Widok

Droga ul. Saturna

Temat/ pomysł skierowany do mieszkańców. Pewnie większość z nas nie wie co dalej z naszą drogą kiedy będzie zrobiona do kogo należy itd...Chciałabym zaproponować jakieś rozwiązanie, a mianowicie żeby każdy przed swoim podjazdem wysypał 1 lub 2 tony gruzu koszt za tone to 25 zł nie wiem ile za transport.Jest to tylko wstępny pomysł jeżeli większość mieszkańców wyrazi zgodę i chęci do wyrównania drogi zdobędę razem z sąsiadką więcej informacji dotyczących drogi; czy można w ogóle coś takiego zrobić czy przy zamówieniu większej ilości gruzu dostaniemy jakiś rabat ile będzie kosztować transport itd itd. Jeśli ktoś może ma ciekawszy pomysł zawsze może się wypowiedzieć. Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak już się składać to lepiej na płyty, wiadomo, koszt jest większy, ale na początek jeżeli jest Pani chętna, proponuje przejść się po mieszkaniach, zrobić listę ile osób jest skłonnych do "zrzutki" i wtedy ewentualnie dowiadywać się ile kosztuje gruz lub płyty.
Nie wszyscy mieszkańcy patrzą na to forum i mogą nie wiedzieć, że taki temat jest poruszany.
Potrzeba osoby/osób, które przejdą się po mieszkaniach i zrobią ankietę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiadomo, że płyty to super rozwiązanie jednakże wiążę sie z dużo większymi kosztami dlatego też proponuję gruz 25zł za tone wydaję mi się ze to nie jest jakaś wygórowana cena razem z dowozem nie będzie większa niż płyty, ktoś musi je jeszcze położyć, gruz wydaje mi się bardziej realnym i wykonalnym pomysłem, sama z resztą na dzień dzisiejszy nie zgodziłabym sie na położenie płyt bo za jakiś czas deweloper może rozpocząć budowę kolejnych szeregów i zniszczyć płyty ciężkim sprzętem, oczywiście aby zrealizować pomysł trzeba się przejść i zapytać kto jest za tym pomysłem, ale też muszę mieć podstawą informację na temat drogi i ewentualnych kosztów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z doswiadczenia wiem ze gruz bedzie kosztowal 35-40zl. Jezeli wrzucimy nawet 20 cm na podloze takie jakie jest na Saturna, to droga dlugo nie wytrzyma. Oczywiscie nalezy jak najszybciej robic cos w tym temacie ale lepiej wydac 100 wiecej niz znajdowac rozwiazania krotkoterminowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

gdzie deweloper by miał jeszcze zbudować szeregi na Saturna, jak Saturna (strona szeregów) jest już cała zabudowana.
Na działkach na końcu Saturna, które są niezabudowane na pewno już nie powstanie żaden szereg, więc nie ma kto zniszczyć płyt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gruz w Chwaszczynie kosztuje 25zł sprawdzałam. Jeżeli miałabym zapłacić 100zł więcej to dla mnie bajeczka nawet dam 150zł tylko nie wiem jaki czarodziej to za taką cenę zrobi, przed położeniem płyt trzeba wyrównać drogę i dosypać ziemi koszt jednej płyty to ok 30zł na każde mieszkanie wypada 10 płyt to 300zł nie wiem ile mogą wyjść dodatkowe koszty czyli średnio licząc wychodzi ok 500zł na rodzine. Co do zabudowy wolnych działek, fakt nie jestem w stanie stwierdzić czy będą tam szeregi czy domki jednorodzinne ale cos będzie nikt bez powodu nie stawia skrzynek/rozdzielni z prądem na polu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chciałam coś zaproponować za małe pieniądze,co można by było zrobić teraz zaraz, żeby lepiej się jechało po tej drodze, nawet gdyby to było rozwiązanie krótkoterminowe, ale widzę że się nie da.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

@szalonyJohny, są słupki od gazu, wszystko jest możliwe. Jestem za gruzem, szybciej to będzie niż płyty, poza tym każdy na dorobku, nie stać każdego na 5 stów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

gruz - oby dobrej jakości, a nie ze śmieciami - taka droga wygląda obrzydliwie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Powodzenia :) Szkoda zachodu na Tuchomskiej jest KRUSZYWO i jaki efekt! Rowniarka moglaby byc zaparkowana obok i co kilka dni poprawiac droge. Jaka warstwe chcialaby Pani wykonac z tego gruzu? Gruz za 25zl rozumiem ze ceglany nie betonowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Cieszymy się że ktoś wreszcie poruszył ten temat. My dokładnie tak samo z sąsiadami myśleliśmy żeby przejść się i popytac wszystkich mieszkańców jakie rozwiązanie będzie najlepsze. Może jakiś termin spotkania wspólnego. Coś trzeba zrobić czas najwyższy. Jedyne co wiemy to ta droga jest użytkiem rolnym , nawet nie jest drogą w papierach. Dlatego musimy tylko na siebie liczyć

Co to za porównanie Saturna do Tuchomskiej? jednego dnia po ul Tuchomskiej przejedzie więcej aut niż po Saturna przez tydzień. Gruz betonowy czysty bez śmieci ale z każdą minutą czytając te zaskakujące odpowiedzi nie chce mi się już nic z tym robić. To może od razu wylejmy asfalt bo przecież płyty na Tuchomskiej też są rozwiązaniem tymczasowym i o dziwo są zniszczone tylko ciekawe kiedy gmina zrobi normalna drogę???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam nadzieję że większość mieszkancow będzie chciała współpracować i się dołożyć ,bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś się nie zgodził a potem jeździł po drodze
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gruz będzie oczyszczony. Kochani sąsiedzi! Zapraszamy do współpracy, w grupie siła! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam na Królewskim. U nas sąsiedzi zrzucili się przed świętami na kamyki. Jak na razie wygląda ok i sprawdza się. A na osiedlu mieszka prawie 300 rodzin. Gruz mieliśmy też i niestety nie sprawdził się. No i niestety nie liczyłabym na wszystkich ( chyba, że macie FANTASTYCZNYCH sąsiadów/ mieszkańców). U nas na osiedlu niektórzy z premedytacją nie dali złotówki i jeszcze twierdzili bezczelnie, że skoro zrobione to oni nie widzą przeszkód w korzystaniu, bo kto im zabroni.

"Na działkach na końcu Saturna, które są niezabudowane na pewno już nie powstanie żaden szereg" - to jakieś potwierdzone info ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie liczyłbym na to,po coś w końcu stoją tam skrzynki.Osoba która to napisała jest po prostu zwykłym trollem.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mnie zaczęło zastanawiać jedno. Skoro tyle dróg w Baninie jest prywatnych to czy że spokojem można na takiej drodze spożywać alkohol? W praktyce przecież to teren prywatny :-D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko zatrzymaj samochód, bo na tych dziurach to połowa się porozlewa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Troszeczkę schodzimy z tematu,także wróćmy do tematu drogi.Moim zdanie powinniśmy wybrać(najlepiej jak same się zgłoszą) po 1 osobie z każdego szeregu żeby po prostu się przeszły po całej ulicy zebrały podpisy kto jest za projektem,wyznaczyć kwotę i wtedy można przynajmniej szacunkowo wyliczyć ile będziemy mieli tz. grosza na droge.
pozdrawiam
Wasz Strażnik Texasu
https://www.youtube.com/watch?v=sbuba394jn8
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

do góry