Widok

Dostarczenie mieszkańcow deklaracji opłaty za śmieci

Informuję, iż od 13-04-2013 pracownicy UG będą dostarczać mieszkańcom gminy Żukowo deklaracje opłaty za śmieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
głupie pytanie , ale - czy trzeba byc zameldowanym ? bo jeszcze nie zdążyłam i nie wiem czy mi wrzucą do skrzynki czy nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Sołtys
Dziękuję za informację. Z całej tej rady sołeckiej chyba tylko na Pani można polegać.
Cała Rada Sołecka pracuje w miarę możliwości czasowych, każdy ma swoje zadania
Urzednicy maja 7 dni na dostarczenie wszystkim deklaracji ale nie potrafie odpowiedziec na pytanie czy wszystkim czy tylko zameldowanym poniewaz w UG juz nikogo nie ma.
Ja do dnia dzisiejszego tj19.04 nie dostałam deklarqcji. I co teraz mam specialnie jechać do żukowa brać dzień wolny aby to załatwić?
A ja wydrukowałam sobie deklaracje ze strony żukowa i dzis zawiozłam - dowiedziałam się też ,że nie trzeba być zameldowanym i że będe miała 5 kubłów..super:) pięknie będa wyglądać ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego pięć?!!!! Tego wogle nie rozumie ,i gdzie mamy je trzymać!!
No właśnie co to znaczy umowę trzeba było zerwać i jakimś sposobem dostarczyć do firmy na swój koszt !!! Z deklaracją tak samo ??? Wydrukować !!!( niby dlaczego ? ) dlaczego zwykły Kowalski ponosi za wszystko odpowiedzialność ??? Co z urzędami ? Po co są ???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie no - ja napisałam ,że sobie wydrukowałam , bo miałam wczoraj wolne wic mogłam podjechać i złożyc delkarację - a że mi jej nie dostarczono to sobie wydrukowałam , zeby szybciej mi zeszło w urzędzie :)
co do 5 kubłów - miła pani w urzędzie powiedziała mi ,ze segregacja będzie na : mokre ,suche , plastk , szkło , makulatura - każde oddzielnie to razem 5 ... , na moje pytanie gdzie mam to trzymac , pani zapytała czy... nie mam piwnicy? hahah , nie wiedziała jeszcze skąd wziąźć kubły , czy dostarczy je firma która wygra , czy tez trzeba będzie sobiie nabyć samemu - tyle wiem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiecie może, jak często będą odbierane odpady niesegregowane z nieruchomości jednorodzinnych? Znalazłam tylko informacje dot. częstotliwości odbioru opadów segregowanych, a nigdzie nie doczytałam o niesegregowanych. Szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się wystawiane 5 różnych pojemników (czy też worków) przed domem.
Czy ktos wie czy kompostownik firma dostarcza? Bo ja bym chiała i chętnie dopłacę za wywóz trawy.
Wczoraj jak składałam deklarację powiedziano mi ,że niesegregowane będą wywożone co 2 tyg, a wielkośc kubła -taki jak sobie kupię, więc skorzystałam z tej opcji, bo 5 pojemników to nie dla mnie i bieganie z każdym śmieciem do innego kubła
Nie trzeba W polsce jest tzw Kodeks cywilny i tam dowiesz sie ignorancie ze umowa sie sama rozwiazuje bo sie zmienilo uwaga -Prawo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Drogi Patryku! To, że liznąłeś może ze dwa semestry prawa to nie oznacza, że możesz wyzywać ludzi od ignorantów!
Oczywiście ignorantia iuris nocet, więc tym bardziej należy ludzi uświadamiać a nie obrażać.
ciekawe czy z tych 5 pojemników będzię odbierać 5 różnych śmieciarek inaczej sens segregacji jest żaden a jeśli wszystko będzie trafiać do jednej (recyklingowej) to po jakiego wała mamy to segregować na kilka kubłó
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
do Patryk Samo się rozwiązuje sznurowadło .W tym ,kraju wszystko samemu należy wiedzieć bo za niewiedzę są kary.
zastosowanie worków u na s na wsi, gdzie jest dużo wolno chodzących i wszędzie włażących zwierząt (koty, wiewiórki. lisy) jest dosyć kłopotliwe. Będzie pełno rozwleczonych śmieci po podjazdach i posesjach.
Na razie jest tak dużo niewiadomych w sprawie śmieci, że za nim to wszystko się unormuje znacznie wzrośnie zaśmiecenie lasów i pól, bo nie będzie wiadomo co z tym robić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drogi lemingu albo ignorancie - mam nadzieje ze tak jak za smieci bank kiedys ci zajmie cale konto a ty bedziesz pokarany za to ze ignorantem jestes. A jeszcze wkleje bo moze poza mna ktos rozsadny czyta to forum
"Podstawą prawną są odpowiednie przepisy Kodeksu Cywilnego. Na podstawie art. 475 §1 w momencie, gdy wykonanie określonego w umowie świadczenia (w tym przypadku jest to wywóz śmieci) stało się niemożliwe na skutek okoliczności (tu: zmiany prawa i przejęcia obowiązków przez podmiot wybrany przez gminę w przetargu), za które strona zobowiązana do wykonania danego świadczenia odpowiedzialności nie ponosi, zobowiązanie to wygasa bez konieczności składania dodatkowych oświadczeń woli"

Ignorantom mowimy stanowcze nie - dzieki nim mamy w polsce drogie paliwo wysokie podatki i brak odpowiedniej opieki medycznej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Patryk Wiedza książkowa , która jest wykuta na pamięc bez znajomości jej znaczenia (teoria) życie mówi coś innego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przeciętny poziom 'dyskusji' na trojmiasto.pl - wyzwać na wstępie od xxx lub yyy. Gratuluję. Reszty twojego posta już nie chce mi się czytać.
do Patryk
Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd pisaniem bzdur,że umowa się sama rozwiązuje. Gdzie znalazłes takie prawo?
W piatek byłam w Urzędzie Gminy i poinformowano mnie ,że jeśli mam podpisna umowę z firmą SITA ( dotychczasowy wywóz śmieci) to mam ta umowę z nimi rozwiązać w tym celu gmina dostarcza gotowe druki wypowiedzenia, trzeba taki druk wypełnić i odesłać do SITY jak najszybciej.
Ludzie nie czytajcie bzdurnych wpisów ludzi bez pojęcia o znajomości zagadnienia w Urzędzie wszystko Wam wyjaśnią.
do Patryk : to że gmina będzie odpowiedzialna za wywóz śmieci nie oznacza, że dotychczasowa firma nagle nie ma możliwości ich wywożenia od Ciebie , jak ktoś będzie chciał to będzie miał wywożone 2 razy bo może ma ich tak dużo . Art. który zacytowałeś ma podstawy w takich przypadkach jak np. umowa z firmą telekomunikacyjną której nadajnik w danej lokalizacji zostaje zniszczony a forma nie może postawić nowego i przez to tracisz możliwość korzystania z telefonu więc wtedy umowa traci ważność

Inne tematy z forum Banino

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

do góry