Widok

Drużyna Dudy

Czy to jest naprawdę najlepsze co moze dać z siebie PiS?
To jest Drużyna "lepszej zmiany dla Polski" ?

To są właśnie Wolacy, którzy zabierają sie za rządzenie tym krajem.

Szydło twierdzi, że przystąpienie RP do Unii miało miejsce w 1993 roku. Pomyłka o 11 lat najnowszej historii Polski, praktycznie wyklucza ją z roli premiera. W 1993 droga Pani, to z Polski wyszło dopiero rosyjskie wojsko.

Do szkoły analfabeci !

http://uniwerek.tv/spolecznie/item/518-matura-w-sejmie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12
Słuchaj no Aradsh, pewnikiem jesteś tu najstarszy bo taki " mędrol" z Ciebie i widzę że nawiedziło Cię myślenie (wiesz kto tak pisał??).
Powiedz mi czy kłamstwo to jest kłamstwo czy może też może mieć inne zabarwienie. Czy złodziejstwo to jest złodziejstwo - czy też może mieć inne zabarwienie.
Na mój rozum nasz Duda jest taki sam jak Sikorski i jego kilometrówka oraz ośmiorniczki. Czym się różni lot samolotem do Poznania na wykład lub do Madrytu na spotkanie. Tylko tamci "bohaterowie" uczciwie za swoje szwindle zapłacili (przepadli) a nasz z łaski bożej bohater - nie. I jeszcze się puszy. Obserwując go zobaczyłem naocznie jak wygląda PYCHA. Jest to, nie wiem czy wiesz mój Przyjacielu - największy grzech chrześcijański.
A kłamstwo - to nasza kochana pani Szydło. Albo wiedziała i oszukiwała gdy mówiła o Gowinie i Macierewiczu. Albo ją nasz J.K zrobił w CIULA -potraktujmy na razie kobiety łagodniej.
Jest albo oszustką albo marionetką.
Jeśli twoje uczucia do tych ludków mówią Ci coś innego - to bardzo proszę podziel się z nieoświeconymi.
Pozdrawiam Ciebie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Do ~ rocka
Czytając twoje mądrości, zrozumiałem wreszcie dlaczego Rzeczpospolita Polska w swoim czasie straciła niepodległość.

I Ty oczekujesz , że ci ludzie, mistrzowie chorych idei, nieuczciwości i chorobliwej podejrzliwości do wszystkich wokół cokolwiek załatwią lepszego lub bardziej uczciwszego????
Wiesz kto miał paranoiczną podejrzliwość do wszystkich - STALIN. A nasi nowo-starzy ministrowie są wypisz wymaluj jego uczniami. Podejrzewają i knują wszędzie i przeciwko wszystkim. Może paru bym z tej paczki wybrał - reszta niestety nie nadaje się.
Wystrzegajmy się maniaków.
Niech żyje dewiza nowych czasów:
"Jeśli prawda okaże się prawdą to tym gorzej dla prawdy".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do ~rocka jeszcze raz.
Przemyślałem sprawę Przyjacielu i uważam że rzeczywiście miałeś rację. Ten sędzia co skazał naszego Kamińskiego jest idiotą. Z pewnością teraz mocno żałuje swojego czynu. Trzeba być półgłówkiem aby gościa który ma widoki na pracę w rządzie RP skazywać.Zgadzam się z Tobą, przecież to nieważne co on popełnił, czy ten czyn jest w polskim prawie karalny czy nie.
Wyjaśnij mi jeszcze tylko pokrótce co będzie jeśli odwołanie tego ludka nie zostanie pozytywnie rozpatrzone. Wstyd, hańba i poruta - nieprawdzasz?
A w tej drugiej kwestii też się z Tobą w zupełności zgadzam. Jeśli Michnik nienawidzi Antoniego to nasz Antoś uzyskuje przez to pełne kwalifikacje do pracy w rządzie. Tylko być może otwierałby okna przed posiedzeniem albo donosił wodę. Jak mydlisz? Trzeba sprawdzać czy woda nie jest zatruta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nigdzie słowa nie powiedziałem o swoich uczuciach dot przedstawicieli piss ;)

mówię tylko, że ze Skydiverem dyskutować, ani nawet rozmawiać się nie da...

gdybyś czytał uważniej i na spokojnie bez piany na ustach wiedział byś co napisałem ;)

jedyne co pisałem, to to, że Skydiver cisnie po piss, a o tym, że w poo są równi, lub nawet gorsi ludzie słowem nie wspomniał ;)

zalatuje tu więc bardzo wybiórczą mentalnością kaleko... a tego nie lubię... a Ty?

nie jest tajemnicą, że dla mnie panowie z piss i poo to jedno ścierwo, które trzeba jak najszybciej usunąć ze sceny politycznej...
niestety przez głupotę 'kowalskiego' jest to niemożliwe...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
"ścierwo, które trzeba jak najszybciej usunąć ze sceny politycznej..." - dodam jeszcze....
usunąć... bynajmniej nie dlatego, że kradną, albo jeżdżą służbowymi autami w celach prywatnych... to jest marginalny problem...

problemem jest to, że oni są bandą kretynów, którzy nie mają pojęcia o gospodarce... wykształcenia stosownego do wykonywanego zawodu nie ma prawie żaden z nich... a nawet jeśli ma, to i tak głosuje tak, jak chce partia...

i TO jest problem, a nie to, że pan X czy Y zjadł ośmiorniczki czy inne g*wno...

to, że jadł ośmiorniczki za kasę podatnika to tylko KRETYŃSKIE odwracanie kota ogonem przez imbecyli nie mających innych argumentów, chcących oczernić daną partię i obrzucić błotem jak tylko się da jednocześnie wybielając siebie...

i niestety typowy kowalki na to się łapie i nabiera... bo faktem jest, ze 'ośmiorniczki za hajc podatnika' WKURZAJĄ społeczeństwo... jest to DENERWUJĄCE....

ale NIE JEST to istotą problemu, i największym ich przewinieniem...
jak wspomniałem... tego typu rzeczy maja marginalne znaczenie w skali państwa... fakt: nie powinni tak robić... tak samo jak dziesiątki tysięcy polaków (którym "ośmiorniczki i inne" podnoszą ciśnienie) nie powinny jeździć służbowym autem na zakupy!!!!!!!

jeśli tego nie rozumiesz, to skończyłem rozmowę bo nie mam zamiaru z "drugim Skydiverem" wchodzic w polemikę ;)

edit! ;D:D:D:DD::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
"człowiek, no nie?" napisal do Sadyla:
"Nie szukaj potwierdzenia poprawności swojego myślenia lub postępowania poprzez negację innych albo wskazywanie błędów innych. Przez to Twoje racje nie urosną i nie staną się bardziej prawdziwe. Tak jak postępujesz robi Putin. Skoro jest on Twoim mistrzem - Twoja wola.Kradnę - a Marcin też kradnie. Oszukuję - a Michał też oszukuje. Więc mam usprawiedliwienie. Skąd ja to znam."

@Człowiecze:
a teraz przeczytaj uważnie posty Skydivera ;)))))))))
ło panie leżę i kwiczę ;)))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do sadyla

Ja wcale nie twierdze, że poprzednik aktualnego prezydenta to mąż stanu. To jest Twoja sugestia. Ja powiedziałem, że aktualny prezydent nie ma zadatków na męża stanu.
Nie szukaj potwierdzenia poprawności swojego myślenia lub postępowania poprzez negację innych albo wskazywanie błędów innych. Przez to Twoje racje nie urosną i nie staną się bardziej prawdziwe. Tak jak postępujesz robi Putin. Skoro jest on Twoim mistrzem - Twoja wola.Kradnę - a Marcin też kradnie. Oszukuję - a Michał też oszukuje. Więc mam usprawiedliwienie. Skąd ja to znam.

A swoją drogą jeśli poprzedni Prezydent coś zrobił niezgodnie z prawem to wolna droga - jest prokuratura a nie insynuacje.
A Tobie zanim coś napiszesz to radzę zapoznać się z prawem w danej materii. Będziesz bardziej spolegliwy. Widocznie kanceliści z aktualnej kancelarii pałacowej są zbyt niekompetentni lub po prostu niedokształceni gdyż po początkowej aktywności i wrzasku teraz cicho siedzą. Tylko takie SADYLE biją pianę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do ~Ardash

Wybacz że się wtrącam, ale zdaje się wszyscy myśmy doszliśmy (wybacz żargon - jestem prosty człowiek) do wspólnych wniosków, że ktoś zdobywa kwalifikacje do bycia ministrem kiedy go Michnik nienawidzi. Im bardziej nienawidzi tym wyższe kwalifikacje.
Wytłumacz mi zatem czy Antoni może zatem wpierw....ać osmiorniczki i jeździć/latać na różne bździny za pieniądze podatników. Ja głosuję za tym że może.
Mnie nienawiść Michnika wystarczy. Jest to gwarancja najwyższych kwalifikacji.
Szkoda że Michnik nie powiedział że nienawidzi Sikorskiego może by został. Przydałby się żeby podpowiadać co niektórym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"czy Antoni może zatem wpierw....ać osmiorniczki i jeździć/latać na różne bździny za pieniądze podatników"
JEŚLI... podkreślam JEŚLI Antoni byłby oprócz tego dobrym 'gospodarzem' i zarządzał państwem tak, żeby społeczeństwu żyło się przyzwoicie: niech sobie wpier**la kawior i zapija szampanem codziennie nawet...

osoby podejmujące kluczowe decyzja dot. kraju nie powinny dostawać pensji czy tam diety poselskiej...
oni powinni mieć sponsorowane WSZYSTKO!!!!!!
powinno ich być max 20-30 a nie prawie 650 + wszyscy lokalni...

jeśli jakieś rozwiązanie jest dobre dla Gdańska, to PRAWDOPODOBNIE jest też dobre dla Krakowa... nie potrzeba do tego 2 prezydentów i 20 doradców czy innych pajacy....

i - jak wspomniałem wyżej - powinni mieć zapewnione ABSOLUTNIE WSZYSTKO... - żeby nie kradli....
a gdyby jakiegoś złapać na kradzieży, np dla brata/c*otki/babci/kogokolwiek -> do pieca... dosłownie... podejrzewam, że taka kara odstraszy skutecznie... szczególnie, że 20 osób łatwiej przypilnować no i pilnowali by się wzajemnie - bo nie rządziła by partia ani kolesiostwo...

tak robili bodaj że w Rzymie... dodatkowo w Rzymie władzę sprawowano dożywotnio... i też kradli... dużo kradli... ale jak jak już się nahapali po brzegi to rządzili krajem dobrze...
jakiś kretyn zaraz napisze, że Rzym upadł ;)
no upadł upadł... bo wyciągnęli łapy po całą europę, północną afrykę i arabusów...

image

Cesarstwo Rzymskie upadło DOPIERO PO tym, jak z morza śródziemnego zrobili sobie podwórkowy basen... więc jak ktoś chce dyskutować, to nie do mnie, tylko na lekcje historii won!

więc odpowiadając bezpośrednio na Twoje pytanie: Tak, jeśli by zmienić trochę ustrój i zasady, jestem przekonany, że udostępnienie przywódcom ilości gotówki która ich zaspokoi polepszyło by sytuacje w kraju. Oczywiście trzeba by było odpowiednie zasady napisać z głową... No i w tym wypadku żadna demokracja, czyli rządy debili... Debili którzy nie rozumieją że sami sobie szkodzą...

Jak ktoś jest niebezpieczny dla siebie i/lub otoczenia to zamyka się go w zakładzie! z tym KAŻDY się zgodzi, i nikt tu nie widzi problemu...
Dlaczego więc ludzie tak bardzo spinają poślady jak mówię, że osoby nie mające wykształcenia w dziedzinie gospodarki lub pochodnych nie powinny mieć prawa głosu w sprawach bezpośrednio z gospodarką związanych - czyli de facto w obecnym systemie, osoby takie nie powinny mieć prawa iść do urn!!!
Nie dlatego, że są głupi... i nie dlatego, że szkodzą sobie... g*wno mnie to interesuje, jak ktoś chce być biedny - proszę bardzo....
Tylko dlatego, że szkodzą całej reszcie społeczeństwa.

Wyobrażasz sobie, żeby np. krawiec poszedł do stoczni, zaczął nią rządzić, i powiedział: no dobra, to od dziś napier**lamy statki z bawełny!!!!!!!!!
Niebywała sytuacja prawda?

No dobrze, to teraz inaczej, robimy zarząd stoczni... do zarządu zostali wybrani, i proponują:
Stoczniowiec - no tu chyba nie trzeba komentować?
Krawiec - robić statki z wełny
Piekarz - robić statki przeznaczone wyłącznie do transportu mąki
Malarz - robić statki-cysterny do farby, i malować całe po 5x
Hydraulik - robić statki z rurek PCV (tratwę się da :D)
Informatyk - robić statki samoobsługowe
Tłumacz - zlecić robienie statków 100 podwykonawców z różnych państw
Górnik - robić tylko parowce
Ksiądz - nie robić statków, tylko kościoły
Gej-Stylista - żądamy statków dwu-płciowych
....

widzicie problem?

dlaczego więc nie widzicie problemu w przypadku państwa - państwo jest jak stocznia...
trzeba nim DOBRZE zarządzać...

tylko stocznia upadnie, a państwo tak prędko nie...
bo ma 30 mln OSŁÓW, którzy dokładają SWOJE pieniądze do umierającego biznesu...
każdy z nas jest akcjonariuszem państwa...
jeśli firma, której jestem współwłaścicielem zaczęła by upadać szukał bym przyczyny...
np statki z wełny... statków nie robi się z wełny do ch*ja pana!!!
tak samo państwo nie powinno być demokratyczne, bo większość NIE jest dosłownie GŁUPIA, ale NIE ZNA SIĘ na prowadzeniu państwa!!!!

95% ludzi zamiast znaleźć problem, i przestać robić statki z wełny i zacząć z blachy...
95% ludzi zamiast powyższego drze bezsensownie mordę na krawca, że statki nabierają wody i toną :D:D:D
...drą mordy od ponad 16-20 lat ;)))

to jest szopka... cyrk...
drą ryje na krawca....
...a przy następnych wyborach głosują na piekarza...
...i znów drą ryja, że cały handel umarł, bo tylko mąkę transportują ;]]]]]

mało tego...
nie pamiętają, że gdzieś tam dawno temu statki robił stoczniowiec... i wszystko było OK...
Wszystko poza tym, że wtedy krawiec, piekarz, i reszta ferajny darli mordy, że 95% ludzi nie ma prawa głosu, że to nie sprawiedliwe... ;)))))))

NIE MA ZNACZENIA... NIE MA NAJMNIEJSZEGO ZNACZENIA w której partii jest dany pajac...
ważne jest to, co on sam sobą reprezentuje...
ważne jest to, żeby nie dał sobie rozkazać głosować na to co chce partia - w obecnym systemie tak się nie da
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
@Aradash
>to skończyłem rozmowę bo nie mam zamiaru z "drugim Skydiverem" wchodzic w polemikę ;)

Trzymam cię za słowo, że już swego łebka tu nie wychylisz.
Twój bełkotliwy potok świadomości jest zwykle niezjadliwy i małowartościowy merytorycznie.
Sio stąd
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
http://www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4
film z 2002 roku, a nic się nie zmieniło...

Polacy nie dorośli nawet w 5% do demokracji...

Polacy nie chcą być dumnym i bogatym narodem...

Polacy nie chcą żeby im się dobrze żyło...

Polacy nie chcą żeby rządzili nimi inteligentni wykształceni w zarządzaniu państwem ludzie...

Polacy zwyczajnie chcą komuś dopier****ć...

Tak jak Skydiver nieudolnie dop....la piss...
Tak jak codziennie dop....my sobie na forum...
Tak jak wyborcy piss myślą że dop.....lają poo
Tak jak wyborcy poo myślą że dop.....lają piss

"Nieważne, czy będę miał jutro na chleb a moje dzieci dach nad głową, byle tylko zafajdać komuś życie... i wycieraczkę..." :)))))

lewackie myślenie...
moralność Kaleko...
mentalność 'co twoje to i moje a co moje to ni rusz' ;)))

gnijcie sobie dalej ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wspaniałe, historia to twoja mocna strona, prawda? Zawsze zazdrościłem takim.
Pięknie nam wszystkim to wyłożyłeś, nawet nie myślałem, że to takie proste. Super. Ja bym jeszcze zahaczył o Spartę lub Aleksandra Wielkiego a może lepiej o Napoleona, ten to pięknie rządził. Ja jestem pod urokiem Twojego wykładu. Jest on dla mnie i myślę, że dla większości uczestników tego forum - objawieniem.
Twoje pomysły to najlepiej wyślij do "Nature" są tak proste i tak podstawowe. Myślę że opublikują Ci natychmiast i zamówią jeszcze.
Szydło i cała jej ekipa myśli podobnie jak ty, to znaczy wszystko jest dla nich bardzo proste. Poczytaj ostatni wywiad niejakiego Glińskiego, on chyba Ciebie przerósł - takie wszystko dla niego jest proste.
Myślę, że Marks też mógłby być Twoim uczniem.
A tak na marginesie, nie wiesz czy Antoni ma dobry apetyt i dużo wpier....la, bo jak to ma być za moje pieniądze to tak do końca nie wiem. Wolałbym dać tym co nie mają a on niech wpier..la za swoje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nawet nie wiesz niebonurku, jak się cieszę, ze PO ma takich apologetów jak ty i twoje alter ego.
Zniechęcasz czytelników do tej formacji nieporównanie skuteczniej niż Zetjot ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Aradasch kto się przezywa tak się sam nazywa
Jeszce tu jesteś Sadyl?
Ostatnio tak Ci kolana drżały, że najbardziej odpowiednim dla Ciebie było inne forum gdzie pewnikiem poczułbyś ulgę.
Radzę Ci podejmować dyskusję wtedy gdy już nie będziesz miał żadnego innego parcia.
Życzę powodzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
WTOPA MALTAŃSKA
Przysłuchując się tej całej maltańskiej dyskusji uważam, że ten kto spodziewał się że aktualny Prezydent poczuje obowiązek wewnętrzny i zechce reprezentować interesy wszystkich Polaków wykazał dużą naiwność. Jest to ciągle aparatczyk PIS-u który reprezentuje tylko 8,6 mln wyborców. Reszta pozostałych czyli 22,1 mln spośród wszystkich uprawnionych do głosowania Polaków pozostaje nadal bez Prezydenta. Przyjmuję dla potrzeb niniejszej analizy fakt, że elektorat aktualnego Prezydenta był bardzo karny i praktycznie w 100% poszedł do urn. Reszta to:
- leniwy elektorat PO,
- tacy którym jest wszystko jedno kto będzie ,
- tacy którzy nie głosowali ponieważ żadnego z kandydatów nie uważali za odpowiedniego.

Wynika z tego, że raczej bardzo niewielu ( z tych 22 milionów.) można byłoby jeszcze dokooptować do świadomych entuzjastów aktualnego Prezydenta.
Jeśli tak, to aktualny Prezydent reprezentuje tylko niewielką część uprawnionych do głosowania Polaków. Został Prezydentem tylko dlatego że musi być jakaś procedura wyborcza, która nigdy nie będzie sprawiedliwa ale to nie zmienia faktu, że nie reprezentuje On nawet trzeciej części uprawnionych do głosowania.
Potwierdzeniem takiego stanu jest obserwowany powszechnie fakt, że aktualny Prezydent jest jeszcze ciągle w wirze walki.
Panie Prezydencie! Przedstawienie się skończyło, światła wygaszono a Pan nadal walczy i na oślep, po ciemku na scenie macha szabelką. Można sobie krzywdę zrobić, ostrożnie.

Gdyby Prezydent czuł się Prezydentem Rzeczpospolitej Polski a nie funkcjonariuszem PIS-u to awantury maltańskiej by nie było. Po prostu usiedliby razem Prezydent i Premier i uzgodniliby co jest najlepsze dla Polski, ale ten gość kierował się tym co jest najlepsze dla PIS-u a nie dla Ciebie Polaku.
Uważam takie postępowanie Prezydenta za KARYGODNE. Nowy Prezydent i nowy rząd powinni poczuwać się do obowiązku oraz być zainteresowani obecnością na Malcie aby uczestniczyć w istotnej i mogącej mieć brzemienne i dalekosiężne skutki dla Polski dyskusji i do tego obowiązku należało dopasować termin pierwszego posiedzenia Sejmu.
Niestety woleli interes partyjny i w sposób żałosny (patrz aroganckie wystąpienie niejakiego Szczerskiego) wypychali odchodzącą Premier aby za nich podejmowała decyzje i wypowiadała się w sprawach na które ani Ona ani odchodzący rząd nie będą już mieli żadnego wpływu.
Przypominam nie tak dawny apel zadufanego, świeżo wybranego Dudy do rządu aby nie podejmował już żadnych ważkich i istotnych dla Polski decyzji. Prawda, tak było Panie Aktualny Prezydencie?
Pan Aktualny Prezydent nawet nie zainteresował się treścią materiału który został przekazany reprezentującym Polskę Czechom. Co go to obchodzi on nadal walczy. Brawo! Brawo!
Staro-nowy rząd PIS-u też nie zainteresował się co odchodząca Premier Kopacz mówiłaby na maltańskim potkaniu gdyby pojechała.
Ważne są przecież nasze "bolszewickie" sprawy.
Duda w dniu Święta Niepodległości, 11 listopada 2015 roku, pół roku po wyborze na stanowisko Prezydenta Rzeczypospolitej :

"Chciałbym, mam taką nadzieję, będę w tym kierunku czynił starania, abyśmy może już za rok poszli wszyscy razem w jednym marszu niepodległości. Bo jeżeli nawet różnimy się w poglądach, to chyba nie co do niepodległości"

Zapyta ktoś : "A co stało na przeszkodzie, by pójść w jednym marszu w tym roku ? Przecież Prezydent Komorowski co roku uczestniczył w Marszu dla Niepodległej"

Odpowiedź znajdziemy w Białej Podlaskiej, gdzie w Dniu Niepodległości Duda pojechał świętować otwarcie ronda :
"Dziękuję za rondo imienia Lecha Kaczyńskiego i marszałka Płażyńskiego. To ważne dla wychowania młodzieży. Dziękuję i cieszę się ogromnie, że jestem z Wami i zdążyłem przyjechać do Białej Podlaskiej".

Jak widać partyjne zobowiązania i wiernopoddańczy hołd, do jakiego Duda został zobowiązany przez swojego mocodawcę są ważniejsze od wspólnego marszu z Narodem.

Duda, Naród poczeka. Naród pamięta.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
12 listopad 2015 :
Decyzją studentów dziennikarstwa z całej Polski statuetkę w kategorii AuTORytet w 9. edycji Plebiscytu MediaTory otrzyma Adam Michnik. Studenci docenili wieloletnie doświadczenie dziennikarskie Adama Michnika, nagradzając go za całokształt jego pracy w zawodzie.

Jakoś słabo te nasze uczelnie wychowują studentów. Naprawdę nikt nie docenił profesjonalizmu Semki, Terlikowskiego, Gmyza , Wildsteina i reszty prawactwa ?
Panowie dziekani wydziałów dziennikarstwa UJ i UW : Chyba musicie rozejrzeć sie za nową robotą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak widać zachowało sie w Krakowie troche kadry uniwersyteckiej z honorem i klasą.
Pani Janino D., była piąteczka za poparcie syneczka ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
13 listopada 2015, Pałac Prezydencki.

Duda w imieniu obywateli Rzeczypospolitej Polskiej składa hołd lenny przełożonemu Jarosławowi Kaczyńskiemu :

..... Świadectwa pana wielkości są jednoznaczne
..... otóż z całą pewnością jest pan wielkim politykiem i wielkim strategiem
..... podjął pan wielkie ryzyko, kiedy wraz z władzami PiS zdecydował pan, że ja będę kandydatem na prezydenta.
..... a potem podjął pan kolejne ryzyko, wystawiając na kandydata na premiera panią Beatę Szydło.
...... trzeba wielkiej odwagi i determinacji; żeby czegoś takiego dokonać, trzeba być rzeczywiście wizjonerem
...... wszyscy w Polsce wiedzą, że pan jest liderem PiS.

...... dziękuję panu premierowi Kaczyńskiemu i mojej partii.
...... chcę to bardzo wyraźnie i głęboko podkreślić. MOJEJ PARTII - PIS

Jeżeli ktoś miał wątpliwości, czy Duda jest marionetkowym prezydentem, to dziś już, pod warunkiem że myśli, mieć nie powinien.

To był jednak naprawdę bardzo skromy akt poddania Państwa.
Doceńmy, że marionetkowy prezydent nie użył (choć mógł) następujących zwrotów uwielbienia :
.... wielki wódz,
.... najwspanialszy generał,
.... nigdy nie zachodzące słońce,
.... drogi przywódca,
.... nieomylny przewodnik,

Ten bezprzykładny akt poddaństwa został wykonany bez grama żelu, wazeliny i innych lubrykantów. Wprawne oko też zauważy, że ceremonia zakończyła się oblizaniem ze smakiem.

Buractwo i szmaciarstwo jest tym razem określeniem zbyt łagodnym.

PS. Dzisiejszy post w całości dedykuję Sadylowi (TW "Ud*pić gn*ja")
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Słuchając wystąpienia Pana Prezydenta w dniu dzisiejszym (13.11.2015) byłem bardzo mocno zaskoczony wypowiedzią dotyczącą podziękowań składanych Panu Prezesowi Jarosławowi Kaczyńskiemu za to że przekazał Andrzejowi Dudzie i Beacie Szydło władzę.
Tu znowu wtopa kancelistów pałacowych.
Nie sadzę aby nie zdawali oni sobie sprawę z tego, że Pan Prezes przekazał nie władzę ale tylko - odpowiedzialność. Pełnię władzy zachował dla siebie. I dobrze życząc Panu Prezydentowi i Panie Premier mam nadzieję, że oboje obdarowanych dobrze to rozumieją.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry