Widok

Drużyna Dudy

Czy to jest naprawdę najlepsze co moze dać z siebie PiS?
To jest Drużyna "lepszej zmiany dla Polski" ?

To są właśnie Wolacy, którzy zabierają sie za rządzenie tym krajem.

Szydło twierdzi, że przystąpienie RP do Unii miało miejsce w 1993 roku. Pomyłka o 11 lat najnowszej historii Polski, praktycznie wyklucza ją z roli premiera. W 1993 droga Pani, to z Polski wyszło dopiero rosyjskie wojsko.

Do szkoły analfabeci !

http://uniwerek.tv/spolecznie/item/518-matura-w-sejmie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12
Radzieckie wojska rozpoczęły opuszczanie Polski 90-91?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, rozpoczeły wycofywanie w 91 zakończyły w 92, w 93 pozostały tylko siły wspomagające wycofywanie z NRD. 17.09.93 roku odbyło sie symboliczne pożegnanie.

Trzeba być skończonym kretynem lub kandydatem PiS na premiera (na jedno wychodzi) aby wykoncypować sobie, ze w tym samym czasie Polska wstąpiła do Unii.

Przerażająca głupota baby wyciągniętej z pisuarowego zad*upia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Festiwal kłamstw pisu rozpoczęty !!!!

na wczorajszej konwencji szydło wyliczyła ze koszt postulatu pis 500 zł na każde drugie i kolejne dziecko to w ciagu 4 lat 39 mld zł.

a teraz weźmy kalkulator :
w polsce jest 8 mln dzieci, z czego uprawnionych byłoby 5 mln.
500 zł na dziecko to 6000 zł rocznie
5 000 000 x 6000 zł x 4 lata = 120 000 000 000 zł

do tego należy dodać koszt administracji która bedzie te pieniadze przydzielać / weryfikować / pilnować uprawnień, ktory z litości pomijam.

rozjazd od pomiędzy prawdą obiektywna a prawdą pis-u : 81 000 000 000 zł.

to jest drużyna "lepszej zmiany dla polski" !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ale ty ku*fa subiektywny jesteś, że aż czytać sie ciebie nie chce. Im więcej takich wpisów jak twój, tym bardziej się przekonuje, że pe(da)łowców trzeba jak najszybciej wypie*olić z rządu, by żyło się lepiej.... wszystkim.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
Pisuarowy intelektualizm w najczystszej, bo niezmąconej myśleniem postaci...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Duda do Prezydenta Niemiec Joachima Gaucka, Szczecin, 30 sierpnia 2015 :

"niestety Polska nie jest dziś krajem, o którym można by powiedzieć, że jest państwem sprawiedliwym, sprawiedliwym dla swoich obywateli, że jest państwem, w którym obywatele traktowani są równo"

Opluwanie Polski na arenie międzynarodowej w głowach tych karłów stało się wzorcem patriotyzmu.

Tymi słowami stanąłeś po stronie narodowej hańby.
Nie zapomnimy ci tego, Duda !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Teraz już wiem, gdzie "prawdziwi łowcy" wyładowują swoją złość :D

Mam nadzieję, że się uspokoisz zanim zaczniesz uczyć własne dzieci patriotyzmu, bo inaczej niczego dobrego to dla Polski nie wróży ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Słowa wieszcza o lawie i plwaniu na plugawą skorupę aktualne jak nigdy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jaką masz stawkę za wierszówkę?
Może też zacznę opluwać PiS zza biurka?
W końcu.. pecunia non olet ;D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
> Jaką masz stawkę za wierszówkę?
Zawiodę Cię pewnie, ale nikt mi za nic nie płaci, bo dla mnie zasady w życiu nie podlegają prawom kupna / sprzedaży.

Ty chyba nie poczułeś, że Duda napluł wczoraj Polakom w twarz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
> nikt mi za nic nie płaci

To z czego żyjesz? ;>

> dla mnie zasady w życiu nie podlegają prawom kupna / sprzedaży.

Czyli: robisz z siebie durnia za darmo?
Tym gorzej to o tobie świadczy :/

> chyba nie poczułeś, że Duda napluł wczoraj Polakom w twarz

Rzeczywiście. Nie poczułem.

Jeśli ty poczułeś się opluty krytyką postawy Państwa (rozumianego jako system prawny oraz władzę urzędniczą i sądowniczą) wobec społeczeństwa, to znaczy że utożsamiasz się z Państwem a nie ze społeczeństwem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
>to z czego żyjesz ?
Z uczciwej i ciężkiej pracy polegającej na sprzedaży mojej wiedzy i doświadczenia. Mozna ? Mozna. W kraju ktory ponoć niesprawiedliwością stoi, do tego stopnia ze pierwszy obywatel RP skarży sie na nią prezydentowi Niemiec

>robisz z siebie durnia za darmo ?
Zasady są tym, co nie podlega sprzedaży. Ja tu stawiam kropkę.
A teraz możesz dalej szczekać do woli, o czym chcesz i obrażać mnie. Ludzie, których nie stać na myślenie a jedynie na bezmyślne chamstwo sa dla mnie kompletnie intelektualnie obojętni.

>rzeczywiście nie poczułem.
Jak cesarz pluje to głupi lud go wielbi, bo myśli ze to deszcz pada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
> Jak cesarz pluje to głupi lud go wielbi, bo myśli ze to deszcz pada.

Zaiste.. sentencja godna mędrca ;)

Gdzie byłeś ze swoją ślinową obsesją , kiedy Rudy zapewniał po katastrofie smoleńskiej, że "państwo polskie zdało egzamin"? Kiedy premierzyca zapewniała o przekopywaniu ziemi na metr wgłąb i osobistej asyście przy sekcjach? Kiedy minister PO Bartosz Arłukowicz wdrażał zmiany w Służbie Zdrowia, które wcześniej, jako poseł SLD, żarliwie krytykował? Kiedy prezydent Komorowski przepraszał Żydów w imieniu WSZYSTKICH Polaków?

Czyżby dla ciebie wówczas deszcz padał? ;/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Argument z katastrofa smoleńską jak kulą w płot.
Nie byłoby potrzeby rycia metr wgłąb ruskiej ziemi gdyby nie bezmyślność i chamstwo pewnego prezydenta, któremu sie wydawało, ze jest w locie bojowym.
W sprawie Jedwabnego niewiele widzę masz do powiedzenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
> Nie byłoby potrzeby rycia metr wgłąb ruskiej ziemi gdyby nie bezmyślność i chamstwo pewnego prezydenta

Nie ma znaczenia, co spowodowała katastrofą smoleńską. Nawet jeśli byłby to Kaczor tańczący w stringach po kokpicie samolotu :D
Premierzyca jawnie skłamała. Ani nie brała udziału w tzw sekcjach (gdzie pozamieniano ciała albo ich kawałki) ani nie było żadnego przekopywania ziemi. Co najwyżej spychaczem.
To jest plucie Polakom w twarz!
A kampania "słucham, rozumiem, pomagam" poważnie odbierana jest wyłącznie przez jej twórców. Choć i co do tego pewności nie mam. W końcu.. za darmo tego nie robili :D

> W sprawie Jedwabnego niewiele widzę masz do powiedzenia.

Masz nadwzroczność? Z hasłowego wpisu widzisz, co mam do powiedzenia?
Prezydent Komorowski, przepraszając Żydów za Jedwabne w imieniu wszystkich Polaków, przyczynił się do propagacji wizerunku Polaka-antysemity.
Nic to, że wśród Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata najwięcej jest własnie Polaków. Nic to, że wielu naszych rodaków ryzykowało (albo wręcz oddało) życie, aby ocalić Żyda lub żydowskie dziecię. Biorąc na cały nasz Naród winę za Jedwabne prezydent napluł wszystkim Polakom w oczy.
MY mamy cię czuć winni za holocaust, bo Niemcy już się "oczyścili" i nie da się ich więcej skubać finansowo. Polacy zostali wyznaczeni na następnych do skubania. Przyznanie się do winy jest pierwsze. Potem pokuta.. czyli miliony czy wręcz miliardy USD płynące z budżetowej kasy dla organizacji "Przedsiębiorstwa Holocaust". Bo nawet na tragicznej i męczeńskiej śmierci rodaków, Żydzi umieją skręcić całkiem zgrabny (a co ważniejsze: niezwykle dochodowy) biznes.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
@Skydiver:

Od wejścia trącałeś mi Hydrantem. Podobne słownictwo i równie bzdurna argumentacja, kiedy wątek nie po myśli.
Ale widzę, że TMK w roli Hydranta sprawdzał się o niebo lepiej. Ty jesteś zbyt mało błyskotliwy.
Chyba, że TMK nieco skrzydła opadły i pisanie na Forum jest już desperacją ;]

Poczekamy.. zobaczymy..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Trącanie Hydrantem.... widzę, ze masz jakiś grubszy problem.

Co do Jedwabnego, to prezentujesz tępą opinię, która bardzo dobrze sie przyjmuje w Polsce, zgodnie z którą Polacy są narodem wyidealizowanym i wolnym od wad. Jest to podejście nieuczciwe i zakłamane.
Prawda jest taka, ze to Polacy w Jedwabnem dokonali mordu na Żydach. Negowanie tego do niczego nie prowadzi. To jest jednak tylko pół prawdy. Drugie pół wynika z kontekstu '39. Wtedy będzie jasne skąd figura Lenina.

Granie kartą żydowska to stała, cyniczna i nudna już gra wolactwa pisowskiego. Jej zadaniem jest tworzyć podziały. Dlatego tez marionetka wyskoczyła nagle ni w piec ni w dziesięć z tematem Jedwabnego w trakcie kampanii prezydenckiej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
> prezentujesz tępą opinię, (..) zgodnie z którą Polacy są narodem wyidealizowanym i wolnym od wad

Gdzieś to wyczytał w moich wpisach?

> Prawda jest taka, ze to Polacy w Jedwabnem dokonali mordu na Żydach

Poważnie? Znasz prawdę? Byłeś tam wówczas?

To dlaczego, jak zaczęto przekopywać miejsce tej zbrodni, po znalezieniu kilkudziesięciu łusek z niemieckich karabinów, ekshumację pospiesznie przerwano? Dlaczego polski wymiar sprawiedliwości uległ naciskom Żydów, aby nie robić sekcji zwłok ofiar, celem ustalenia przyczyny śmierci?
Bo to chyba jest procedura wręcz automatyczna w śledztwie o morderstwo?
Nie zamierzam wybielać Polaków biorących udział w tej zbrodni. Powinni zostać skazani przez sąd i powieszeni.
Ale nie wolno pominąć udziału niemieckiego wojska, tak samo, jak i nie wolno obarczać moralną winą wszystkich Polaków.

Ciebie przekonywać nie zamierzam. Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś jeszcze i pomyśli nad powyższym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
> Poważnie? Znasz prawdę? Byłeś tam wówczas?

Ja pi***ę, naprawdę, rozwalasz mnie.
Stosując twój błyskotliwy tok myślenia, historia zaczynałaby się i kończyła na przestrzeni jednego pokolenia, ponieważ znaliby prawdę tylko ci, którzy byli tam wówczas.

Ale, skoro pytasz skąd wiem, że Polacy dokonali mordu na Żydach, odpowiadam : z literatury, której nie można zarzucić niefachowości, np. opracowania IPN.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry