój najstarszy syn 17 letni sam by to zamontował .Za tę formę dopasował otwory w pokoju,bo też nie było dopasowania do zamka .

Polska język trudna język..."klijentka" , poziom pisowni adekwatnie do poziomu usług
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie bez powodu owa firma zbiera negatywne opinie w necie. Właściciel jest fachowcem jedynie w podpisywaniu umowy i zamawianiu drzwi. Nie zna się na fachowym wykończeniu, nie posiada doświadczenia w przypadku kiedy np są krzywe, nie równe ściany, przysyła jednego pracownika który nie jest wyposażony w odpowiedni sprzęt , materiały do wykończenia, ora całymi dniami za miskę ryżu i zbiera bęcki za pracodawcę który to krzykiem i zastraszaniem broni swojego zdania. Owy Właściciel podpisuje umowę w której to są niezgodne z prawem zapisy np taki że klient nie ma prawa zrezygnować przed wykonaniem usługi powołując się na wykonywanie robót budowlanych a niestety ponieważ nie ingeruje w strukturę budynku owa umowa jest jedynie umową zlecenie i można z niej zrezygnować w każdym momencie! Tym bardziej że podpisywana jest poza miejscem wykonywania działalności. Podpisuje umowę ale kiedy dochodzi do zmian nie stawia się u klienta celem ich naniesienia w formie pisemnej, grzecznie aczkolwiek niechętnie zgadza się na zmiany przysyłając na miejsce swojego pracownika a kiedy nie wywiązuje się z tych ustaleń broni się tym że zmian w umowie nie było. Z całym szacunkiem serdecznie nie polecam. Drzwi ładne ale sposób postępowania oraz wykończenia naprawdę na zerowym poziomie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, ten komentarz "Właściciela" zgadzałoby się ze sposobem,w jaki traktuje klientów. Kłamie, nie słucha tego, co co klient mówi i zamawia, a potem krzykiem próbuje zwalić winę na kupującego. Kompletne dno.

To ciekawe, bo dzisiaj przy montażu drzwi mi Pan proponował rolety ;)
Jest to nie prawdą ponieważ ja nie posiadam w swojej ofercie rolet!!!!!!
Dziwię się, że jeszcze takie pseudo firmy istnieją....wyłudzenie to dość kolokwialne nazwanie tego, co przytrafiło się mojej mamie. Panowie teraz zajmują się roletami i za 1roletę na okno dachowe to 380zl....jak za darmo, prawda ? Cena za 1 roletę na 1 okno, to jest jakiś żart ? Omijać z daleka. Dobrze, że starsza Pani pomimo swojego wieku nie dała się oszukać. Nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam wszystkim firme dom bud dzis mialem montowane okna wszystko wyszlo dobrze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wymiana drzwi pokojowych z futrynami metalowymi zalanymi zelbetonem nie jest mozliwa bez dodatkowych uszkodzen
Jestem bardzo zadowolony mialem dzis montowane 4szt drzwi pokojowch robota zostala wykonana fachowo i wzorowo polecam firme dom dud
Dziwne, u mnie było wszystko ok, korzystałem z usług firmy z polecenia i jestem w pełni zadowolony z wykonanej pracy jakości drzwi i ceny

Jest to nie prawdą wszystko bylo zamontowane z zgodnie z umowa po 10 dniach klient chciał domowic listwy maskujace bez dodatkowych kosztow odmowilem i zostalem zastraszony wpisem negatywnym czego szanowna klijentka dokonala
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

To prawda, ale przy zamawianiu i omawianiu wykonania usługi ,usługodawca powinien o takich sprawach uprzedzać klienta.Poza tym są firmy, które uczciwie przedstawiają przebieg roboty i jej skutki. Są też takie,które stosują lepsze narzędzia przy wykonywaniu usługi, która powoduje okropne spustoszenie w mieszkaniu.Stosują choćby wiertarki, szlifierki z odkurzaczem oraz zabezpieczają sprzęty,meble folią czy tp .Dom-BUD Jakubczaka jest miły tylko na wstępie, przy zamawianiu usługi, a w trakcie jej wykonywania ,ma klienta w nosie.Do mojego mieszkania weszli monterzy i od razu zaczęli od szlifowania futryn. Nim się zorientowałam co się dzieje, to mój komputer, drukarka,telewizor, laptop były pokryte centymetrową warstwą białego pyłu, a ja nie widziałam mebli bo w powietrzu było mleko. Czy tak postępują porządne firmy?Poza tym usługę wykonano niechlujnie, choć była droga W trakcie reklamacji słyszałam tylko arogancję szefa i straszenie sądem za nieprzychylne wpisy na temat firmy.Niedoróbek nie usunięto choć wymagały pół godziny pracy i kosztu ok 50 zł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Witam wczoraj mialam montowane 5 sz pokoje drzwi jestem bardzo zadowolona pplecam wszystkim
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gburem i prostakiem jest ten pseudo klient, który przyszedł do nas i myślał, że może oceniać z góry ludzi, przestrzegam przed Wielmożnym Panem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Również korzystałam z usług tej firmy, mogę jak najbardziej polecić, drzwi pokojowe jak i ich montaż bardzo ładne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podsumowanie:

Opinie o firmie DOM-BUD zajmującej się montażem drzwi i okien są bardzo podzielone. Część klientów wychwala profesjonalizm, szybkość wykonania prac i solidność usług, szczególnie chwaląc monterów takich jak Rafał. Jednak znaczna liczba opinii negatywnych wskazuje na poważne problemy: uszkodzenia ścian, podłóg i parkietów podczas montażu, niedopatrzenia w montażu (brak wentylacji, krzywe futryny, nieszczelne okna), brak odpowiedzialności za niedoróbki, trudności w kontakcie z właścicielem oraz brak profesjonalnego podejścia do reklamacji. Klienci narzekają również na brak zabezpieczenia mebli przed pyłem, niechlujne wykonanie prac i agresywne zachowanie właściciela. Opinie sugerują, że jakość usług jest niespójna, a klienci powinni dokładnie omówić zakres prac i zabezpieczeń przed podpisaniem umowy.
do góry