Widok

Drużyna Dudy

Czy to jest naprawdę najlepsze co moze dać z siebie PiS?
To jest Drużyna "lepszej zmiany dla Polski" ?

To są właśnie Wolacy, którzy zabierają sie za rządzenie tym krajem.

Szydło twierdzi, że przystąpienie RP do Unii miało miejsce w 1993 roku. Pomyłka o 11 lat najnowszej historii Polski, praktycznie wyklucza ją z roli premiera. W 1993 droga Pani, to z Polski wyszło dopiero rosyjskie wojsko.

Do szkoły analfabeci !

http://uniwerek.tv/spolecznie/item/518-matura-w-sejmie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ewka, której nie chcą słuchać
Też ma trochę za uszami
Miast rozwiązań sporów szukać
Mami lud swoimi łzami

Nie chce dumy w kieszeń schować
Prezydenta nam wychować
Tym sposobem miast dyskusji
Piaskownicę oglądać musim :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bo gdy burak na urzędzie
Robi co mu nie przystoi
Z gracją kury co na grzędzie
Oczywiste fochy stroi

Z panią premier się nie spotkam !
POwitania zrobię gest ?
Jeszcze w eter pójdzie plotka
Że dla mnie POlska ważna jest

Nie wiem czym jest urząd prezydenta
Prezes krzywdę zrobił mi !
Moim znakiem d*pa jest wypięta
Na Polaków spoza PIS !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ehh, Skydiver...
Jeżeli chcesz walczyć z "buractwem", jak to nazywasz, sam musisz pokazać klasę. Inaczej niczym się nie różnisz od "buractwa". Na chwilę udało Ci się zrezygnować z obraźliwego tonu i było ok. Niestety tylko na chwilę:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z buractwem nie da się walczyć, bo jak ktoś jest burakiem to nim jest i już. I choćbyś nie wiem jak się wytężał, buraczany łeb pozostanie buraczanym łbem. Nie chcę więc walczyć z buractwem, bo próżny trud.

Jeżeli burakiem jest pospolity burak, to niech sobie nim będzie. Buractwo u władzy to jednak zagrożenie dla Państwa i trzeba je nazywać po imieniu. Ton jest tylko narzędziem wyrazu.

Zupełnie niezrozumiałe dla mnie jest traktowanie premiera przez prezydenta jak powietrze w sytuacji, kiedy ten przez 3 miesiące zabiega o spotkanie. Własne dąsy Duda powinien sobie wsadzić w d*pę, bo tu liczy się Polska. Duda tego najwyraźniej nie rozumie, co oznacza, że ponad jego buraczany łeb pewna świadomość się nie przebije. Oznacza to niestety ni mniej, ni więcej, jak to, że mentalnie nie nadaje się na prezydenta. Jeżeli ten człowiek ma tego typu mentalno-emocjonalne problemy, to co dopiero kiedy trzeba będzie reagować strategicznie, czy w sytuacji kryzysowej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jestem prosty człowiek, no nie?
Ja myślę, że cyborg to jest taki z góry zaprogramowany stwór, no nie.
Co nie myśli. A jeno robi co mu każą, no nie?
Cyborg chyba nie może pe(da)lować ani pier....lić, no nie?
Mówi i pisze co jemu każą.
To po co taki utfór zabiera głos na forum gdzie normalni ludzie rozmawiają, no nie??
Ja jestem bez szkól, jestem prosty człowiek ale cyborgów nie lubię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nadchodzi czas realizacji obietnic.

a było ich dużo, bardzo dużo. Głupi naród je kupił i teraz czeka.
ale nie dla psa kiełbasa.
dodatki będą ale tylko dla dzieci urodzonych z "prawego" łoża (dobrze mówię?). Mało tego dla tych rodziców, co nigdy nie używają tfuj, prezerwatyw ani innych świństw i kremów.
można stosować tylko świński pęcherz, wtedy jak pęknie to, a jakże dodatek 500 zł. Będzie na mur. Trzeba będzie tylko dostarczyć na biurko urzędnika stanu cywilnego rozerwany świński pęcherz z resztkami spermy. Badania dna wykażą czy 500 zł się należy. Reszta uprawiających nieprawomyślną miłość może sobie wygrać zmielone 500 zł.I sklejone w dużą figę.
poza tym trzeba będzie udowodnić że wszystko (tzn. Zapłodnienie) odbyło się po bożemu w pozycji na płasko, inaczej nie ma mowy o dodatku (nie wiem może fotki albo nagranie video). Mało że miał/miała przyjemność to jeszcze trzeba im dać 500 zł. Ależ nigdy, przenigdy. Zbereźniki jedne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do "sadyl`a" - Na mój rozum, to Ty Przyjacielu stosujesz metody bolszewickie. Zamiast dyskutować na temat, to Ty usiłujesz oczernić drugą stronę. A fe - nieładnie. Tak robili czerwoni. Ty nawet być może o tym nie wiesz ale pamiętaj, historia lubi się powtarzać i biada tym co nie wyciągają z niej wniosków i się nie uczą.
Ty jako zwolennik, jak rozumiem, dodatku którym w sposób kłamliwy przekupiono znaczną część społeczeństwa, zajmij się zastanawianiem jak go ludziom dać i z kogo trzeba będzie zedrzeć skórę aby zebrać tyle forsy.
Powiem Ci po cichu..... można dodrukować, tylko wtedy wasze dni do następnych wyborów będą policzone.

pozdrawiam Ciebie serdecznie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przyjacielu z głową w chmurach

Powiedz mi jak to powinno być. Otóż wyobraźmy sobie że obywatel D. kłóci się z obywatelką K. Po jakimś czasie obywatelka K. zostaje wybrana na urząd Premiera a nieco później obywatel D. obejmuje zaszczytny urząd Prezydenta kraju. Pytanie brzmi: czy wybrany na Prezydenta obywatel D. może nadal przenosić swoje wcześniejsze dylematy i nienawiść na Panią Premier czy nie?
Czy urząd Prezydenta nie zobowiązuje Go do współpracy z Premierem, jakiekolwiek by między tymi osobami były wcześniejsze relacje? Przecież ubiegając się o urząd Prezydenta wiedział co Go czeka. Mógł nie startować w wyborach i wtedy tego przykrego obowiązku nie musiałby wykonywać. Nie chcę nawet wyobrażać jaka byłaby ta współpraca gdyby wybory parlamentarne wygrała PO. Moim zdaniem ktoś tu całkowicie nie rozumie podstawowych zasad demokracji, które dopuszczają jako normalną sytuację kiedy dwoje kandydatów z przeciwstawnych i wałczących ze sobą obozów obejmują najważniejsze urzędy w Państwie i od tego momentu SKAZANI są na współpracę.
Jeśli Premier prosi o spotkanie - to OBOWIĄZKIEM PREZYDENTA jest się spotkać, nie ma tu miejsca na fanaberie. Prezydent jest urzędnikiem państwowym a nie partyjnym działaczem a o spotkanie prosi Premier a nie byle kto i nikt nikomu łaski nie robi.
A gdyby mojej Ojczyźnie groziło niebezpieczeństwo - to też by nie było współpracy, też by się nie spotykali. Strach pomyśleć.
Coś mi tu nie gra. Wydaje się że niektórzy idą za daleko, zapominając przy okazji że reprezentują interesy Kraju a nie swoje - buraczane.
Mam nadzieję, że nikogo swoimi słowami nie obraziłem. Chyba się zgodzisz?
> Zamiast dyskutować na temat, to Ty usiłujesz oczernić drugą stronę.

Bez względu, jak kto głupie ma poglądy, mogę z nim dyskutować rzeczowo.
Nie dyskutuję z najemnikami, którzy ujadają za pieniądze.

> zwolennik, jak rozumiem, dodatku którym w sposób kłamliwy przekupiono znaczną część społeczeństwa,

Zupełnie nie rozumiesz. Nie jestem zwolennikiem PiS. Jest mi do niego równie daleko ideologicznie, jak do PO, czy reszty bandy czworga.
Choć uważam wynik wyborów - zarówno prezydenckich jak i parlamentarnych za nieco mniejsze zło.

Wśród idiotów, debil jest mędrcem :D
image
Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja przeczytałem, pomyślałem i ...... popieram Skydivera.

Jestem nowy na tym forum, przeczytałem całą dyskusję i wszystkie Twoje wypowiedzi Sadyl.
Muszę powiedzieć, że po uszy tkwisz w ciemnocie. Z domu niestety nie wyniosłeś, jak widzę, wiedzy rodzinnej (przeżycia dziadków, c*otek, wujków a nawet pradziadków) i stąd Twoje kardynalne błędy i braki w osądzie rzeczywistości. O Żydach to masz bratku kiepskie pojęcie. Lepiej byłoby jakbyś mniej się wypowiadał a więcej słuchał.
Forum to jest czytane również przez młodych. Oni nie potrafią rozpoznać Żyda. Nie wiedzą jak było.
Ja potrafię, ale uważam że dobrze zrobiliśmy że ich przeprosiliśmy pomimo że z ich strony Polska spotkała się raczej z niewdzięcznością niż z uznaniem za to że ich, tułaczy wyganianych zewsząd w swoim czasie - przyjęła.
Pamiętaj - istnieje podstawowa zasada - mądry głupiemu ustępuje. Przepraszając za Jedwabne nie zgodziliśmy się z wybielaniem obrazu Żyda zdrajcy, Żyda czerwonego z 1939 roku, Żyda komunisty z 1944 roku. Żyda który doniósł na mojego Ojca w 1944.
Dlatego Przyjacielu - nie bij piany. Nie ekscytuj się swoimi słowami.

Czytaj i słuchaj mądrzejszych od siebie. Problem jest tylko jeden - czy potrafisz się takimi otoczyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ człowieku :)
Nie bronię Prezydenta. Po prostu mam wrażenie, że z drugiej strony też zabrakło woli współpracy. I że zarówno jedna jak i druga strona chciała coś ugrać na konfliktach. Wolałabym nie musieć oglądać takich obrazków.
@sadyl
Chcesz dyskutować rzeczowo, to dawaj. Albo zamilcz .....
Jak na razie wszędzie widzisz najemników. Osmieszasz sie,chłopaku
> Czytaj i słuchaj mądrzejszych od siebie. Problem jest tylko jeden - czy potrafisz się takimi otoczyć.

To jest problem wtórny.
Problemem pierwotnym jest, czy takich spotkam ;]
Uważam, że angielski słowotok w poprawnej angielszczyźnie, to jest to czego nam Polakom zawsze brakowało.
Ja nie mam szkół i zawsze zazdroszczę tym co znają języki. Nieważne co mówią ale JAK.
Takiego Prezydenta nam zawsze brakowało. Teraz dopiero da popalić wszystkim prymitywom w Unii.
Jak rzeknie to tak się natychmiast stanie. Zobaczycie, jak wyjdziemy z tej złodziejskiej Unii, jak zostaniemy sami wielcy i potężni to dopiero wszyscy sąsiedzi narobią w pory.
Niech wszyscy zobaczą że Polacy nie gęsi....
Brawo Panie D. tak trzymać a o nieuczciwie rozliczonych delegacjach do Poznania to zapomnimy. Drobiazg - nie czas żałować róż.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za kciuka w dół. Widzę, że na więcej Ciebie nie stać.

Spokojnego snu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do Ciebie Sadyl

"Lepiej siedzieć cicho i wyglądać jak idiota niż odezwać się i
rozwiać wszelkie wątpliwości"
Mark Twain
Zastanawiające jest to że Sadyl wielu uczestnikom forum zadaje
pytanie "to z czego żyjesz?"
Wnikliwy ten nasz Sadyl ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przypomnij kto prosił o Radę Gabinetową. A tak na mój rozum, to pierwszą rzeczą co powinien nowo wybrany Prezydent uczynić to spotkać się z Premierem. Nie z żadnym Prezydentem Estonii czy innego ważnego kraju.
Tego niestety zabrakło naszemu chłopczykowi. Swoją ważność zobaczył i tutaj dał plamę.
Poza tym pokazał że jest Prezydentem PIS-u a nie całej Polski. Jego wybór, skoro tak chce to niech nie liczy na nic więcej.
Niestety nie jest to materiał na męża stanu.
Drobny człowieczek, pokazał to swoją inwentaryzacją mebli w kancelarii. Chyba do tego ma jedynie kwalifikacje.
Ja też kiedyś miałem szefa, który swoją pracę zaczął od kontroli godzin pracy pracowników. Okazało się, potem że sprawdzanie przepustek na bramie to są jedyne jego kwalifikacje.Marnie skończył.
Obawiam się, że z naszym Prezydentem będzie podobnie.
> Drobny człowieczek, pokazał to swoją inwentaryzacją mebli w kancelarii.

Jak mu poprzednik, Mąż Stanu (w twej hierarchii) zajumał prawie wszystko, to nic dziwnego. Też bym tak zrobił, żeby potem nie było na mnie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gdy widzę Macierewicza w telewizji, jestem zawsze kompletnie zauroczony jego spojrzeniem gdzieś daleko w górę oraz niewinnym uśmieszkiem.
To mnie powala.
Wierzę mu bezgranicznie i wiem na pewno (patrz wypowiedź pani Szydło), że on już nigdy więcej nie ujawni naszych agentów w tajnych służbach ani innej szkody Państwu Polskiemu nie uczyni. Może być ministrem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry