Widok
Dom weselny" Sabat "w Żelistrzewie.
Witam serdecznie, niebawem mam wesele w domu weselnym Sabat w żelistrzewie i jestem ogromnie ciekawa opini innych ludzi co to tego miejsca, w internecie niestety jest bardzo mało informacji,Bardzo prosze o opinie tych którzy sami organizowali tam swoje wesele,bądz tych, którzy bawili się jako goście. Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam.
Hej
Ja byłam nie tak dawno u kuzynki. Napiszę Ci może co mi się nie podobało:
- największym minusem są wąskie stoły - do tej pory wydawałoby się mi to nieistotne, ale naprawdę bardzo nam to przeszkadzało i ograniczało swobodę przy stole,
- byłam na weselu na 80 osób, wniosek - przydałby się co najmniej jeden dodatkowy kelner, długo czekaliśmy, aż przyniosą cały obiadek, dania donoszone były "na raty",
- jedzonko generalnie dobre, ale mieli jedną poważną wpadkę - ugotowali źle wyczyszczone, śmierdzące flaczki, nawet zbrzydły mojemu tacie, który flaki uwielbia,
- mało ciasta - o ile dla gości starczyło, o tyle młodzi do domu dostali zaledwie dwa talerze, które zanieśli w poniedziałek do pracy.
To by było na tyle - do reszty zastrzeżeń nie mam :) Mam nadzieję, że u Ciebie będzie jednak lepiej. Pozdrawiam
Ja byłam nie tak dawno u kuzynki. Napiszę Ci może co mi się nie podobało:
- największym minusem są wąskie stoły - do tej pory wydawałoby się mi to nieistotne, ale naprawdę bardzo nam to przeszkadzało i ograniczało swobodę przy stole,
- byłam na weselu na 80 osób, wniosek - przydałby się co najmniej jeden dodatkowy kelner, długo czekaliśmy, aż przyniosą cały obiadek, dania donoszone były "na raty",
- jedzonko generalnie dobre, ale mieli jedną poważną wpadkę - ugotowali źle wyczyszczone, śmierdzące flaczki, nawet zbrzydły mojemu tacie, który flaki uwielbia,
- mało ciasta - o ile dla gości starczyło, o tyle młodzi do domu dostali zaledwie dwa talerze, które zanieśli w poniedziałek do pracy.
To by było na tyle - do reszty zastrzeżeń nie mam :) Mam nadzieję, że u Ciebie będzie jednak lepiej. Pozdrawiam
jestem z kosakowa,wesele jest planowane na 120 osob ale nie wiadomo czy wszyscy goscie sie zjawia,fakt moze byc ciasno, jak to sie mowi w kupie razniej:) a jak bylo z jedzeniem, wystarczajaco?bo klimat jaki tam panuje jest bardzo fajny, no i wiesz cena bylam raz zobaczyc sale w trakcie wesela tez tak duzego i nie bylo tak zle:) zreszta zdam relacje po weselu:)
Skoro planujesz na 120 to się nie martw :) Standardowo jakieś 10 procent odpada... Jakoś się pomieścicie a przynajmniej wesoło będzie ;) Jedzenia było wystarczająco - na to nie mogę narzekać, po prostu zaliczyli kilka wpadek, ale myślę, że jeśli postarasz się o jakiś dodatkowych kelnerów będzie ok :)
Klimat tam panujący też mi się podoba, cena też, ale ja jednak zdecydowałam się na Oazę w Połchowie - jest tam troszkę taniej, duuużo dobrego jedzonka i właściciele sympatyczni - szczerze polecam. Każdy z gości dostaje paczkę z ciastem do domu a jedzenie z wesela w Oazie jeszcze przez miesiąc można jeść :D (o ile masz pojemną zamrażarkę :D)
Klimat tam panujący też mi się podoba, cena też, ale ja jednak zdecydowałam się na Oazę w Połchowie - jest tam troszkę taniej, duuużo dobrego jedzonka i właściciele sympatyczni - szczerze polecam. Każdy z gości dostaje paczkę z ciastem do domu a jedzenie z wesela w Oazie jeszcze przez miesiąc można jeść :D (o ile masz pojemną zamrażarkę :D)
W tym roku 27 września miałam przyjemność razem z moim mężem organizować nasze wesele, i jesteśmy zachwyceni. Wesele nie było duże bo zaledwie na 50 parę osób i muszę powiedzieć że nikt głodny nie wyszedł, mało tego, zostało sporo jedzenia które zaraz po weselu otrzymaliśmy do domu. To samo dotyczy ilości ciasta, co do jakości to było fenomenalne, palce lizać ;) Nie jest to tylko nasze zdanie ale także naszych gości ponieważ przeprowadziłam solidną "ankietę" na temat ilości i jakości podanych potraw. Wystrój sali elegancki bez zbędnej przesady, wszystko można ustalić z właścicielką sali począwszy od koloru a kończąc na oświetleniu. Co do ilości kelnerek to była wystarczająca, miłe i uśmiechnięte dziewczyny chętnie służyły pomocą. Wszystko przebiega w ciepłej "rodzinnej" atmosferze a przecież o to chodzi na weselu ;) Sala posiada klimatyzowaną palarnię z bardzo wygodnymi kanapami dla zmęczonych tanecznymi szaleństwami, miejsca do siedzenia na zewnątrz oraz plac zabaw dla dzieci. Z czystym sumieniem możemy każdemu serdecznie polecić "Sabat"
22 września organizowaliśmy nasze wesele w Sabacie na 70 osób. Byliśmy bardzo zadowoleni z żoną i z wystroju (sala jest po generalnym remoncie) jak i z jedzenia i obsługi. Spotkaliśmy się miesiąc wcześniej z właścicielami i wybraliśmy potrawy z bardzo długiej listy. Bardzo dużym udogodnieniem w Sabacie jest klimatyzowana palarnia, oddzielona od reszty sali, oraz plac zabaw dla dzieci na świeżym powietrzu. Jeśli chodzi o alkohol to za estradą jest zamykany kantorek z chłodziarką do dyspozycji Państwa młodych. Polecam obejrzeć stronę internetową Sabatu.