Odpowiadasz na:

Re: Domowe przetwory dla niemowląt- słoiczki. Macie fajne przepisy?

Przetrwaja, gotujesz co chcesz w garnku, sloiki myjesz i najwazniejsze.. dajesz do piekarnika 130 stC o wyparzasz a nakretki gotujesz aby odkazic i gumka ta na styku ze sloikiem zmiekla...
... rozwiń

Przetrwaja, gotujesz co chcesz w garnku, sloiki myjesz i najwazniejsze.. dajesz do piekarnika 130 stC o wyparzasz a nakretki gotujesz aby odkazic i gumka ta na styku ze sloikiem zmiekla...
Do goracego sloiczka prosto z piekarnika dajesz zupke czy krem, zakrecasz nakretke, i na 20-25min sloiczki znow do piekarnika na 120-130stC.
Tak aby delikatnie sie w sloiczku pogotowalo i wyszlo powietrze, nastepnie wylaczasz piekarnik, czekasz az zakretki powciaga i cieszysz sie jedzonkiem w sloiku bez dodatku cukru...
Odkad wyparzam sloiki w piekarniku i gotuje nakretki to juz tysiace sokow, dzemow miesiacami jest dobrych nawet bigos tak robie i nic sie nie psuje

zobacz wątek
5 lat temu
~Ms998

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry