Widok

Doradca kredytowy znający się na rzeczy pilnie poszukiwany

j.w kogo polecacie??

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień Dobry
Pragnę poinformować, iż na Polskim rynku działa profesjonalna firma doradctwa finansowego Finamo S.A.
Naszym celem jest uczciwe doradztwo w zakresie finansowania gospodarstw domowych, jak i przedsiębiorstw.
W związku z Państwa zainteresowaniem spotkaniem z doradcą pragnę przesłać swoje dane kontaktowe abyśmy się mogli spotkać i wspólnie ustalić jakie rozwiązanie finansowe byłoby optymalne.

Pozdrawiam
Maciej Toczek
Doradca Finansowy
Finamo S.A.

Tel: 058 66 95 040
Tel. kom: 661 952911
A co wasza profesjonalna firma doradctwa finansowego doradza aktualnie nt waluty kredytów hipotecznych? A co daradzaliście kilka miesięcy temu?
ja polecę moją koleżankę, zna się na rzeczy dziewczyna i jest życiowa, poza tym współpracuje z 19 bankami więc wybór ma spory, a kasę za pracę daje jej bank, a nie klient i kredyt nie jest drogi jak w przypadku doradztw finansowtch.ja jestem zadowolona.
kontakt Madzia 609 441 015
Przecież napisałaś koleżanko, że Twoja znajoma ma ofertę 19 banków, więc jest doradcą finansowym, a co za tym idzie mieszasz się w zeznaniach.
Sprostując Twoją wypowiedz dobre firmy doradcze nie mają gorszych ofert, a czasami nawet lepsze niż w banku.
a gdzie pracuje ta kolezanka?
Polecam Pana Michała Bławat. Pasaż Królewski pawilon 30.
image

A ja nie polecam firm Doradztwa Finansowego, gdyż z własnego doświadczenia wiem, ze często pracują tam ludzie nie do końca orientujący się w tym co robią, a co najgorsze często proponują nie najlepszą ofertę dla klienta tylko najlepszą dla siebie!!Dodatkowo jeżeli chodzi o Finamo, to niestety okazuje się, że tam wszystko jest pięknie dopóki nie przyjdzie podpisać umowy na niby przyznany kredyt, jak umawia się człowiek na podpisanie już umowy to dostaje informację, że jednak nie ma zdolności na taką sumę i mogą ewentualnie zaproponować coś innego na innych warunkach (oczywiście mniej korzystnych), itd. Jeżeli to ma być fachowa i profesjonalna obsługa, to gratuluję.
Radzę samemu odwiedzić kilka interesujących banków,aby bezpośrednio zapoznać się z ofertami i samemu je porównać-zajmie to może więcej czasu, ale da lepsze efekty.
no nie wiem ... ja akurat korzystałam z małżonkiem z porady doradców przy wyborze banku na kredyt hipoteczny i jestem bardzo zadowolona. Zastanawiam się, ile razy chciałeś podpisywać umowę w Finamo, bo wychodzi na to z tego co piszesz "gd", że to jest tam codzienna praktyka, a raczej człowiek bierze niewiele kredytów w życiu - skąd masz aż tak obszerne wieści, że tam tak to wygląda? ;) Piszę tak, bo akurat sama w Gdańsku u nich się radzę :) i jako osoba-niedowiarek sprawdziłam to, co oni mi proponują i ich konkurencja - nie wymienię - bo nie chcę nikomu robić pod przysłowiową górę - i wypadli lepiej. No i dla mnie akurat ma znaczenie, czy osoba, z którą rozmawiam (opiekun) budzi zaufanie, czy nie. Tutaj akurat też mi podpasowało, wiec nie mam do nich zarzutów ...
aha, dodam jeszcze, że tutaj prezentacja przedstawiciela wspomnianej firmy - jeden z pierwszych wpisów - jest trochę za poważna - przecież doradca to też człowiek ;)
ja tez mialam ostatnio z nimi spotkanie, przyszli do biura, mloda pani, ale mowila przekonujaco. pewnie zorientuje sie moze jeszcze gdzie indziej, bo zawsze wole sprawdzac wiecej opcji, ale na ten moment mnie przekonali. plusem jest to, ze przewiduja mozliwosc wizyty u klienta lub w innym wybranym miejscu, zdaje sie, ze tej mozliwosci prozno szukac w innych tego typu firmach. dlatego tak latwo jest sie z nimi umowic, bez zbednego czekania, no i sprawdzic ich - tak jak ja - jako pierwszych.
witam
szukamy z męzem dobrego doradcy finansowego polecono nam firme finamo, może mi ktoś powiedzieć czy firma za konsultacje bierze jakieś opłaty? lub polecić jakiś drobych doradców nie tylko takich któzy liczą na swój zysk.
z góry dziękuje
Za konsultacje kasy nie biorą, i nawet jest jedna bardzo sympatyczna i miła pani Wiesława (Gdynia). Niestety miła tylko do czasu. Gdy jej powiedzielismy że ostatecznie jednak nie skorzystamy z ich oferty (AZ/Finamo) przestała być miła. Widocznie nie wie że klase człowieka poznaje sie nie po tym jak zaczyna a jak kończy.

A nie skorzystalismy z prostego powodu - znależlismy lepsza oferte od tych które zaprezentowała. Czy to przestepstwo? Przecież się nie umawialiśmy ze NA PEWNO skorzystamy z jej usług. Sorry, konkurencja okazała sie lepsza. Po prostu - w jednym z banków dostaliśmy lepsze warunki. Aha, i żeby nie było że cwaniaki sprawdziły i poszli sami żeby "taniej bez pośredników" - kredyt wzielismy w banku zupełnie innym niż te które ona prezentowała - tamtych w ogole nie ruszalismy sami.
Reasumując polecam wybranie 1-2 doradców (firmy) plus kilka bankow samodzielnie i po zbadaniu oferty zostawienie sobie "short list" czyli 1 doradcy plus 1-2 banki (albo 2 doradców) - by nie być zdanym na łaske/umiejetnosc/możliwoscii tego jedynego/tej jedynej doradczyni. Wiekszy wybor plus przynajmniej teoretycznie wieksza szansa na uzyskanie kredytu.

A jak ktos mówi "nie mam czasu biegac po bankach" to zapytam czy 5- 100 tys zł oszczędnosci to dla niego za małe wynagrodzenie za kilka dni takiego biegania?

ps. Jestem ekonomista z zawodu wiec moze mi łatwiej ale i tak uważam że warto chodzic samemu. Czasami tylko trzeba... pójsc do innego oddziału tego samego banku (trafilem na jedną panią... pominę, ale że bank miał ciekawą ofertę plus jest dla mnie jednym z bardziej wiarygodnych (tu, choc kazdy bank to krwiożerczy rekin, nie spodziewam się zmiany zasad w trakcie gry, MAXRat i innych "cudów" jak to ma miejsce w przypadku banków pana Czarneckiego) to poszedłem do innego oddziału gdzie człowiek był o niebo bardziej kompetentny.
ps2. A za kilka lat i/lub po spłacie znaczącej częsci kredytu i tak radze siegnac po refinansowy (oczywiscie najpierw warto pójsc do "starego" banku z "propozycja" renegocjacji umowy)
ja tez nie polecam posrednikow - bynajmniej tych z open f. szukalismy kredytu na konkretną kwotę - doradca powiedział co wiedzial, sprawdził naszą zdolnośc - niby jest ok "a nawet z gorką" , złożylismy wniosek, po czym przyszła decyzja pozytywna. Tylko, że na kwotę o 60 tys mniejszą niż chcielismy. Doradca na to: " a to problem?"

hmmm.. dobrze ze składalismy sami jeszcze od innych bankow - dzięki temu obyło się bez problemów
Witam,
Polecam firmę w której pracuję, zajmujemy się kompleksową obsługą finansową, z oferty kilkunastu banków wybieramy najkorzystniejszą.
Klienta nic to nie kosztuje, prowizję dostajemy od banku :-)
Bliższe informacje zainteresowanym prześle na maila: mlenia@o2.pl
Pozdrawiam
oj tak co doradca to co innego mówi!!!
ostatnio bylismy w o.f. i powiedzial ze w tym banku wymagaja wyciagow z 3 mies,a ze mielismy za malo udokumentowane to postaralismy sie o zwiekszenie u pracodawcy. Jak juz to zrobilismy to poszlismy jeszcze raz z dokumentami,tego pana nie bylo akurat tak wiec poszlismy do kogo innego tez o.f okazalo sie ze ten bank potzrebuje srednia z 6 mies!!!!!! i w tym momencie po prostu mialam ochote tego człowieka zastrzelić. Tak wiec radze pochodzić po kilku dla porownania zeby sie pozniej nie rozczarowac
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
a ja polecam firmę fines, wystarczy wejść na ich stronkę i wypełnić wniosek a na pewno skontaktuję się ktoś konkretny

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

czynsze (3 odpowiedzi)

Osiedle Morskie , mieszkanie 44m , czynsz 947zl , czy wszyscy tak maja drogo ??

Budowa domu w Trójmieście (28 odpowiedzi)

Czy ktos mógłby mi powiedzieć ile w warunkach trójmiejskich kosztowała by budwa takiego domu:...

City House Karczemki (152 odpowiedzi)

Czy ktoś zna developera, z ich strony wynika, że budują głównie domy. Może ktoś słyszał o...

do góry