Widok
Ze zwolnieniem nie ma problemu, na badania w 12, i 20 tc odsyła do innego lekarza prywatnie. Mało mówi sam od siebie, trzeba pytać,ale raczej odpowiada na wszystkie pytania, choć co mnie osobiście denerwowało często odp po prostu ok, zamiast konkretnie np pytam jaka ilość płynu owodniowego czy jaka jest dł szyjki. Poza tym zawsze pyta czy wszystko ok, jest sympatyczny i wszystko obraca w żart.
Nie wiem, do której przychodni chcesz chodzić, ale na piecewskiej na pewno masz dobry sprzet, a to duży plus jak dla mnie,ale bad usg płatne 12 tc w tej samej przychodni u augustyniaka 180zł i 20=24 tc 250zł. To sobie chwale,bo dr bardzo dokładny. Dodam,że Szemryk pracuje w szpitalu na zaspie i to dla mnie było ważne,bo chciałam rodzic tylko tam.
Idę na wizytę na Chałubińskiego ( Chełm)
Założylam wątek tez o dr. Adamski podpisałam się jak Melania. I jestem zdziwiona ze położna ze szpitala studenckiego powiedziała ze jeśli u tego dr. założe sobie kartę ciązy to mnie nie przyjmie ich że będzie nosem kręcił czy to prawda? Mam obawy do przychodni studenckiej w szpitalu studenckim a może się mylę?
Założylam wątek tez o dr. Adamski podpisałam się jak Melania. I jestem zdziwiona ze położna ze szpitala studenckiego powiedziała ze jeśli u tego dr. założe sobie kartę ciązy to mnie nie przyjmie ich że będzie nosem kręcił czy to prawda? Mam obawy do przychodni studenckiej w szpitalu studenckim a może się mylę?
Karta ciąży jest Twoja a lekarza mozesz zmienic w każdej chwili. Ja chodziłam do prywatnej przychodni z umowa nfz,wiec warunki dobre i nikt o nic nie pytał,
Nie wim który to tydzień ciąży, ale karte to zakłada ten lekarz, u którego jesteś ok 8-10 tc, bzdurą jest,że potem musisz do niego chodzić, to Twoja sprawa,ale powiem Ci abyś szybko wybrała, bo lepiej chodzić do 1 lekarza nie ma problemu z badaniami. Szemryk na pewno kieruje na te co potrzeba i usg robi co wizytę i nawet sie Ciebie o to nie pyta, a nie wszędzie tak jest.
Nie wim który to tydzień ciąży, ale karte to zakłada ten lekarz, u którego jesteś ok 8-10 tc, bzdurą jest,że potem musisz do niego chodzić, to Twoja sprawa,ale powiem Ci abyś szybko wybrała, bo lepiej chodzić do 1 lekarza nie ma problemu z badaniami. Szemryk na pewno kieruje na te co potrzeba i usg robi co wizytę i nawet sie Ciebie o to nie pyta, a nie wszędzie tak jest.
A do jakiej przychodni chodziłaś? będę wdzięczna za namiary.
Ja wg. ost. miesiączki jestem w 6-7 tyg.
Myslę, ze pójdę na ta wizytę i do tego drugiego i zdecyduję.
Co do szpitala studenckiego mam wielkie obawy jak z dojazdem tam, poruszam się komunikacją miejską i jeszcze trzeba przejść przez park o którym słyszałam różne opinie. Na Chełm miałabym bliżej 20- 25 min tramwajem.
Ja wg. ost. miesiączki jestem w 6-7 tyg.
Myslę, ze pójdę na ta wizytę i do tego drugiego i zdecyduję.
Co do szpitala studenckiego mam wielkie obawy jak z dojazdem tam, poruszam się komunikacją miejską i jeszcze trzeba przejść przez park o którym słyszałam różne opinie. Na Chełm miałabym bliżej 20- 25 min tramwajem.
Może chodziło o rozliczenie z NFZ wizyt i badań. Wydaje mi się, że po prostu nie powinno się prowadzić ciąży w dwóch placówkach na NFZ. A jak to jest z pojedynczymi wizytami to nie wiem...
Co do lekarzy o których pytasz, to miałam przyjemność poznać dr Adamskiego i jest w porządku, dokładny, nie spieszy się, wszystko wytłumaczy. Ale styczność z nim miałam na Klinicznej i w Polmedzie. W szpitalu studenckim słyszałam, że ma słaby sprzęt (ale to info zasłyszane, nigdy tam nie byłam).
Co do lekarzy o których pytasz, to miałam przyjemność poznać dr Adamskiego i jest w porządku, dokładny, nie spieszy się, wszystko wytłumaczy. Ale styczność z nim miałam na Klinicznej i w Polmedzie. W szpitalu studenckim słyszałam, że ma słaby sprzęt (ale to info zasłyszane, nigdy tam nie byłam).
Nie mozesz jednocześnie chodzic do 2 lekarzy na nfz,bo nie będzie refundacji za Ciebie i mogą Cię obciążyć kosztami, oczywiście możesz chodzić raz do 1 raz do drugiego, ale wówczas wizyt powinny być zgodne z harmonogramem narzuconym przez nfz czyli co 4 tyg a w końcówce co 2,chyba,że masz zagrożoną ciążę. Powodzenia :)
Prowadzę ciążę u dr Szemryka w przychodni na Mickiewicza :) obecnie 40tc :) mogę go szczerze polecić :) na każdej wizycie robi usg, podczas badania na fotelu jest zawsze delikatny i potrafi rozluźnić jakimś dobrym żartem :) co prawda czasem trzeba samemu dopytać o pewne rzeczy ale generalnie jestem zadowolona :) na końcówce ciazy wizyty co tydzień :) jak coś go na ktg zaniepokoilo i wysłał mnie do szpitala to od razu poinformował lekarke na dyżurze na ip na zaspie tak że jak pojechałam czułam się bezpiecznie ;)
Dziękuje za wieści. Uspokoiłaś mnie:) Ja po wizycie i jestem pod wrażeniem. Doktor może małomówny jak patrzy w ekran usg coś tam rzuci jakieś zdanie, ale ma żarcik. Bardzo sympatyczny. Chyba zostanę.
Bylam w przychodni na Chałubińskiego ( Chełm) gdyż mieszkam w Śródmieściu. Powodzenia na porodówce gdzie zamierzasz rodzić?
Bylam w przychodni na Chałubińskiego ( Chełm) gdyż mieszkam w Śródmieściu. Powodzenia na porodówce gdzie zamierzasz rodzić?
Planuje na zaspie tam gdzie pracuje dr Szemryk ;) chodz na poczatku ciazy byłam prawie ze zdecydowana na kliniczna :P Raczej małe prawdopodobieństwo, że trafie na doktora bo akurat idzie na urlop od przyszłego tygodnia ale wiadomo już go tam znają zawsze jakoś tak bezpieczniej ;) Mam 2 letniego synka jego też rodziłam na zaspie. Z samej załogi na porodówce może nie jestem super zadowolona ale opieka po na prawde była super ;) ale z tym wszystkim wiadomo - jak się trafi ;)
Tylko Dr Szemryk nikt inny. Ja mam 37 lat to maja pierwsza i zarazem trzecia ciąża długie leczenie placz żal do Boga ze zabral mi dzieci. Dopóki nie weszłam do gabinetu Pana Doktora balam sie o maleństwo czy znowu sie nie powtórzy i usłyszałam Pani Paulinko zrobię wszystko by urodziła Pani zdrowe dziecko i słowa dotrzymał leci nam 6 mc . I na kazdej wizycie Pan Doktor powtarza bedzie dobrze zobaczy Pani proszę sie nie martwic i jest Niunia zdrowa rozwija sie prawidłowo prenatalne wyniki w normach.
