Widok

Dość ideologicznego bełkotu!

Zbliżają się wybory i jestem wręcz pewien, że swój głos oddam na PO. A czemu? Odpowiedź jest prosta - PO nie jest partią ideologiczną:) W XXI wieku, w nowoczesnej Europie nikt nie potrzebuje "obozów narodowych", Ligi Polskich Rodzin, PIS`u, lewaków, utopistów Korwin-Mikkego i absurdalistów Palikota.
PO gromadzi ludzi o tak różnorodnych przekonaniach ideologicznych, że siłą rzeczy przestała być taką partią. Uważam, że nam potrzeba kosmopolityzmu i otwarcia na Europę. Na ludzi innych narodów, wyznań i przekonań politycznych.
To, czego z pewnością nie potrzebuję, to ideologicznego bełkotu podszytego fałszywym patriotyzmem. Słucham właśnie Kaczyńskiego i zastanawiam się, czy on uważa mnie za idiotę? Że uwierzę w ten bełkot o "dobru Polski"?
Najważniejsza dla rozwoju Polski jest gospodarka. Bez prężnej gospodarki i rozwoju firm w Polsce nie będzie nowych miejsc pracy, nie będzie wpływów do budżetu - kasy dodrukować się nie da, kasę trzeba zarobić!
Dlatego nie dajcie się omamić quasi patriotycznym bełkotem o rzekomych spiskach, kondominiach rosyjsko-niemieckich i tym podobnych farmazonach. Nie ulegajcie również lewackiemu populizmowi Napieralskiego, on sam już nie wie, co mówi.
TYLKO silna gospodarka zagwarantuje nam dobrobyt - żadne polityczne gry i zabawy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
z ocena Rostowskiego wstrzymajmy sie jeszcze pare lat

tak bedzie najuczciwiej, ale gdybysmy mieli obstawiac raczej bys przegral...

...

ocena Balcerowicza??

hm... mam z nia pewien problem, byl to wlasciwy czlowiek we wlasciwych miejscu ale geniuszem nie jest (btw plan balcerowcza - mial innego autora)

...

Gilowska? wybitna rzeczywiscie nie jest, ale przyzwoity poziom reprezentuje; natomiast nie pytalem Cie o ekonomistow pisowskich - w ogole pis mnie nie interesuje zupelnie w tej rozmowie

...

no to cos krotki ten panteon ekspertow po
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rostowski, zaraz obok Balcerowicza, to najlepszy minister finansów od 1989r.. Facet ma charyzmę, wiedzę i absolutne wyczucie rynku. Czego pani Zycie brakuje. Noooo ale najpierw trzeba bywać na europejskich salonach finansowych, aby z finansistami europejskimi poklepywać się po plecach i wiedzieć to, czego Zyta nigdy się nie dowie, a Kaczyński zwyczajnie nie zrozumie, jak ktoś mu nie przetłumaczy o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ech... młodopolacy mieli racje, zeby ortografie wyslac do lamusa...
bo to tylko forma, a w zyciu liczy sie tresc

....

czy w pisie sa gospodarczy duletanci? - pewnie masz racje
- ale na pewno nie wieksi niz po
(potrafisz wymienic wybitnych ekonomistow z PO - pamietaj tylko, ze Boni to polonista, Rostowski - tylko mgr, a Szejnfeld - sprawdz sobie sam);

...

dlaczego zgnusnienie i bezczelnosc?

bo jest to argument, ktory moze wypowiedziec niezalezny komentator, natomiast nie polityk o opozycji...

po 4 latach rzadow naprawde nie ma sie czym pochwalic?
- tzn. jedyne co oferujemy to to, ze nic sie nie zmieni
- gdzie tu program pozytywny

...
jezeli takie rzeczy w ustach cie nie irytuja
to motto politykow bedzie takie

BEDZIEMY RZADZILI TAK DŁUGO AZ NAM SIE NIE ZNUDZI RZADZENIE
A czemu zgnuśnienia i bezczelności? Przecież prawdę powiedział - lepsze sprawdzone metody rządzenia niż eksperymenty na żywym organiźmie; w szczególności w wykonaniu gospodarczych dyletantów z PIS`u.
P.S. "niepewne" piszemy łącznie. Polak, patriota, a błędy sadzi O_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ech...
o powstraniach np spartakusa nie czytales?

zreszta zarowno "niewolnik", jak i "kamienie"

to tylko metafory

...

Halewicz - zamiast siedziec na forum poczytaj cos wartosciowego... chvcesz moge zaproponowac ci kilka lektur? i podesłac linki
z gatunku powazniejszych, jak i mniej powaznych
z polskich, jak i angielskich, czy niemieckich

bo juz nudny sie robisz
Szejnfeld;)

to ten, ktory do persfekcji zrozumiał powiedzeni
sa małe kłamstwa, duze kłamstwa i statystyka?

takie łamance statystyczne jak czasami poda to az rece opadaja...

....

a rozumujac tak jak rzeczony polityk - ze nie potrzeba eksperymentow rownie dobrze mozna zapytac

po co PRL obalano? lepsze nijakie dzis, niz nie pewne jutro?

zreszta takie sformulowanie w ustach polityka i to reprezentanta partii masowej, ktora rzadzi wszystkim od gminy po prezydenta to wyraz zgnusnienia i pewnej bezczelnosci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niewolnik nie dałby w twarz, bo był niewolnikiem:) Coś chrzanisz z wieczora.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jezeli umiesz to napisz

ale pamietaj, ze

0 + 0 + ... + 0 = 0

czyli suma argumentow o zerowej wartosci zawsze bedzie zerem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciekawe

przecietny kowalski wielu rzeczy nie odczuje

np podwyzek w oplatach za prad/cieplo

-> co powiesz zatem o ostaniej "prywatyzacji"
gdzie jedna spolka panstwowa przejmuje druga, a koszty operacji fuinansuja obywatele w podwyzszkach?

...

poza tym przecietny kowalski to jedno, ale wyzszy vat interesje rowniez producentow i detalistow i na pewno ich nie cieszy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
zazglosujcie na pinokia....
-po nim widac kiedy klamie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aaa, bałagan, delikatnie mówiąc, to faktycznie ich specjalność.
Niech wszyscy, którzy źle mi życzą, pocałują mnie w d*pę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Bardzo Cię przepraszam, jeśli uraziłem Twoje anarchistyczne poglądy:) Faktycznie PIS z anarchią ma niewiele wspólnego - miałem tu na myśli anarchię państwową i chaos gospodarczy. Nie rozwinąłem pojęć:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Halewicz, z całym szacunkiem, nie obrażaj mnie - anarchistki. Rządy PiS-uarów to państwo policyjne. Oni mają tyle z anarchistów, co wyrób czekoladopodobny z czekolady.
Niech wszyscy, którzy źle mi życzą, pocałują mnie w d*pę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Koniec końców - lepiej aby PO dać szansę na następne 4 lata. Jak słusznie zauważył dzisiaj Szejnfeld w Kawie na Ławę - eksperymentów Polska nie potrzebuje.
Wolę przewidywalne rządy PO, niż anarchię i chaos w wydaniu PIS.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Przecież podałem, nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Równanie Ci napisać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
I o to chodziło!!! Aby wpływy do budżetu zwiększyć. Przeciętny Kowalski tej podwyżki nie odczuł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
"Odczułeś podwyżkę VAT???? Zamiast 122zł, płacisz 123zł - taka wielka różnica? Nie mówię o zakupach za 10.000, wtedy różnica wynosi 100zł - ale jeśli kogoś stać na zakupy za 10k, to 100zł nie robi mu różnicy.
Więc to bicie piany o podwyżce VAT, to propaganda :) Nieprawdaż?"

-> demagogia z twojej strony i nic wiecej

...

oblicz lepie ile globalnie rocznie wiecej przekazemy panstwu... w sumie wszystkich nabytych dobr i uslug
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
zacytuje ci z glowy mysl kapuscinskiego

jezeli niewolnikowi, ktory dzwiga kamienie dorzucisz jeden jeszcze kamien - to sie ugnie i pojdzie dalej, dorzucisz kolejny - ugnie sie i pojdzie dalej, kolejny - ugnie sie jeszcze bardziej i pojdzie dalej... ale jakbys dorzucil mu na plecy naraz wszystkie, to by zrucil je z siebie i dal ci w twarz
Odczułeś podwyżkę VAT???? Zamiast 122zł, płacisz 123zł - taka wielka różnica? Nie mówię o zakupach za 10.000, wtedy różnica wynosi 100zł - ale jeśli kogoś stać na zakupy za 10k, to 100zł nie robi mu różnicy.
Więc to bicie piany o podwyżce VAT, to propaganda :) Nieprawdaż?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
argumentem nie sa twoje doznania estetyczne

z checia bym przeczytal argumenty, gdybs je podał

Inne tematy z forum Hydepark

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (149 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Własna firma? (46 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

GODZINA ŁASKI (7 odpowiedzi)

8 grudnia między 12 a 13 Matka Boża, objawiając się w Święto Niepokalanego Poczęcia, 8 grudnia...

do góry