Widok

Drużyna Dudy

Czy to jest naprawdę najlepsze co moze dać z siebie PiS?
To jest Drużyna "lepszej zmiany dla Polski" ?

To są właśnie Wolacy, którzy zabierają sie za rządzenie tym krajem.

Szydło twierdzi, że przystąpienie RP do Unii miało miejsce w 1993 roku. Pomyłka o 11 lat najnowszej historii Polski, praktycznie wyklucza ją z roli premiera. W 1993 droga Pani, to z Polski wyszło dopiero rosyjskie wojsko.

Do szkoły analfabeci !

http://uniwerek.tv/spolecznie/item/518-matura-w-sejmie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12
"Zelnik kłamie. Nic nie było dogrywane" powiedział Mikołaj Lizut, redaktor naczelny Rock Radia. Stacja na swojej stronie opublikowała nagranie w całości.
Juz raz TW Faraon zabłysnął wypowiedzią na temat dzieci in vitro ("Dzieci powstałe w wyniku zapłodnienia tą metodą rodzą się "koszmarnie chore i połamane"). Kilka dni potem przepraszał za swoją wypowiedź, którą nazwał "nieodpowiednią".
Teraz tez kręci, miesza, wije się. Jeżeli prawdą jest teza o "zmontowaniu" jak twierdzi Zelnik oraz tendencyjnie nieobiektywne portale typu niezależna.pl, tto stacja nie publikowalaby oryginalnego nagrania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cała prawda o Drużynie Dudy i finansowo-gospodarczych powiązaniach PIS :

https://www.youtube.com/watch?v=uW2rZmaS_AE

Jest jeszcze szansa by dorżnąć watahę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
> Jest jeszcze szansa by dorżnąć watahę.

Nic tak nie poprawia humoru, jak skajdajwerowe Słowo na Niedzielę :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po przesłuchaniu całych rozmów z Zelnikiem (choć mam wątpliwości, czy nawet w nich nie dopuszczono się skrótów i montaży), myślę tak:
1. Pan Jerzy chciał zrobić swoim kolegom przysługę i ułatwić im wcześniejsze pobieranie emerytur
2. Prowokatorzy namówili go, by tę przysługę zrobił również tym kolegom, którzy nie podzielają jego poglądów i on się na to chętnie zgodził.
3. Prowokatorzy dorwali go na gwarnym dworcu i wielu słów po prostu nie dosłyszał, np. nie miał zielonego pojęcia, ze ciągle próbują go wkręcić w jakaś "czarna listę", cały czas zachowywał się jak porządny człowiek, któremu wydaje się, ze gada z porządnymi ludźmi.
4. W ostatniej części rozmowy okazuje się, ze sam zadzwonił do wielu kolegów i oni przekonali go, ze kwestia wcześniejszych emerytur nie jest dla nich istotna. Nie możne być zatem mowy o chęci zaszkodzenia komukolwiek. On po prostu chciał pomóc.

Zelnika poparł zresztą biegunowo odległy światopoglądowo gejowski celebryta. Nie szedłbym zatem w to dalej. Sprawa jest wyjaśniona i zakończona. W tym tygodniu trzeba się jednak przygotować na następne prowokacje.

http://niezalezna.pl/72006-jedna-z-najprymitywniej-grubymi-nicmi-szytych-mistyfikacja-znany-aktor-gej-staje-w-obronie-zel
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z debaty dowiedziałem sie dziś od Szydło, ze Polska to piękny kraj.
No nie rozumiem..... a wczoraj była w ruinie.

Poza tym obie panie gładko surfowały ponad pytaniami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Karuzela stanowisk w monopartyjnym rządzie Partii PiS ruszyła.
I oto okazuje się, że na stanowisko szefa dyplomacji przygotowywany jest pan Ryszard Legutko.

Legutko to urodzony dyplomata. Można nawet rzec "To mistrz języka dyplomacji". Jedyną bowiem rzeczą, jakiej dokonał w swojej karierze politycznej jako min. edukacji, było dyplomatyczne nazwanie uczniów XIV LO we Wrocławiu, którzy zorganizowali debatę dotyczącą istnienia krzyży w klasach "rozpuszczonymi smarkaczami".

W 2012 Sąd Okręgowy w Krakowie w postępowaniu cywilnym uznał, że Ryszard Legutko naruszył dobra osobiste uczniów nakazując przeproszenie w prasie i uiszczenie kwoty 5 tys. zł na cel społeczny.

Gdy licealiści skierowali już przeciwko niemu pozew, tchórz Legutko, próbował ukrywać się za immunitetem. W listopadzie 2010 r. jego pełnomocnik wniósł o odrzucenie pozwu bez rozprawy ze względu na "niedopuszczalność drogi sądowej". Sąd uznał jednak, że wypowiedź nie miała związku z pełnieniem funkcji posła do Parlamentu Europejskiego i wniosek oddalił.

Wprowadzanie na najwyższe stanowiska państwowe osób, na których ciążą wyroki wydane przez polskie sądy to jak na razie jedyna nowa jakość wprowadzona przez Dudę.
Zresztą sam Duda to ewenement na skalę światową, który pełniąc rolę prezydenta jest skazanym prawomocnym wyrokiem za rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji przez Sąd Okręgowy w Tarnowie.

Buractwo i Szmaciarstwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Legutko to wybitny profesor, publikował w prestiżowych naukowych czasopismach, z antycznej greki tłumaczył dzieła Platona. Była kiedyś jakaś prowokacja Wyborczej z krzyżami, ale tym nie należy się w ogóle przejmować. Oni tak już mają. Wykreowali kiedyś wariata Dominika Tarasa, zaszczuli 14-latkę żeby zamordowała całkiem zdrowe dziecko, w czym ochoczo pomogła im Ewa Kopacz, a na ostatniej prostej przed wyborami odtrąbili geniusz brodatego marksisty, czym zresztą skutecznie wykopali lewicę z parlamentu. Oni już tak mają, że szczują, prowokują i kreują jakieś swoje flupy z d...y na wiekopomne wydarzenia. Ale to zupełnie bez znaczenia. No, poza tym, że zamordowanego dziecka oczywiście szkoda. Teraz miałoby 7 lat i za dwie minuty wyjmowałoby z plecaka kanapkę przygotowaną przez mamę. A Kopacz coś nerwowa i spanikowana. Lady Makbet czy co?

http://niepoprawni.pl/blog/kokos26/ekskomunikowana-kopacz-u-papieza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kopacz, Kidawa, Pitera i ta koleżanka nadająca na ich "falach" co.. mówiła że za 6.000PLN idioci pracują-tak mówiła? - są to osoby o podobnym charakterze, toksyczne kobiety.
Nie chciałbym chyba mieć nikogo takiego za nauczyciela, ani pracodawcę, szefową tym bardziej nie.
Na sam widok zachowania gestów, te oczy!
Jak pięć zł...
Do stołu z kimś o takim usposobieniu bym nie chciał siadać, w napięciu, lęku, stresie, nie!
Żeby ktoś mi wolę narzucać miał i traktować jak śmiecia.
Albo udawanie dobrej woli, uprzejmości, sztuczność.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Darek
Byłeś już z tym napięciem, lekiem, stresem i strachem przed kobietami u psychologa ? Masz bardzo czyste kliniczne objawy chorobowe.

@Yerba
Oj tak, skoro tłumaczył z antycznej greki to musi być wybitny. Cóż za przenikliwość sadów !! Aż strach pomyśleć, jak wybitnym byłby profesorem gdyby tłumaczył z pisma klinowego. Widać tez, ze nie masz wcale pojęcia o tym jak działa polska nauka. Publikacje w czasopismach w Polsce robi sie dla samych publikacji bo liczy sie ilość, a nie dlatego, ze ktoś jest wybitny i ma rzeczywiście coś do powiedzenia.

Owocem takiej nauki sa indywidua typu Legutko czy Pawłowicz. Te nazwiska najdobitniej świadczą jake zaplecze intelektualne ma PiS. Prawda jest taka, ze rząd Szydło bedzie rządem przejściowym, przed przejęciem pełnej władzy w państwie przez Kaczyńskiego i dlatego co mądrzejsi się dadzą w to wmanewrować. Do rzadu pójdzie intelektualny chłam pazerny tylko na władzę i zupełnie bez kwalifikacji. Taką osobą z pewnością jest Legutko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
A przypomnisz może, jakie dokonania naukowe mają za sobą np. Rudy, Kopara czy Strażnik Żyrandola (który nota bene postanowił przy nim stróżować nawet po stracie stanowiska)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Z tego co wiem, mają tytuł naukowy magistra. Nikt ich też nie tytułował wybitnym profesorem, ani do roli naukowców nie pretendowali.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
>Z tego co wiem, mają tytuł naukowy magistra.

Taki tytuł naukowy w Polsce nie istnieje ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla Skydivera - sądząc po 'logice', 'spójności' i 'konsekwencji' jego wypowiedzi - to prawdopodobnie poziom abstrakcyjny i nieosiągalny... Pewnie wydaje mu się, że jak ktoś ma magistra to musi być niespotykanie zdolny i inteligentny.

Otóż saprajs mada**ka! podejrzewam, że większość na forum magistra ma ;)
Śmiem twierdzić, że niektórzy nawet nie jednego ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
@chmurka
Dziękuje za zwrócenie uwagi. Magister nie jest tytułem naukowym , tylko zawodowym.

Prawidłowa wiec odpowiedz na pytanie Sadyla brzmi : wymienione osoby nie maja osiągnieć naukowych potwierdzonych tytułem naukowym.

Stopień naukowy ma natomiast Jarosław Kaczyński, doktor nauk prawnych, ktory uzyskawszy miejsce na aplikacji nigdy jej nie rozpoczął, zatrudniony został następnie w placówce naukowej (Uniwersytet Warszawski) na stanowisku starszego bibliotekarza.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tutaj wyjątkowo ciężko się nie zgodzić...

Mowa bowiem o człowieku który myli węgiel opałowy z 'węglem' aka. węglowodanami ;) A to tylko sytuacja z ostatnich godzin... Człowiek ten jest oderwany od rzeczywistości nie od dziś.

Trzeba jednak zaznaczyć, że alternatywa którą proponuje Skydiver jest/była porównywalna lub nawet gorsza...
Nie będziemy się chyba kompromitować wklejając wpadki przedstawicieli POPiSu...
Wystarczy zauważyć i podkreślić, że po obu stronach - a w zasadzie po tej samej LEWEJ stronie...

Ile byśmy nie wymieniali:
LISTA JEST CHOLERNIE DŁUGA!

Zwieńczona kradzieżą różnych przedmiotów z pałacu prezydenckiego. (ps. teraz ja nie jestem pewien nazewnictwa... to był pałac prezydencki? :| )

---

Natomiast, co ciekawe, lista wpadek prawej strony (dla przykładu Pana Mikke) istnieje tylko w teorii, bo są to imputacje i manipulacje słowami Prezesa wyrwanymi z kontekstu... Ewentualne prawdziwe wpadki (wyłączając natychmiast sprostowane przejęzyczenia) można policzyć na palcach jednej ręki...
Kowalczyk, kandydat na ministra finansów w przyszłym rządzie Kaczyńskiego (administrowanym przez Szydło) : "Macierewicz ma wyjątkowo propaństwową postawę i nie będzie zagrożeniem dla bezpieczeństwa państwa" (wypowiedz z 5 października 2015)

Czyżby ktos obawiał sie ze wyciągnięty z nie(od)bytu, zamknięty na długie miesiące w szafie Macierewicz mógłby być zagrożeniem dla bezpieczeństwa państwa ? Skąd w ogóle takie przypuszczenie Panie Kowalczyk ? Czyzby ktos obawiał sie ze szaleniec i teoretyk zamachu, człowiek o obłąkanym spojrzeniu mógłby zagrozić Państwu, które jest w ruinie ?
Duda, pierwszy burak Rzeczypospolitej daje dziś popis swojej niekompetencji i odmawia udziału w szczycie Unii Europejskiej ws imigrantów. Celowo zaplanowana przez Dudę inauguracja Sejmu w dniu szczytu miała doprowadzić do tego, by wyjazd na szczyt stał w konflikcie z wydarzeniami w kraju.

PiS, który ma w Polsce pełnię władzy, ustami Szczerskiego wysyła na szczyt ..... premier Kopacz.
Jeszcze tak niedawno Duda prosił, żeby "w tym okresie, kiedy wola wyborców już została uzewnętrzniona, nie dokonywano poważnych zmian, przede wszystkim zmian ustrojowych, ani takich, które mogą budzić jakieś niepotrzebne w społeczeństwie emocje, niestety także kreować konflikty"

Przecież szczyt UE to jest najlepsza dla Dudy okazja, by jasno wyartykułować swoje stanowisko i wziąć odpowiedzialność, którą powierzył mu Naród.
Czyżby zabrakło odwagi ? Gdzie ta dobra zmiana ?
Gowniarstwo w krótkich spodenkach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tyle słów, a wciąż ten sam przekaz.
Skydiver, następnym razem napisz wiersz, będzie ciekawiej :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie posądzaj niebonurka,
że przyniesie wiersz na tacy.
Co mu każą, to napisze -
- albo zniknie z listy płacy :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ma być wierszem ? Bardzo proszę
W wierszu przecież się rymuje
Ludzie mówią : Idzie gorsze
Będą rządzić nami ****

Ale ..... rzecz o Dudzie marionetce
Co wymyślił rozwiązanie