Widok

Domowe sposoby na trądzik różowaty

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc rumień?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

przy utrzymujących się rumieniach warto skonsultować się z dermatologiem, on lepiej rozumie, co dokładnie warto dobrać do skóry

Cześć! Przede wszystkim odstaw mocne peelingi i kosmetyki z alkoholem, a przerzuć się na łagodną pielęgnację z kwasem azelainowym lub wąkrotą azjatycką, które świetnie wyciszają naczynka. Pamiętaj jednak, że kremy działają tylko powierzchownie, więc jeśli problem jest mocny i to początki trądziku różowatego, najlepsze i najszybsze efekty da wizyta u dermatologa.

Z doświadczenia wiem, że najwięcej daje delikatna pielęgnacja. U mnie dobrze sprawdziło się ograniczenie gorących napojów, alkoholu i ostrych przypraw, bo to niestety nasilało zaczerwienienia. Do tego lekkie kremy nawilżające i coś łagodzącego, bez kombinowania z mocnymi kosmetykami.

Ale jeśli rumień utrzymuje się cały czas albo się nasila, to serio lepiej iść do dermatologa, bo domowe sposoby mogą tylko trochę pomóc, a nie rozwiążą problemu w pełni.

Inne tematy z forum Kobieta

Nerwica (6 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

krótki penis a błona dziewicza (48 odpowiedzi)

czy facet który ma krótkiego penisa, poradzi sobie z błoną dziewiczą?

Hiszpańska mucha (47 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

do góry