Ja tez chodzilam do dr Szemryka na Reformacka. To tez na chelmie ale troszke dalej. Tam jest lepiej niz na chalubinskiego. Jest ladniej. Polozna bardzo mila, w sumie na chalubinskiego tez. Ja wczesniej chodzilam na chalubinskiego do dr milcarka ale ciezko mi bylo sie dodzwonic i wybralam reformacka. Trafilam na dr szemryka jestem bardzo zadowolona. Na kazdej wwizycie usg, odpowiadal na moje milion pytan, choc fakt ze sam od siebie mowi, ze wszystko dobrze, jest ok ale jak pytalam to wszystko tlumaczyl. Daje skierowania na wszystkie badania. Od 35 tc co tydzien wizyta i ktg na miejscu u poloznej wiec nie musisz latac. No i jak mialam sytuacje ze nie czulam ruchow i dzwonilam po porade to polozna sama zalecila zebym przyjechala. Zrobila ktg i bylo tetno a dr mimo wszystko jeszcze kazal mi wejsc do gabinetu zrobil usg.itd wiec naprawdę dba o pacjentki. Jak przyjechalam rodzic na Zaspe w srode to wszyscy znaja dr Szemryka. To naprawde robi mimo, ze dr ani razu w szpitalu nie widzialam. Polecam Ci go serdecznie
Dziękuje Ci Dominko za informacje, a czy na Chałubińskiego ktg też maja? Mówisz ze lepiej na Reformackiej? Ja mieszkam w Gdańsku Śródmieściu wiec przesiadam się z 8, 3 na tramwaj na CHełm a na Reformacka jak dojechać? oczywiście jak zaniemoge to mąż mnie podwiezie ale póki na chodzie sama chcę jeździć:) Na Chałubińskiego przez telefon jak się rejestrowałam 1 raz była super położna taka młoda, ale na wizycie już taka starsza i taka powiem dość mało przyjemna. Może zmienie przychodnie jak tam milej. Ja chcę rodzić na Klinicznej, ale jak dr.Szemryk na Zaspie pracuje może rzeczywiście jak mnie odeślą to tam pojade. Choc ponoc teraz się zmieniło na gorsze na Zaspie ale tak mowią. Cóż każdy inny poród. Pozdrawiam:)
I jeszcze jedno pytanko czy na Reformackiej jest taki sam sprzęt jak na Chałubińskiego chodzi o usg? ja wiem ze warto pójść i połówkowe zrobić gdzieś indziej.
I jeszcze jedno pytanko czy na Reformackiej jest taki sam sprzęt jak na Chałubińskiego chodzi o usg? ja wiem ze warto pójść i połówkowe zrobić gdzieś indziej.
Jesli chodzi o ktg i usg na chalubinskiego to nie wiem, bo ja tam chodzilam nie bedac w ciazy i bylam tylko badana na fotelu. Na Reformackiej jest. Budynek jest nowy na starym Chelmie. Tam trzeba kawalek dojsc pieszo albo jechac autobusem 118 albo 108( chyba) i tez odrobinke podejsc, ale to tyle co z przystanku sikorkiego do przychdni na chalubinskiego. Caly personel tam jest mlody wszyscy naprawde batdzo mili i jesli chodzi o badania w laboratorium to ja nie czekalam nigdy dluzej niz 10- 15 minut. Babka zawsze pogada. Nie czujesz sie jak " dawca kkrwi" do badania tylko jak czlowiek. Placilam za usg w 13 tyg, 20 i 32 tyg. Dr wyslal mnie do swojego kolegi na piecewska ale mozesz isc gdzie chcesz. Dr augustyniak byl spoko. Myslalam ze bedzie to troche dluzej trwalo ale zazwyczaj ok 20 min. Wszystko opowiada pokazuje i masz" w cenie" zdjecia i filmik 3d/4d i placilam jeszcze za badanie gtbs. Chyba 40 zl a usg 180-250. I nie robilam pappa bo wyszly mi dobre wyniki tego usg w 13 tyg wiec nie widzialam sensu placenia za sprawdzenie statystyki.
A jesli chodzi o porod ja sie nastawialam na wojewodzki ale odeslali mnie bo nie bylo miejsc i w sumie ciesze sie, ze trafilam na Zaspe. Byly przy mnie dwie polozne jedna taka mloda aniol za reke trzymala i w ogole. A druga taka starsza widac ze miala duzo wieksze doswiadczenie ale byla tez bardziej autorytarna i dobrze bo mimo ze cala 1 faze czyli skurcze sie trzymalam to na partych gdyby nie ona to nie wiem co bym zrobila. Prawda jest taka ze niezaleznie skad jest Twoj lekarz jesli porod jest naturalny to w wiekszosci jestes z polozna do mnie lekarz przyszedl na poczatku i potem dopiero na szycie. A dr Szemryka i tak nie bylo, aale slowa pani jest od dr Szemryka juz podniosly mnie na duchu. Jesli wybietzesz kliniczna to i tak nie robi nikomu. Jesli pojedziesz na porod i nie bedzie miejsc tak czy siak cie odesla no chyba ze bedziesz miala stamtad lekarza i umowiony termin na cc. Opieka poporodowa tez bardzo dobra. Jedynie zastrzezenia mam do sal. Troche obskornie( moze dlatego ze przyzwyczailam sie do przychdni na reformackiej gdzie wszystko ladne nowe itd) no i tam jest remont wiec przenosili mnie w trakcie pobytu na inna sale. Mysle ze przez9 mcy powinni juz remont zakonczyc. A poza tym to raptem 3 dni wiec idzie sie jakos przemeczyc
Z tym lekarzem na klinicznej chodzilo mi ze jesli nie bedziesz miala zaplanowanego ciecia i nie bedziesz zazpisana tylko pojedziesz ze skurczami to nawet mimo lekarza moga cie odeslac. Przeciez na korytarzu nie urodzisz albo na podlodze jesli nie bedzie lozka. Pozdrawiam i zycze takiego przyjemnego porodu jak moj i takiego personelu jak ja mialam.
Właśnie wczoraj urodziłam synka na zaspie :) jestem mega zadowolona - poród marzenie i położna rewelacja. Dominika czy ta położna młoda to p. Kasia?? Mnie przeprowadziła przez cały poród tylko na końcówkę dołączyła starsza położna z nowej zmiany.
Fakt no zajezdza tu prlem Ale można to znieść te kilka dni :)
Fakt no zajezdza tu prlem Ale można to znieść te kilka dni :)
Tak ta polozna to p. Kasia. Cudowna!!! Tez mysle ze mozna wytrzymac a to nie jest najwazniejsze. I na plus zaspy to jeszcze dobre obiady😉 na snidania i kolcje warto miec cos z domu zeby kanapki nie byly biedne ale generalnie nie jest zle. Polozne potem tez duzo pomagaja. Jedne sa milsze inne mniej ale nie tak zeby krzeczaly czy cos. Moja faworytka byla taka polzna ktora najpierw nie sprawila dobrego wrazenia bo jak pierwszy raz w zyciu przebieralam pieluche to rzucila" a co pani w szkole rodzenia lalki nie przebierala" malo sie nie poplakalam ze stresu. Ale stala i pomogla. A potem tak sie zainteresowala moim karmieniem ze co chwile zagladala, nawet z poradni laktacyjnej sciagnela polozna. Dzieki niej karmie piersia.
Tysiaak Ogromne gratulacje z okazji narodzin synka! Super wieści.
Dominiko bardzo, bardzo Ci dziękuję dobra kobitko za tak szczegółowe informacje odnośnie przychodni i innych spraw.
Chyba przeniosę się na tą Reformacka już same godziny pracy laboratorium przemawiają za tym jakies ludzkie są:)
Ja dopiero rozpoczęłam 8 tydzień ciąży wiec wszystko przede mną. Pozdrawiam was słonecznie!
Dominiko bardzo, bardzo Ci dziękuję dobra kobitko za tak szczegółowe informacje odnośnie przychodni i innych spraw.
Chyba przeniosę się na tą Reformacka już same godziny pracy laboratorium przemawiają za tym jakies ludzkie są:)
Ja dopiero rozpoczęłam 8 tydzień ciąży wiec wszystko przede mną. Pozdrawiam was słonecznie!