Widok

Dwóch Świadków

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam mały problem z teściową, nie może przeboleć tego że i ja i mój misiek będziemy mieli świadków, uważa że ze ślubu robimy ,,holandie"i że kto to widział żebym nie miała światkowej tylko chłopaka, tumacze jej że tu na pomorzu to normale ale ona tego nie rozumie, co o tym wszystkim myslicie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też mam świadka płci męskiej,teściowie kręcili nosem ale to mój ślub i mój świadek!!!
moja koleżanka również miała dwóch świadkow. i również miala ten sam problem z teściowa....ale postawiła na swoim...tesciowej przeszło..a tak na marginesie to bardzo fajnie to u nich w kościele wygladało bo ci świadkowie to takie dwa misie, jak ochroniarze pary mlodej wyglądali:)
tez mam 2 swiadków, sa to nasi bracia. nikt sie nie sprzeciwia a nawet jesli to i tak bysmy postawili na swoim. gdzies mam opinie innych
naszymi świadkami są nasi przyjaciele - dwoch mężczyzn. Nikt na szczescie nie robił problemów :) (moja mama też miała dwoch facetów za świadków na swoim ślubie)
dokładnie..teraz to coraz częściej spotykane,ale jako ciekawostke dodam ze moja babcia 53 lata temu biorac slub też miała dwóch świadków:)..pewnie chcieli ja zlinczowac...heh
u nas też było 2: mój brat i przyjaciel męża. Więc dla ewentualnych zniesmaczonych mogliśmy powiedzieć: a co? mąż miał przyjaciółkę podstawić? to by dopiero wyglądało ;)

ogólnie spotkałam się też z teorią: "to jest mój dzień i ja mam być najpiękniejsza i żeby żadna świadkowa przypadkiem nie psuła mi efektu pod ołtarzem". Bo bywa tak, że świadkowa zaćmi pannę młodą. Z jednego ślubu zapamiętaliśmy świadkową w wielkiej balowej purpurowej sukni. Panna Młoda miała skromną satynową sukienkę, no i wszyscy mówili tylko o świadkowej ;)
my mamy pare-nasze rodzenstwo. Chcialam miec 2 mezczyzn (tak jak moi rodzice prawie 40 lat temu)-ale zgody niestety nie wyrazil moj narzeczony. Uszanowalam to. Jednak bardzo mi sie to zawsze podobalo:)
Jeseli chcecie tego obydwoje to przeciez Wasz slub, Wasz dzien i Wasza decyzja:)
Jesli sie ma dwoch swiadkow i sa to dla Ciebie osoby wazne to jestem za. Ale jesli jest to cos takiego ze wezme dwoch facetow bo to modne, chociaz jednego z nich ledwie znam czy cos to jestem przeciw.
ja na początku chciałam mieć koleżankę ale chyba jednak będę miała dwóch braci mojego Marka sama o tym pomyślałam i nawet do głowy by mi nie przyszło aby kto kolwiek miał jakieś pretensje to moje wesele za swoje pieniądzę i w nosie mam kto co myśli. a faceci jak jeszcze są tych samych postór i w identycznych marynarkach lepiej wychodzą na zdięciach
a i mając dwóch świadków nie musisz się martwić że świadkowa będzie lepiej wyglądać od ciebie :)
Tesciowa z Warszawy :)
Jesli martwisz sie takimi rzeczami to Ci wspołczuje...
ja też miałam 2 świadków

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
tez mieliśmy dwóch panów
Ja również będę miała 2 świadków , są to nasi bracia:-)) A rodzice i przyszła teściowa nic nie mówią :-) Raczej się cieszą :-)
my też będziemy mieli dwóch świadków i też nasze rodzeństwo i nikt z niczego problemów nie robi, więc nie rozumiem w czym problem;/
U mojego kuzyna który mieszka w Sztumie było 4 świadków, tam jest taka tradycja że świadkami są mężczyźni, u jego siostry też było 2 świadków, co niektórzy goście byli zniesmaczenie ale no nie ich sprawa młodzi decydują jak chcą mieć ślub i kogo wybierają na świadków a teściowa nie lepiej pilnuje swojej ......
Tak, teściowa z okolic Warszawy :)) dziękuje za pomoc i wsparcie, ja napewno postawie na swoim i sie nie dam tesciowej :))
Jak kto mawiał kiedyś kumpel ze wszystkie teściowie są wredni .. Natomiast mam parę znajomych z wa-wy to lubią krytykować , smutne ale bywa czasem tak :(((
do góry