Widok

Drogówka

Drogówka Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Drogówka.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

policjant

super film, pracowalem tam ponad 10 lat i ijest dokladnie tak jak to pokazal Smarzowski, wszystko sie zgadza, ludzie, przelozeni, sama praca. Pokazuje prawde i to jest ciekawe i zasluguje na docenienie. poza tym aktorstwo swietne w filmie, dobry scenariusz. dla mnie BOMBA!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za duzo kilometrów po polskch drogach zrobiłem, za dużo punktów wymieniłem na banknoty, za dużo się od kolegów "z firmy" nasłuchałem, za długo na budowie pracuję, żeby łykac takie prawdy objawione. Stereotypy się skądś biorą i wierz mi, ludzie się zmienili, ale system pozostał. Jest lepiej, ale to nadal straszny syf.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawda w oczy nie kole. Smarzowskiw swoich filmach często wyobrzymia stereotypy... a niektore osoby daja się na to lapać i później piszą teksty .."prawda w oczy kole":)

Stereotypy bardzo działają na wyobraźnie. ludzką .. w konsekwęcji bardzo łatwo manipulowąć ludzmi którzy w nie wierza,, :) Tym włąsnie Smarzowski uwodzi widzów.. robi to po mistrzowsku... choć opowieść jest całkowitą fikcją oderwaną od rzeczyiwtości :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

dddd

Nie polecam tego filmu. Nic ciekawego. Obrzydliwe sceny chorobliwego seksu, chyba ze ktos to lubi. Szkoda forsy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Figa

Świetna gra Bartomieja Topa, takich jak on w policji jest wielu,w ogóle pozostali też fajnie wypadli, ale on najbadziej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ola

Film przejaskrawiony, pokazane jest chamstwo, kur.stwo i ciemne interesy. Słownictwo rynsztokowe. Szkoda forsy na ten film, lepiej iść do kawiarni na dobrą kawę lub lody. BYĆ może tak wygląda życie co niektórych policjantów, ale uważam, że reżyser tym filmem zrobił wielką krzywdę służbom policyjnym. Jest w tym filmie może trochę prawdy, ale generalnie ten film to SZAMBO!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

beznadzieja

takie filmy to można obejrzeć w domu albo w necie,tylko straciłam kase
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

rewelacja!

Jeden z najlepszych polskich filmów jakie miałem przyjemność oglądać w ostatnich latach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

aaa

oglądałam polecam ot pokazany świat policjantów ukazuje prawdziwy obraz i brak poczucia realnej rzeczywistości jak są postrzegani gorąco polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

mistrzostwo

Panie Smarzowski, Panie Topa, Panie Jakubik - Mistrzostwo Świata!! - inna liga niż reszta polskiej kinematografii

genialny film, wbija w fotel - polecam - kawal dobrego, realistycznego kina sensacyjnego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

byłem, polecam doobry nie to co tvn-owskie gnioty
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

.. nie koniecznie film o zawodzie policjanta

zaskakujący, intrygujący, godny polecenie..nie można pozostać obojętnym, gorąco polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"film zły"

No tak patrzę na zwiastun i wydaje mi się, że ten film jest naprawdę zły. Chyba na niego pójdę, a jak nie to obejrzę na jutubie.

BIPP!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

???

jesteśmy brudni, prymitywni, pijani, bez zasad i cuchnie nam z ust - dobrze to wiemy - i co z tego wynika ?

(oprócz zarobku z biletów oczywiście )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Następny bardzo udany film Smarzowskiego.

Smarzowski wyrasta nam na jednego z najbardziej wyrazistych reżyserów Polskich który wypracował swój niepowtarzalny styl. Charakterystyczny styl Smarzowskiego wyróżnia się surowością, często bezpośredniością i na wskroś przeszywa nas poczuciem realizmu. Pamiętać jednak trzeba, że filmy Smarzowskiego nie są refleksyjnymi dokumentami jak niektóre osoby chciały by je postrzegać a ciekawa całkowicie fikcyjną opowieścią. Sposób narracji fikcyjnej historii stoi na tak wysokim poziomie urealnienia powoduję, że nawet nierealna opowieść może wydawać nam się prawdziwa. Przekaz narracji reżyser często jest wzmacniania wyolbrzymionymi stereotypami społecznymi. Tak jak w Weselu Smarzowskiego mieliśmy scenę stereotypowego wesela w remizie strażackiej z zatruciami pokarmowym po zjedzeniu przez biesiadników bigosu tak w Drogówka mamy stereotypowy obraz policjantów alkoholików i powszechnie biorący łapówki.
Drogówka to następny udany film Smarzowskiego dla widza wymagającego. Bez wątpienia osoby które lubią dobre wyraziste, ostre kino bez kompromisów będą zadowoleni. Osoby które lubią ckliwe opery mydlane, lekkie i przyjemne kino obraz Smarzowskiego może porazić, brutalnością, wulgarnym sexem i przekleństwami
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

wulgarne szambo

nie da sie tego ogladac czegos tak obrzydliwego nie widzialam smarzewski zalatwil ponad pol godziny filmu stekiem rynsztokowych slow i zachowan zdjec, niczemu to nie sluzy moze najwyzej przyciagnie margines psychopatyczne dno
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 15

Czy poza epatowaniem pijaństwem i wulgarnym seksem

reżyser coś jeszcze potrafi? Ten film wygląda jak kompilacja opowieści wysłuchanych przy wódce w jakimś "Barze u Szwagra". Może reżyser powinien czasem zmienić otoczenie i towarzystwo? Po pierwsze dlatego, że ten sposób obrazowania przez niego świata przestaje już intrygować/wstrząsać a pozostawia tylko niesmak, niczym odgrzewane barowe żarcie. Po drugie dla dobra widza, który skłonny jest traktować tego rodzaju filmy jako rodzaj quasi-dokumentu, pokazującego prawdziwy obraz świata, a to nie jest prawda. Dokładnie o każdej instytucji i grupie społecznej da się zrobić taki film, gdy skondensuje się w 2h materiału wszystkie ekstrema i ochydztwa. O powszechnie poważanej Straży Pożarnej też by się dało. Tylko co to ma wspólnego z rzeczywistością?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

BARDZO DOBRY

Bardzo dobry film z finałem skłaniającym do refleksji. Wspaniała obsada . Świetny scenariusz. Film skłania do myślenia - wnioski - smutne, ale BARDZO prawdziwe. Zdecydowanie polecam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

bardzo dobry

ale nie dla tych co chodzą z popcornem i colą. Szybki, dobrze zrobiony, trzyma...polecam

ŚWIETNY!!!

Bardzo dobry film z przesłaniem. Wspaniała obsada . Świetny scenariusz. Film skłania do myślenia- choć refleksje nasuwają się smutne, ale BARDZO prawdziwe. Zdecydowanie polecam.

Inne tematy z forum Filmy

Wielki Marty (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.

Rodzina do wynajęcia (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Rodzina do wynajęcia . Przeczytaj o filmie.

Wartość sentymentalna (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

do góry