Widok

Droga Bojano-Gdynia

Czy ktoś wie kiedy ma powstać połączenie drogowe Bojana z Gdynią? Czy pierwszeństwo ma mieć łącznik S6 czy Bojana/Małkowskiego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Myślałem, że to taki sam pewnia jak połączenie kolejowe Gdynia - Wiczlino - Bojano, które jest planowane na bliżej nieokreślony czas. Może skoro ktoś oprócz mnie pamięta to jest szansa ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

W obu przypadkach należałoby podjąć rozmowy międzygminne a to nie jest priorytetem ani Miasta Gdyni ani Gminy Szemud. Jeśli chodzi o linię kolejową to projekt leży w szufladzie PLK i czeka na odmrożenie funduszy EU.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak my bedziemy juz wąchać kwiatki od spodu, wtedy zaczną wstępne debaty nad tematem konieczności takiej inwestycji. W końcu są drogi priorytetowej potrzeby przy inwestycjach wójta i jego ziomali...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
To może czas to zmienić i wziąć sprawy w swoje ręce? Czy nie zasługujemy na drogę normalnej szerokości i o normalnej nawierzchni? Czy naprawdę musimy za każdym razem liczyć na farta że nie uszkodzimy sobie samochodu? Czy musimy wkurzać się na ludzi jadących środkiem drogi skoro ta droga ma tylko środek? Chyba zasługujemy na przynajmniej jedną normalną drogę do miasta?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

To są jakieś niedoróbki umysłowe, albo zemsta włodarzy. Takich dróg jak w Bojanie nie ma nigdzie, W małych miejscowościach, jak widać w reportażach są normalne drogi asfaltowe, a tu, pod Gdynią syf! Pobocza nie do przejechania. Końcówka Bojana ułożona tak, że po deszczu po rozlewiskach nie wiadomo, jak przejechać. U. l Gryfa Pomorskiego praktycznie nie do przejechania. Może "poprawicze" mają układ z władzami, że wciąż będą mieć zlecenia i zapłate? Sama nie wiem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoda, że chociaż tych "poprawiaczy" nie ma. Drogi zaorane jak kartoflisko po wykopkach. To jest miejscowość sąsiadująca z aglomeracją? Wstyd, radni z Bojana niczym innym jak lizaniem tylnej części ciała wójta się nie zajmują.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przecież możecie jechać na Kaszubską i tak do miasta.
Gdynia nie pali się do pomysłu zwiększenia natłoku samochodów na już nieżle obciążonych drogach dojazdowych do obwodnicy (Chwarzno, Dąbrowa) więc wątpię żeby cokolwiek działali w tym kierunku, o gminie Szemud to już nie wspomnę bo przecie wójt nie ma tam żadnej działki więc jaki interes miałaby mieć tam "gmina"?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czyli żeby dojechać na Wiczlino mam pojechać 3 km do trasy kaszubskiej w Koleczkowie, potem S6 przez Chwaszczyno do Dąbrowy, a potem przez dzielnicę i las do Wiczlina? I 40 minut później jestem na miejscu? A odległość w prostej lini od miejsca startu do celu to 3 km no gratuluję pomysłowości
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czytanie ze zrozumieniem. Nikt nie napisał, że nie rozumie Twojego stanowiska, ale zrozum - jak będzie biznes to wójt da kasę na drogę. Jak biznesu nie będzie będziesz jeździła po wojskowym poligonie (o jak się cieszę z firmowego auta) lub dookoła ( przez S6 lub Koleczkowo)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fakt do Wiczlina płytami krócej, ale ile z was pracuje w Wiczlinie? Chyba że jest inny powód, Biedronka? Nie, to już macie. Szkoła podstawowa? Nie, to też macie. Liceum? Prędzej, bo przecież trzeba podwozić swoje nastoletnie "bobasy".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Haha, dobry joke. Drogi? Po co wam drogi?

A wróć, to nie dowcip tylko oficjalne stanowisko gminy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jakiś czas temu był u mnie znajomy Hiszpan. Po dwóch dniach pobytu zapytał: Jak to możliwe że wszędzie macie takie piękne domy, a nie macie dróg?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Trzeba było wytłumaczyć, że na drogi mieszkańcy kredytu nie biorą.
Kupują tanio działki w ciemnej do opie a później lament. Przecież nikt na siłę tu nie sprowadza ludzi, widzą co i gdzie kupują.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Utrzymanie dróg gminnych jest zadaniem własnym gminy. Dlaczego miałbym brać kredyt na coś opłacanego z moich podatków? Gmina ma budżet grubo ponad 100mln. Od lat największa miejscowość z największą liczbą ludności i zarejestrowanych firm dostaje z niego okrągłe zero.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja nie oczekuje asfaltu i dróg jak w miastach. Ale czy to taki wydatek wysypać tłucznia na drogę i ją wyrównać? Chciałem przypomnieć, że jeszcze 10 lat temu równiarka regularnie co kilka miesięcy jeździła. Jakoś wtedy można było to robić a teraz już nie? Gmina wydała grube dziesiątki milionów na przeskalowany budynek Urzędu, z ludzi zdzierają kasę aby dokładali się do układania płyt
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

wiocha się rozrasta, wystarczy popatrzeć na jakim zado opiu ludzie budują domy i płacz lament że gmina do ich "pałacu" drogi nie równa
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Pałac czy chata czy kurnik każdy podatki płaci.
A na co płaci? Żeby wójt miał kiese i gebe pełna a radni jak glonojady uczepieni jego d*pska podjadaja odpady które ten łaskawie zostawi.
Mieszkam, place podatki, wiec wymagam od gminy tak samo jak gmina wymaga oplat ode mnie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4
Komentarze typu widziały gały co brały to raczej nie zwykli mieszkańcy piszą tylko jakieś trolle. Mieszkam tu od 20 lat i wtedy była to wiocha, ale że tylko pare osób jeździło samochodem to nie było potrzeby robić dróg. Teraz mamy kilka tysięcy mieszkańców, wiele miast w Polsce jest znacznie mniejszych od Bojana. Ruch po jumbach jest podobny jak na Wybickiego. Gmina kasę ma na asfalt nie tylko w Kielnie ale i mniejszych wiochach, gdzie położą jest to kwestia wyboru. A że ludzie się budują wszędzie a nie na kupie to też wina tych co pozwalają przekształcać działki na budowlane gdzie popadnie, bez żadnego planu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

sam jesteś trollem, może napiszesz czym kierowałeś się zwykły mieszkańcu kupując działkę pod budowę 20 lat temu, atrakcyjną drogą polną, lasami i złotymi polami, co było powodem zamieszkania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Bojano

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Sołtys Bojana odwołanie (53 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Butelkomat (5 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

do góry