Re: Domowe przetwory dla niemowląt- słoiczki. Macie fajne przepisy?
Przetrwaja, gotujesz co chcesz w garnku, sloiki myjesz i najwazniejsze.. dajesz do piekarnika 130 stC o wyparzasz a nakretki gotujesz aby odkazic i gumka ta na styku ze sloikiem zmiekla...
...
rozwiń
Przetrwaja, gotujesz co chcesz w garnku, sloiki myjesz i najwazniejsze.. dajesz do piekarnika 130 stC o wyparzasz a nakretki gotujesz aby odkazic i gumka ta na styku ze sloikiem zmiekla...
Do goracego sloiczka prosto z piekarnika dajesz zupke czy krem, zakrecasz nakretke, i na 20-25min sloiczki znow do piekarnika na 120-130stC.
Tak aby delikatnie sie w sloiczku pogotowalo i wyszlo powietrze, nastepnie wylaczasz piekarnik, czekasz az zakretki powciaga i cieszysz sie jedzonkiem w sloiku bez dodatku cukru...
Odkad wyparzam sloiki w piekarniku i gotuje nakretki to juz tysiace sokow, dzemow miesiacami jest dobrych nawet bigos tak robie i nic sie nie psuje
zobacz wątek